JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

12 perättäistä kuukautta kasvua. Näin hehkuttaa Semiconductor Industry Association alan tämän hetken buumia. Heinäkuussa mikropiirejä myytiin SIA:n mukaan 33,6 miljardilla dollarilla.

Kesäkuun 2016 luvuista ala on kasvanut 24 prosenttia. Pohjois-Amerikassa kasvua on tullut 36 prosenttia, Kiinassa 24,1 prosenttia ja Euroopassakin lähes 19 prosenttia.

Kasvua selittää osin muistipiirien pula. Tämä on nostanut sekä DRAM- että flash-piirien keskihintoja. SIA:n mukaan kasvu on kuitenkin laajempaa eikä selity täysin muisteilla.

Puolijohdeala rikkonee tänä vuonna maagisen 400 miljardin dollarin rajan. Esimerkiksi varovainen WSTS-järjestö ennustaa 397 miljardin dollarin myyntiä.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template