JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aika usein haluaisi katsella televisiota ilman, että häiritsee muita. Ukrainalaistaustainen keksijä on kehittänyt tekniikan, jolla television ääni voidaan jakaa kodin wifi-verkossa eri käyttäjien älypuhelimien tai tablettien kautta kuulokkeisiin.

Tämä onnistuu ClowiFI-laitteella, joka liitetään television audioliittimeen. Sen jälkeen laite jakaa äänen wifi-verkon tai bluetoothin välityksellä kaikille halukkaille verkon älylaitteille. Lähde valitaan ja sitä ohjataan älypuhelinsovelluksella.

Kickstarterissa Clovitek hakee laitteelleen 25 000 dollarin rahoitusta. Mikäli hanke saavuttaa tavoitteensa, laitetoimitukset alkavat ensi vuoden elokuussa. Aloituskampanjassa yhden laitteen saa 79 dollarilla.

Ratkaisu on hauska ja innovatiivinen. Kysymys kuuluu oikeastaan, mikä on se ongelma, joka sillä yritetään ratkaista. Käytännössä laite tekee vanhoistakin televisioita bluetooth- ja wifi-yhteensopivia. Se on vähän kuin käänteinen Chromecast audiolle.

Langaton äänen jakaminen edellyttää aina jonkinlaista sovitinta, mikäli lähdelaite ei valmiiksi tue bluetoothia. Tältä osin ClowiFille voi löytyä jonkinlaisia markkinoita. Isoa volyymihittiä siitä on vaikea ennustaa.

Lue lisää Kickstarterista.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template