JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Kesäkuun lopulla LTE-yhteyksien määrä kaikista mobiilikäyttäjistä nousi 30 prosenttiin. 5G Americas -järjestö kertoo Ovum-tutkimuslaitoksen lukujen perusteella 4G-käyttäjiä olevan jo lähes 2,4 miljardia.

Vuosi sitten LTE-liittymien osuus kaikista kännykänkäyttäjistä oli 20 prosenttia eli lisäystä on tullut 10 prosenttiyksikköä. Kaikkiaan uusia LTE-tilaajia tuli vuoden aikana 878 miljoonaa.

LTE-verkkoja maailmassa on jo 551. Operaattoreista 206 on jo päivittänyt verkkojaan LTE-Advanced-aikaan. Käytännössä kyse on mahdollisuudesta lisätä datanopeuksia useampia kantoaaltoja yhdistämällä.

Ovumin mukaan LTE-käyttäjien määrä kasvaa yli 2,5 miljardiin tämän vuoden loppuun mennessä. Ensi vuonna menee rikki kolmen miljardin käyttäjän raja ja vuonna 2022 4G-verkossa on jo 4,9 miljardia. Tuolloin alkaa samalla laajamittainen käyttäjien kasvu myös 5G-verkoissa.

Pohjois-Amerikassa 4G-penetraatio on nyt 90,5 prosenttia. Länsi-Euroopassa LTE-nopeuksista pääsee nauttimaan 54 prosenttia käyttäjistä. Aasiassa penetraatiolukema on samalla tasolla kuin Euroopassa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template