JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekoäly on nyt kuumin iskusana maailmassa. Se on lähes korvannut IoT:n kuumimpana trendinä. Intel sanoo nyt mahdollistavansa käytännössä reaaliaikaisen tekoälyn Microsoftin pilvipalvelussa. Tämä perustuu Altera-kaupassa saatuihin FPGA-piireihin.

Microsoft on valinnut Intelin Stratix 10 -piirit uuden koneoppimisalustansa kiihdyttimiksi. Alustaansa Microsoft kutsuu projektinimellä Brainwave. Siinä dataa voidaan käsitellä samanaikaisesti kuin se saapuu järjestelmään. Siispä tekoälystä tulee reaaliaikaista.

Microsoft esitteli jo Stratix 10 -pohjaista alustaansa uuteen piiritekniikkaan keskittyvässä Hot Chips 2017 -symposiumissa Piilaaksossa.

Tekoälyä voidaan prosessoida myös dedikoiduilla suorittimilla. Esimerkiksi Google käyttää tällaisia piirejä omissa datakeskuksissaan. FPGA-piirin ja sen ohjelmoitavuuden etuna on, että rauta voidaan räätälöidä hyvin spesifiin työkuormiin. Kun koneoppimismallit ja algoritmit muuttuvat ja kehittyvät, ne voidaan ohjelmoida FPGA-piirille.

Tekoälyprosessoreissa käytetään useiden pyyntöjen linkittämistä yhteen (batching) suorituskyvyn nostamiseksi. Brainwave-projektissa Microsoft kehuu päässeensä Stratix 10 -piireillä 39 teraflopsin (liukulukuoperaation) suorituskykyyn yhden pyynnön osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa reaaliaikaista tekoälyvastetta ilman latenssia.

Microsoft työstää parhaillaan Brainwave-tekniikkaa niin, että se voidaan ottaa käyttöön sen Azure-pilvipalveluissa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template