JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Älypuhelin käy edelleen hyvin kaupaksi. Vuoden toisella neljänneksellä 4G-laitteiden myynti kehittyvillä markkinoilla kiihtyi niin, että ajanjaksolla meni kaupaksi 366,2 miljoonaa laitetta. Gartner kuitenkin varoittelee valmistajia loppuvuodesta.

Tutkimuslaitoksen mukaan flash-muistien ja OLED-näyttöjen pula alkaa vaikuttaa tuotantoon vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Gartnerin mukaan Huawein uusin P10-malli kärsii jo muistien puutteesta.

Myös HTC:llä, LG:llä ja Sonyllä on ongelmia. Samsung ja Apple ovat omine sopimuksineen turvanneet tilanteensa, mutta moni muu kärsii komponenttipulasta.

Toisella neljänneksellä Samsungin markkinaosuus oli 22,5 prosenttia. Applen siivu kutistui hieman 12,1 prosenttiin. Huawei myi lähes 36 miljoonaa laitetta, millä irtosi 9,8 prosentin osuus markkinoista, mutta kiinalaisvalmistajan kasvu hidastui selvästi.

Kahden muun kiinalaisen valmistajan eli Oppon ja Vivon kasvu jatkui ripeänä myös kevään ja alkukesän aikana.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template