JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekoäly on nyt kuumin iskusana maailmassa. Se on lähes korvannut IoT:n kuumimpana trendinä. Intel sanoo nyt mahdollistavansa käytännössä reaaliaikaisen tekoälyn Microsoftin pilvipalvelussa. Tämä perustuu Altera-kaupassa saatuihin FPGA-piireihin.

Microsoft on valinnut Intelin Stratix 10 -piirit uuden koneoppimisalustansa kiihdyttimiksi. Alustaansa Microsoft kutsuu projektinimellä Brainwave. Siinä dataa voidaan käsitellä samanaikaisesti kuin se saapuu järjestelmään. Siispä tekoälystä tulee reaaliaikaista.

Microsoft esitteli jo Stratix 10 -pohjaista alustaansa uuteen piiritekniikkaan keskittyvässä Hot Chips 2017 -symposiumissa Piilaaksossa.

Tekoälyä voidaan prosessoida myös dedikoiduilla suorittimilla. Esimerkiksi Google käyttää tällaisia piirejä omissa datakeskuksissaan. FPGA-piirin ja sen ohjelmoitavuuden etuna on, että rauta voidaan räätälöidä hyvin spesifiin työkuormiin. Kun koneoppimismallit ja algoritmit muuttuvat ja kehittyvät, ne voidaan ohjelmoida FPGA-piirille.

Tekoälyprosessoreissa käytetään useiden pyyntöjen linkittämistä yhteen (batching) suorituskyvyn nostamiseksi. Brainwave-projektissa Microsoft kehuu päässeensä Stratix 10 -piireillä 39 teraflopsin (liukulukuoperaation) suorituskykyyn yhden pyynnön osalta. Käytännössä tämä tarkoittaa reaaliaikaista tekoälyvastetta ilman latenssia.

Microsoft työstää parhaillaan Brainwave-tekniikkaa niin, että se voidaan ottaa käyttöön sen Azure-pilvipalveluissa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template