JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aika usein haluaisi katsella televisiota ilman, että häiritsee muita. Ukrainalaistaustainen keksijä on kehittänyt tekniikan, jolla television ääni voidaan jakaa kodin wifi-verkossa eri käyttäjien älypuhelimien tai tablettien kautta kuulokkeisiin.

Tämä onnistuu ClowiFI-laitteella, joka liitetään television audioliittimeen. Sen jälkeen laite jakaa äänen wifi-verkon tai bluetoothin välityksellä kaikille halukkaille verkon älylaitteille. Lähde valitaan ja sitä ohjataan älypuhelinsovelluksella.

Kickstarterissa Clovitek hakee laitteelleen 25 000 dollarin rahoitusta. Mikäli hanke saavuttaa tavoitteensa, laitetoimitukset alkavat ensi vuoden elokuussa. Aloituskampanjassa yhden laitteen saa 79 dollarilla.

Ratkaisu on hauska ja innovatiivinen. Kysymys kuuluu oikeastaan, mikä on se ongelma, joka sillä yritetään ratkaista. Käytännössä laite tekee vanhoistakin televisioita bluetooth- ja wifi-yhteensopivia. Se on vähän kuin käänteinen Chromecast audiolle.

Langaton äänen jakaminen edellyttää aina jonkinlaista sovitinta, mikäli lähdelaite ei valmiiksi tue bluetoothia. Tältä osin ClowiFille voi löytyä jonkinlaisia markkinoita. Isoa volyymihittiä siitä on vaikea ennustaa.

Lue lisää Kickstarterista.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template