JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Litiumakut ovat mahdollistaneet mobiililaitteiden kehityksen, mutta litiumin ongelmana on edelleen epävakaus, joka aiheutuu elektrodeihin kasvavien haarakkeiden oikosulkuriskistä. Drexelin ja kiinalaisten tutkijoiden yhteishankkeessa on kehitetty ratkaisu, joka tekee litiumakuista täysin turvallisia.

Litiumionit kulkiessa akussa elektrodien välillä niiden pintaan voi ajan myötä kasvaa dendriittejä, eräänlaisia ulkonevia "haarakkeita". Jos nämä kasvavat liiaksi, ne saattavat yhdistää elektrodit ja aiheuttaa oikosulun. Tämä on syy, miksi monet laitteet ovat jopa syttyneet palamaan.

Drexelin yliopiston tutkijat keksivät lisätä akun katalyyttiin nanokokoisia timanttihiutaleita. Tämä estää dendriittien synnyn. Lisäksi akussa voidaan käyttää puhdasta litiumia, mikä pitää sen kapasiteetin maksimaalisena.

Aiemmin ongelmaa on ratkaistu toteuttamalla toinen akun elektrodeista litiumilla kyllästetyllä grafiitilla. Tämä tuottaa turvallisen akun, mutta menettää samalla jopa 90 prosenttia akun varauskapasiteetista. Drexelin ratkaisussa voidaan käyttää puhdasta litiumia.

Drexelin materiaalitieteiden professori Yuri Gogotsi pitää timanttiakkua mahdollisesti koko akkualan mullistavana tekniikkana. Sitä pitää kuitenkin edelleen tutkia, koska vielä ei tiedetä 100-prosenttisen varmasti, muodostuuko akkuun dendriittejä ajan myötä.

Projektissa olivat mukana myös kiinalaisten Pekingin, Hauzhongin ja Wuhanin teknisten korkeakoulujen tutkijat.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template