JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsissa nousi eilen melkoinen kohu, kun Svenska Dagbladet kertoi yhtiön kaavailevan jättisäästöohjelmansa myötä jopa 25 tuhannen työntekijän irtisanomista. Ericsson on kiistänyt tiedot irtisanomisista.

Lehdille lähettämässään kommentissa yhtiö myöntää, että tavoite on säästää toimintakuluissa noin 10 miljardia kruunua vuodessa, siis noin miljardin euron verran. Svenska Dagbladetin mukaan näin rankka säästökuuri edellyttää massiivisia irtisanomisia.

Ericsson vähensi työntekijöiden määrää viime vuonna 3000:lla. Viime syksynä yhtiö ilmoitti lopettavansa tuotannon kahdella viimeisellä tehtaallaan Boråsissa ja Kumlassa.

Myös Ericssonin väki Suomessa on vähentynyt koko ajan. Viime syksyn yt-neuvottelujen perusteella yhtiö irtisanoi Suomessa 71 työntekijää. Samalla Oulun yksikkö lakkautettiin ja yhtiön työntekijät Suomessa työskentelevät nyt kaikki Kirkkonummella.

Suomen noin 800 työntekijästä 450 työskentelee tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template