JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ANT Plant on kuopiolaisen automaatioyritys EID Techin mikrotehdaskonsepti, joka on tekemässä läpimurtoa Yhdysvaltoin markkinoille. Konsepti haastaa massatuotteiden valmistuksen halvan tuotannon maissa. Konseptin myynnille lupaa hyvää USA:n nykyinen politiikka, joka tukee verokevennyksin kotimaista tuotantoa.

Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yrityksissä. ANT Plantin tarjouskanta on parhaillaan yli 20 miljoonaa euroa. Potentiaalia on useiden kymmenien miljoonien eurojen myyntiin vuosittain. Investointipäätöksiä on tiedossa vuodenvaihteessa.

EID Tech keräsi elokuussa 300 000 euron rahoituksen ANT Plant -mikrotehdaskonseptin kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin. Yksi sijoittajista on suomalainen bisnesenkeli, diplomi-insinööri Pia Kantola, jota innostaa olla mukana viemässä maailmalle teollisuusinnovaatiota.

- Innovaation ANT Plantista tekee se, että konsepti tekee tuotteiden paikallisen massavalmistuksen taas kannattavaksi. Konsepti on mielenkiintoinen sekä teknisesti että palveluidensa puolesta. Siitä huomaa, että EID Techin insinööreillä on yhteensä lähes sata vuotta automaatio-osaamista, toteaa Kantola.

ANT Plant on robotisoitu ja nopeasti käyttöönotettava tuotantotehdas, jossa tuotteiden valmistus on vaivatonta EID Techin tarjoaman kokonaisvaltaisen palveluratkaisun ansiosta. EID Tech vastaa partnerisopimuksella mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista.

Tällä hetkellä täysautomaattinen ANT Plant -konsepti soveltuu ledivaloputkien massavalmistamiseen, mutta konseptia voidaan käyttää muidenkin tuotteiden valmistamiseen. Yhdellä tuotantolinjalla voidaan kokoonpanna, testata ja pakata lähes miljoona valoputkea vuodessa. Mahdollisia muita valmistettavia tuotteita ovat erilaiset elektroniset kulutustuotteet.

- Keskitymme aluksi konseptin myymiseen ledivaloputkia myyville yrityksille, mutta konseptisuunnittelua on tehty myös muille ledipohjaisielle valaistustuotteille, kuten hehkulampun korvaavalle LEDbulb-valaisimelle, sekä -paneeleille. Näiden kehittäminen jatkuu edelleen. Pelkästään valaistusalalla on iso markkinarako, sillä valtaosa länsimaisten valaistusbrändien ledivaloputkista valmistetaan halpatuontimaissa, kertoo EID Techin toimitusjohtaja Jari Helminen.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template