JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ANT Plant on kuopiolaisen automaatioyritys EID Techin mikrotehdaskonsepti, joka on tekemässä läpimurtoa Yhdysvaltoin markkinoille. Konsepti haastaa massatuotteiden valmistuksen halvan tuotannon maissa. Konseptin myynnille lupaa hyvää USA:n nykyinen politiikka, joka tukee verokevennyksin kotimaista tuotantoa.

Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yrityksissä. ANT Plantin tarjouskanta on parhaillaan yli 20 miljoonaa euroa. Potentiaalia on useiden kymmenien miljoonien eurojen myyntiin vuosittain. Investointipäätöksiä on tiedossa vuodenvaihteessa.

EID Tech keräsi elokuussa 300 000 euron rahoituksen ANT Plant -mikrotehdaskonseptin kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin. Yksi sijoittajista on suomalainen bisnesenkeli, diplomi-insinööri Pia Kantola, jota innostaa olla mukana viemässä maailmalle teollisuusinnovaatiota.

- Innovaation ANT Plantista tekee se, että konsepti tekee tuotteiden paikallisen massavalmistuksen taas kannattavaksi. Konsepti on mielenkiintoinen sekä teknisesti että palveluidensa puolesta. Siitä huomaa, että EID Techin insinööreillä on yhteensä lähes sata vuotta automaatio-osaamista, toteaa Kantola.

ANT Plant on robotisoitu ja nopeasti käyttöönotettava tuotantotehdas, jossa tuotteiden valmistus on vaivatonta EID Techin tarjoaman kokonaisvaltaisen palveluratkaisun ansiosta. EID Tech vastaa partnerisopimuksella mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista.

Tällä hetkellä täysautomaattinen ANT Plant -konsepti soveltuu ledivaloputkien massavalmistamiseen, mutta konseptia voidaan käyttää muidenkin tuotteiden valmistamiseen. Yhdellä tuotantolinjalla voidaan kokoonpanna, testata ja pakata lähes miljoona valoputkea vuodessa. Mahdollisia muita valmistettavia tuotteita ovat erilaiset elektroniset kulutustuotteet.

- Keskitymme aluksi konseptin myymiseen ledivaloputkia myyville yrityksille, mutta konseptisuunnittelua on tehty myös muille ledipohjaisielle valaistustuotteille, kuten hehkulampun korvaavalle LEDbulb-valaisimelle, sekä -paneeleille. Näiden kehittäminen jatkuu edelleen. Pelkästään valaistusalalla on iso markkinarako, sillä valtaosa länsimaisten valaistusbrändien ledivaloputkista valmistetaan halpatuontimaissa, kertoo EID Techin toimitusjohtaja Jari Helminen.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template