JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ruotsissa nousi eilen melkoinen kohu, kun Svenska Dagbladet kertoi yhtiön kaavailevan jättisäästöohjelmansa myötä jopa 25 tuhannen työntekijän irtisanomista. Ericsson on kiistänyt tiedot irtisanomisista.

Lehdille lähettämässään kommentissa yhtiö myöntää, että tavoite on säästää toimintakuluissa noin 10 miljardia kruunua vuodessa, siis noin miljardin euron verran. Svenska Dagbladetin mukaan näin rankka säästökuuri edellyttää massiivisia irtisanomisia.

Ericsson vähensi työntekijöiden määrää viime vuonna 3000:lla. Viime syksynä yhtiö ilmoitti lopettavansa tuotannon kahdella viimeisellä tehtaallaan Boråsissa ja Kumlassa.

Myös Ericssonin väki Suomessa on vähentynyt koko ajan. Viime syksyn yt-neuvottelujen perusteella yhtiö irtisanoi Suomessa 71 työntekijää. Samalla Oulun yksikkö lakkautettiin ja yhtiön työntekijät Suomessa työskentelevät nyt kaikki Kirkkonummella.

Suomen noin 800 työntekijästä 450 työskentelee tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template