JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Litiumioniakuissa käytetään grafeenianodia, mikä on kaukana ideaalisesta ratkaisusta. Piianodi olisi huomattavasti parempi ratkaisu, sillä se moninkertaistaisi akun kapasiteetin. Nyt Okinawan tiedeinstituutin tutkijat ovat löytäneet rakenteen ja valmistustavan, joka näyttää ratkaisevan piianodin ongelmat.

Käytännössä kyse on siitä, että tarvitaan kuusi hiiliatomia sitomaan yksi litiumatomi. Yksi piiatomi voi sen sijaan sitoa neljä litiumatomia, joten anodi vaihtamalla akun kapasiteetti kasvaa moninkertaiseksi. Piianodin turpoaminen 300-400 prosenttia johtaa kuitenkin rakenteen pettämiseen.

Okinawan tutkijat keksivät sijoittaa piiatomit kerrosvoileipämäiseen rakenteeseen, jossa piikerrosten välissä on tantaalikerros. Rakenne tuotetaan klusterisädekasvatuksella (Cluster Beam Depositioning), jossa ei tarvita mitään kemikaaleja. Silä voidaan erittäin tarkkaan hallita kerrosten syntyä.

Tuloksena on rakenne, jossa piihin muodostuu kanavia, joita pitkin litiumatomit voivat kulkea nopeammin kuin nykyakuissa. Jäykkä tantaalikerros estää piiatomeita turpoamasta, joten rakenne pysyy kasassa.

Tällä hetkellä innovaatio on vasta todistettu. Kaupallinen hyödyntäminen on edelleen vuosien kehitystyön päässä.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template