JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Aika usein haluaisi katsella televisiota ilman, että häiritsee muita. Ukrainalaistaustainen keksijä on kehittänyt tekniikan, jolla television ääni voidaan jakaa kodin wifi-verkossa eri käyttäjien älypuhelimien tai tablettien kautta kuulokkeisiin.

Tämä onnistuu ClowiFI-laitteella, joka liitetään television audioliittimeen. Sen jälkeen laite jakaa äänen wifi-verkon tai bluetoothin välityksellä kaikille halukkaille verkon älylaitteille. Lähde valitaan ja sitä ohjataan älypuhelinsovelluksella.

Kickstarterissa Clovitek hakee laitteelleen 25 000 dollarin rahoitusta. Mikäli hanke saavuttaa tavoitteensa, laitetoimitukset alkavat ensi vuoden elokuussa. Aloituskampanjassa yhden laitteen saa 79 dollarilla.

Ratkaisu on hauska ja innovatiivinen. Kysymys kuuluu oikeastaan, mikä on se ongelma, joka sillä yritetään ratkaista. Käytännössä laite tekee vanhoistakin televisioita bluetooth- ja wifi-yhteensopivia. Se on vähän kuin käänteinen Chromecast audiolle.

Langaton äänen jakaminen edellyttää aina jonkinlaista sovitinta, mikäli lähdelaite ei valmiiksi tue bluetoothia. Tältä osin ClowiFille voi löytyä jonkinlaisia markkinoita. Isoa volyymihittiä siitä on vaikea ennustaa.

Lue lisää Kickstarterista.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template