JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kesäkuun lopulla LTE-yhteyksien määrä kaikista mobiilikäyttäjistä nousi 30 prosenttiin. 5G Americas -järjestö kertoo Ovum-tutkimuslaitoksen lukujen perusteella 4G-käyttäjiä olevan jo lähes 2,4 miljardia.

Vuosi sitten LTE-liittymien osuus kaikista kännykänkäyttäjistä oli 20 prosenttia eli lisäystä on tullut 10 prosenttiyksikköä. Kaikkiaan uusia LTE-tilaajia tuli vuoden aikana 878 miljoonaa.

LTE-verkkoja maailmassa on jo 551. Operaattoreista 206 on jo päivittänyt verkkojaan LTE-Advanced-aikaan. Käytännössä kyse on mahdollisuudesta lisätä datanopeuksia useampia kantoaaltoja yhdistämällä.

Ovumin mukaan LTE-käyttäjien määrä kasvaa yli 2,5 miljardiin tämän vuoden loppuun mennessä. Ensi vuonna menee rikki kolmen miljardin käyttäjän raja ja vuonna 2022 4G-verkossa on jo 4,9 miljardia. Tuolloin alkaa samalla laajamittainen käyttäjien kasvu myös 5G-verkoissa.

Pohjois-Amerikassa 4G-penetraatio on nyt 90,5 prosenttia. Länsi-Euroopassa LTE-nopeuksista pääsee nauttimaan 54 prosenttia käyttäjistä. Aasiassa penetraatiolukema on samalla tasolla kuin Euroopassa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template