JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kesäkuun lopulla LTE-yhteyksien määrä kaikista mobiilikäyttäjistä nousi 30 prosenttiin. 5G Americas -järjestö kertoo Ovum-tutkimuslaitoksen lukujen perusteella 4G-käyttäjiä olevan jo lähes 2,4 miljardia.

Vuosi sitten LTE-liittymien osuus kaikista kännykänkäyttäjistä oli 20 prosenttia eli lisäystä on tullut 10 prosenttiyksikköä. Kaikkiaan uusia LTE-tilaajia tuli vuoden aikana 878 miljoonaa.

LTE-verkkoja maailmassa on jo 551. Operaattoreista 206 on jo päivittänyt verkkojaan LTE-Advanced-aikaan. Käytännössä kyse on mahdollisuudesta lisätä datanopeuksia useampia kantoaaltoja yhdistämällä.

Ovumin mukaan LTE-käyttäjien määrä kasvaa yli 2,5 miljardiin tämän vuoden loppuun mennessä. Ensi vuonna menee rikki kolmen miljardin käyttäjän raja ja vuonna 2022 4G-verkossa on jo 4,9 miljardia. Tuolloin alkaa samalla laajamittainen käyttäjien kasvu myös 5G-verkoissa.

Pohjois-Amerikassa 4G-penetraatio on nyt 90,5 prosenttia. Länsi-Euroopassa LTE-nopeuksista pääsee nauttimaan 54 prosenttia käyttäjistä. Aasiassa penetraatiolukema on samalla tasolla kuin Euroopassa.

 
 

Tämä on seuraava askel piiritekniikassa: eFPGA

On selvää, että puolijohdealalla keskitytään vihdoin kasvavaan valikoimaan teknologioita, jotka prosessigeometrian kutistamisen sijaan katsovat uusia järjestelmäarkkitehtuureita ja käytettävissä olevan piin parempaa käyttöä uusien piiri- laite- ja kotelointisuunnittelun konseptien kautta. Kun astumme uudelle aikakaudelle, seuraava looginen askel näyttää olevan FPGA-piirin ja prosessorin eli CPU:n yhdistäminen: sulautettu FPGA.

Lue lisää...

CMOS-anturi valtaa konenäön

Vaikka CCD-kuvakennot saattavat edelleen olla välttämättömiä joissakin erikoissovelluksissa, CMOS-pohjaiset kuva-anturit valtaavat konenäkösovelluksia kiihtyvään tahtiin. Ne tuovat teollisuuden kuvannusjärjestelmiin uuden luokan suorituskykyä ja toiminnallisuutta.

Lue lisää...
 
 

ny template