JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

ANT Plant on kuopiolaisen automaatioyritys EID Techin mikrotehdaskonsepti, joka on tekemässä läpimurtoa Yhdysvaltoin markkinoille. Konsepti haastaa massatuotteiden valmistuksen halvan tuotannon maissa. Konseptin myynnille lupaa hyvää USA:n nykyinen politiikka, joka tukee verokevennyksin kotimaista tuotantoa.

Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yrityksissä. ANT Plantin tarjouskanta on parhaillaan yli 20 miljoonaa euroa. Potentiaalia on useiden kymmenien miljoonien eurojen myyntiin vuosittain. Investointipäätöksiä on tiedossa vuodenvaihteessa.

EID Tech keräsi elokuussa 300 000 euron rahoituksen ANT Plant -mikrotehdaskonseptin kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin. Yksi sijoittajista on suomalainen bisnesenkeli, diplomi-insinööri Pia Kantola, jota innostaa olla mukana viemässä maailmalle teollisuusinnovaatiota.

- Innovaation ANT Plantista tekee se, että konsepti tekee tuotteiden paikallisen massavalmistuksen taas kannattavaksi. Konsepti on mielenkiintoinen sekä teknisesti että palveluidensa puolesta. Siitä huomaa, että EID Techin insinööreillä on yhteensä lähes sata vuotta automaatio-osaamista, toteaa Kantola.

ANT Plant on robotisoitu ja nopeasti käyttöönotettava tuotantotehdas, jossa tuotteiden valmistus on vaivatonta EID Techin tarjoaman kokonaisvaltaisen palveluratkaisun ansiosta. EID Tech vastaa partnerisopimuksella mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista.

Tällä hetkellä täysautomaattinen ANT Plant -konsepti soveltuu ledivaloputkien massavalmistamiseen, mutta konseptia voidaan käyttää muidenkin tuotteiden valmistamiseen. Yhdellä tuotantolinjalla voidaan kokoonpanna, testata ja pakata lähes miljoona valoputkea vuodessa. Mahdollisia muita valmistettavia tuotteita ovat erilaiset elektroniset kulutustuotteet.

- Keskitymme aluksi konseptin myymiseen ledivaloputkia myyville yrityksille, mutta konseptisuunnittelua on tehty myös muille ledipohjaisielle valaistustuotteille, kuten hehkulampun korvaavalle LEDbulb-valaisimelle, sekä -paneeleille. Näiden kehittäminen jatkuu edelleen. Pelkästään valaistusalalla on iso markkinarako, sillä valtaosa länsimaisten valaistusbrändien ledivaloputkista valmistetaan halpatuontimaissa, kertoo EID Techin toimitusjohtaja Jari Helminen.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template