JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

5G-verkkojen datanopeus ja latentti vaativat nykyistä enemmän myös päätelaitteilta. Belgialaisessa mikroelektroniikan tutkimuskeskus IMECissä on kehitetty AD-muunnin, joka ehtii 5G-datan mukaan.

IMEC esitteli muunnintaan omassa teknologiafoorumissaan Singaporessa. Kyse on 16 nanometrin prosessissa valmistetusta CMOS-piiristä, joka näytteistää signaalia 300 meganäytteen nopeudella sekunnissa.

Muunnin on kooltaan 350 x 325 mikronia. Sen tehonkulutus on maksimiteholla 300 mikrowattia. Signaali-kohinasuhteeksi ilmoitetaan 70,2 dB 204 meganäytteen nopeudella.

IMEC esitteli samalla toisenkin tärkeän 5G-komponentin. Tuleviin 5G-tukiasemiin on valmis antennin radioetupää, joka toimii yli 60 gigahertsin alueella.

Piiri tukee 8 keilan muodostusta. Integroitu lähetinvastaanotin mahdollistaa antennin jakamiseen lähetykseen ja vastaanottoon. Piiri on kooltaan 9,6 neliömilliä ja kuluttaa vastaanotossa 231 milliwattia ja lähettäessä 508 milliwattia.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template