JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ANT Plant on kuopiolaisen automaatioyritys EID Techin mikrotehdaskonsepti, joka on tekemässä läpimurtoa Yhdysvaltoin markkinoille. Konsepti haastaa massatuotteiden valmistuksen halvan tuotannon maissa. Konseptin myynnille lupaa hyvää USA:n nykyinen politiikka, joka tukee verokevennyksin kotimaista tuotantoa.

Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yrityksissä. ANT Plantin tarjouskanta on parhaillaan yli 20 miljoonaa euroa. Potentiaalia on useiden kymmenien miljoonien eurojen myyntiin vuosittain. Investointipäätöksiä on tiedossa vuodenvaihteessa.

EID Tech keräsi elokuussa 300 000 euron rahoituksen ANT Plant -mikrotehdaskonseptin kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin. Yksi sijoittajista on suomalainen bisnesenkeli, diplomi-insinööri Pia Kantola, jota innostaa olla mukana viemässä maailmalle teollisuusinnovaatiota.

- Innovaation ANT Plantista tekee se, että konsepti tekee tuotteiden paikallisen massavalmistuksen taas kannattavaksi. Konsepti on mielenkiintoinen sekä teknisesti että palveluidensa puolesta. Siitä huomaa, että EID Techin insinööreillä on yhteensä lähes sata vuotta automaatio-osaamista, toteaa Kantola.

ANT Plant on robotisoitu ja nopeasti käyttöönotettava tuotantotehdas, jossa tuotteiden valmistus on vaivatonta EID Techin tarjoaman kokonaisvaltaisen palveluratkaisun ansiosta. EID Tech vastaa partnerisopimuksella mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista.

Tällä hetkellä täysautomaattinen ANT Plant -konsepti soveltuu ledivaloputkien massavalmistamiseen, mutta konseptia voidaan käyttää muidenkin tuotteiden valmistamiseen. Yhdellä tuotantolinjalla voidaan kokoonpanna, testata ja pakata lähes miljoona valoputkea vuodessa. Mahdollisia muita valmistettavia tuotteita ovat erilaiset elektroniset kulutustuotteet.

- Keskitymme aluksi konseptin myymiseen ledivaloputkia myyville yrityksille, mutta konseptisuunnittelua on tehty myös muille ledipohjaisielle valaistustuotteille, kuten hehkulampun korvaavalle LEDbulb-valaisimelle, sekä -paneeleille. Näiden kehittäminen jatkuu edelleen. Pelkästään valaistusalalla on iso markkinarako, sillä valtaosa länsimaisten valaistusbrändien ledivaloputkista valmistetaan halpatuontimaissa, kertoo EID Techin toimitusjohtaja Jari Helminen.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template