JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

5G-verkkojen datanopeus ja latentti vaativat nykyistä enemmän myös päätelaitteilta. Belgialaisessa mikroelektroniikan tutkimuskeskus IMECissä on kehitetty AD-muunnin, joka ehtii 5G-datan mukaan.

IMEC esitteli muunnintaan omassa teknologiafoorumissaan Singaporessa. Kyse on 16 nanometrin prosessissa valmistetusta CMOS-piiristä, joka näytteistää signaalia 300 meganäytteen nopeudella sekunnissa.

Muunnin on kooltaan 350 x 325 mikronia. Sen tehonkulutus on maksimiteholla 300 mikrowattia. Signaali-kohinasuhteeksi ilmoitetaan 70,2 dB 204 meganäytteen nopeudella.

IMEC esitteli samalla toisenkin tärkeän 5G-komponentin. Tuleviin 5G-tukiasemiin on valmis antennin radioetupää, joka toimii yli 60 gigahertsin alueella.

Piiri tukee 8 keilan muodostusta. Integroitu lähetinvastaanotin mahdollistaa antennin jakamiseen lähetykseen ja vastaanottoon. Piiri on kooltaan 9,6 neliömilliä ja kuluttaa vastaanotossa 231 milliwattia ja lähettäessä 508 milliwattia.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template