JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekoäly on nyt kuumin iskusana maailmassa. Se on lähes korvannut IoT:n kuumimpana trendinä. Intel sanoo nyt mahdollistavansa käytännössä reaaliaikaisen tekoälyn Microsoftin pilvipalvelussa. Tämä perustuu Altera-kaupassa saatuihin FPGA-piireihin.

Microsoft on valinnut Intelin Stratix 10 -piirit uuden koneoppimisalustansa kiihdyttimiksi. Alustaansa Microsoft kutsuu projektinimellä Brainwave. Siinä dataa voidaan käsitellä samanaikaisesti kuin se saapuu järjestelmään. Siispä tekoälystä tulee reaaliaikaista.

Microsoft esitteli jo Stratix 10 -pohjaista alustaansa uuteen piiritekniikkaan keskittyvässä Hot Chips 2017 -symposiumissa Piilaaksossa.

Tekoälyä voidaan prosessoida myös dedikoiduilla suorittimilla. Esimerkiksi Google käyttää tällaisia piirejä omissa datakeskuksissaan. FPGA-piirin ja sen ohjelmoitavuuden etuna on, että rauta voidaan räätälöidä hyvin spesifiin työkuormiin. Kun koneoppimismallit ja algoritmit muuttuvat ja kehittyvät, ne voidaan ohjelmoida FPGA-piirille.

Tekoälyprosessoreissa käytetään useiden pyyntöjen linkittämistä yhteen (batching) suorituskyvyn nostamiseksi. Brainwave-projektissa Microsoft kehuu päässeensä Stratix 10 -piireillä 39 teraflopsin (liukulukuoperaation) suorituskykyyn yhden pyynnön osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa reaaliaikaista tekoälyvastetta ilman latenssia.

Microsoft työstää parhaillaan Brainwave-tekniikkaa niin, että se voidaan ottaa käyttöön sen Azure-pilvipalveluissa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template