JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsissa nousi eilen melkoinen kohu, kun Svenska Dagbladet kertoi yhtiön kaavailevan jättisäästöohjelmansa myötä jopa 25 tuhannen työntekijän irtisanomista. Ericsson on kiistänyt tiedot irtisanomisista.

Lehdille lähettämässään kommentissa yhtiö myöntää, että tavoite on säästää toimintakuluissa noin 10 miljardia kruunua vuodessa, siis noin miljardin euron verran. Svenska Dagbladetin mukaan näin rankka säästökuuri edellyttää massiivisia irtisanomisia.

Ericsson vähensi työntekijöiden määrää viime vuonna 3000:lla. Viime syksynä yhtiö ilmoitti lopettavansa tuotannon kahdella viimeisellä tehtaallaan Boråsissa ja Kumlassa.

Myös Ericssonin väki Suomessa on vähentynyt koko ajan. Viime syksyn yt-neuvottelujen perusteella yhtiö irtisanoi Suomessa 71 työntekijää. Samalla Oulun yksikkö lakkautettiin ja yhtiön työntekijät Suomessa työskentelevät nyt kaikki Kirkkonummella.

Suomen noin 800 työntekijästä 450 työskentelee tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template