JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toyotan uusi Camry on ensimmäinen markkinoille tullut auto, jossa viihdejärjestelmä perustuu linux-käyttöjärjestelmään. Nyt japanilaislähteet kertovat, että sama alustaa ryhtyy hyödyntämään myös Mazda ensi vuonna esiteltävissä malleissaan.

Nikkei-lehden mukaan kansainvälisesti Mazda 3:na tunnettu malli, jota Japanissa myydään nimellä Axela, saa uuden infojärjestelmän ensimmäisenä. Sen jälkeen linux vyörytetään Mazdan muihin uusiin malleihin.

Toyotan vuoden 2018 Camryyn tuoma multimediajärjestelmä on nimeltään Entune. Sen 3.0-versio mahdollistaa muiden laitteiden parittamisen bluetoothilla ja jopa Applen Siri-avustimen käytön puhekomennoilla.

Entune tukee erilaisia toimintoja 6-9-tuumaisilla kosketusnäytöillä. Kattavin paketti mahdollistaa Entunen oman sovelluskaupan valikoiman hyödyntämisen kojelaudassa.

Toyota ja Mazda kehittävät Entunea edelleen ja alusta tullee Madzaan paranneltuna ja todennäköisesti eri nimellä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template