JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kesäkuun lopulla LTE-yhteyksien määrä kaikista mobiilikäyttäjistä nousi 30 prosenttiin. 5G Americas -järjestö kertoo Ovum-tutkimuslaitoksen lukujen perusteella 4G-käyttäjiä olevan jo lähes 2,4 miljardia.

Vuosi sitten LTE-liittymien osuus kaikista kännykänkäyttäjistä oli 20 prosenttia eli lisäystä on tullut 10 prosenttiyksikköä. Kaikkiaan uusia LTE-tilaajia tuli vuoden aikana 878 miljoonaa.

LTE-verkkoja maailmassa on jo 551. Operaattoreista 206 on jo päivittänyt verkkojaan LTE-Advanced-aikaan. Käytännössä kyse on mahdollisuudesta lisätä datanopeuksia useampia kantoaaltoja yhdistämällä.

Ovumin mukaan LTE-käyttäjien määrä kasvaa yli 2,5 miljardiin tämän vuoden loppuun mennessä. Ensi vuonna menee rikki kolmen miljardin käyttäjän raja ja vuonna 2022 4G-verkossa on jo 4,9 miljardia. Tuolloin alkaa samalla laajamittainen käyttäjien kasvu myös 5G-verkoissa.

Pohjois-Amerikassa 4G-penetraatio on nyt 90,5 prosenttia. Länsi-Euroopassa LTE-nopeuksista pääsee nauttimaan 54 prosenttia käyttäjistä. Aasiassa penetraatiolukema on samalla tasolla kuin Euroopassa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template