JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Tekoäly on nyt kuumin iskusana maailmassa. Se on lähes korvannut IoT:n kuumimpana trendinä. Intel sanoo nyt mahdollistavansa käytännössä reaaliaikaisen tekoälyn Microsoftin pilvipalvelussa. Tämä perustuu Altera-kaupassa saatuihin FPGA-piireihin.

Microsoft on valinnut Intelin Stratix 10 -piirit uuden koneoppimisalustansa kiihdyttimiksi. Alustaansa Microsoft kutsuu projektinimellä Brainwave. Siinä dataa voidaan käsitellä samanaikaisesti kuin se saapuu järjestelmään. Siispä tekoälystä tulee reaaliaikaista.

Microsoft esitteli jo Stratix 10 -pohjaista alustaansa uuteen piiritekniikkaan keskittyvässä Hot Chips 2017 -symposiumissa Piilaaksossa.

Tekoälyä voidaan prosessoida myös dedikoiduilla suorittimilla. Esimerkiksi Google käyttää tällaisia piirejä omissa datakeskuksissaan. FPGA-piirin ja sen ohjelmoitavuuden etuna on, että rauta voidaan räätälöidä hyvin spesifiin työkuormiin. Kun koneoppimismallit ja algoritmit muuttuvat ja kehittyvät, ne voidaan ohjelmoida FPGA-piirille.

Tekoälyprosessoreissa käytetään useiden pyyntöjen linkittämistä yhteen (batching) suorituskyvyn nostamiseksi. Brainwave-projektissa Microsoft kehuu päässeensä Stratix 10 -piireillä 39 teraflopsin (liukulukuoperaation) suorituskykyyn yhden pyynnön osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa reaaliaikaista tekoälyvastetta ilman latenssia.

Microsoft työstää parhaillaan Brainwave-tekniikkaa niin, että se voidaan ottaa käyttöön sen Azure-pilvipalveluissa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template