JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aika usein haluaisi katsella televisiota ilman, että häiritsee muita. Ukrainalaistaustainen keksijä on kehittänyt tekniikan, jolla television ääni voidaan jakaa kodin wifi-verkossa eri käyttäjien älypuhelimien tai tablettien kautta kuulokkeisiin.

Tämä onnistuu ClowiFI-laitteella, joka liitetään television audioliittimeen. Sen jälkeen laite jakaa äänen wifi-verkon tai bluetoothin välityksellä kaikille halukkaille verkon älylaitteille. Lähde valitaan ja sitä ohjataan älypuhelinsovelluksella.

Kickstarterissa Clovitek hakee laitteelleen 25 000 dollarin rahoitusta. Mikäli hanke saavuttaa tavoitteensa, laitetoimitukset alkavat ensi vuoden elokuussa. Aloituskampanjassa yhden laitteen saa 79 dollarilla.

Ratkaisu on hauska ja innovatiivinen. Kysymys kuuluu oikeastaan, mikä on se ongelma, joka sillä yritetään ratkaista. Käytännössä laite tekee vanhoistakin televisioita bluetooth- ja wifi-yhteensopivia. Se on vähän kuin käänteinen Chromecast audiolle.

Langaton äänen jakaminen edellyttää aina jonkinlaista sovitinta, mikäli lähdelaite ei valmiiksi tue bluetoothia. Tältä osin ClowiFille voi löytyä jonkinlaisia markkinoita. Isoa volyymihittiä siitä on vaikea ennustaa.

Lue lisää Kickstarterista.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template