JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

NB-IoT eli Narrowband IoT on 4G-tekniikan laajennus, jolla operaattorin dataliikenteen lomassa voidaan siirtää IoT-dataa. Sveitsiläisen u-bloxin moduuleilla on nyt toteutettu maailman ensimmäinen älykäs ohjausjärjestelmä kaupungin valojen säätämiseen.

Kyse on yhteishankkeesta, jossa ovat mukana u-bloxin lisäksi Deutsche Telekom sekä romanialainen Flashnet. Sen kehittävä inteliLIGHT-ohjausjärjestelmä on aloittanut testinsä kreikkalaisessa Patrasin kaupungissa.

inteliLIGHT tukee monenlaisia tietoliikenneprotokollia. Yhdessä u-bloxin kanssa se kehitti ohjaimet, jotka voidaan liittää NB-IoT-verkkoon. NB-IoT sopii yhteyksiin, joissa pärjätään alle sadan kilobitin datanopeudella, eikä 1,5-10 sekunnin viive haittaa. Valojen ohjaus toimii tekniikalla erinomaisesti.

Kehitetyt ohjaimet voidaan sulauttaa käytännössä mihin tahansa katuvalaisimeen. Niiden avulla valot voidaan etänä sytyttää ja sammuttaa, sekä himmentää. Ledipohjaisen lampun teho voi olla jopa 400 wattia.

Ohjaimella voidaan myös kerätä monenlaista dataa järjestelmästä sekä päivittää ohjaimen ohjelmisto ilmateitse. Ohjain liittyy LTE-verkkoon u-bloxin SARA-N2-moduulin avulla.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template