JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tshekissä vuonna 2007 perustettu Flowmon tuo nyt tekoälyyn perustuvan verkonvalvontaratkaisunsa Suomen markkinoille. Se täydentää yritysten palomuureihin ja virustorjuntaan nojaavaa suojausta.

Ensimmäisen tietokoneviruksen keksimisestä on tullut kuluneeksi 50 vuotta. Haittaohjelmien kirjoittaminen on kasvavaa suurliiketoimintaa, joka uhkaa yrityksiä ympäri maailmaa. Huomisen kyberuhkiin varautuminen vaatiikin uudenlaisia ratkaisuja.

- WannaCryn ja Petyan kaltaiset kiristyshaittaohjelmat yleistyvät nopeasti, eikä palomuureihin ja virustorjuntaan perustuva perinteinen suojaus enää riitä. Flowmonin verkkokäyttäytymisanalyysi havaitsee nämä uhat ja muun tavallisesta poikkeavan verkkoliikenteen ja reagoi niihin. Tekoäly oppii tuntemaan verkon ja reagoi verkkoliikenteen poikkeavuuksiin, kertoo Flowmon Networksin Pohjoismaiden maajohtaja Tomas Sarocky.

Flowmon havaitsee esimerkiksi sen, jos joku käyttää verkossa haittasovellusta, jos verkko on osa DDoS-bottiverkkoa tai jos johonkin koneeseen on tullut virus, joka esimerkiksi varastaa tietoa tai haittaa tuotantoa. Tekniikka perustuu siihen, että ei-toivottu toiminta on aina tavallisuudesta poikkeavaa. Taustalla on vuosien tutkimus, edistykselliset tekoälyalgoritmit ja koneoppiminen.

Maailman talousfoorumi julkaisi vuonna 2016 globaalin riskiraporttinsa, jossa se kuvaa kyberhyökkäyksiä yhdeksi aikamme suurimmista yhteiskunnallisista haasteista vesipulan ja joukkosiirtolaisuuden ohella. Kyberhyökkäykset ovat raportin mukaan suurempi uhka modernille yhteiskunnalle kuin terrorismi. Tietotekniikka on yksi yhteiskunnan peruspilareista, joten suojausratkaisut ovat tärkeämpiä kuin koskaan aikaisemmin.

Palomuuriin ja virustorjuntaan pohjautuva perinteinen ratkaisumalli ei kuitenkaan riitä, kun yrityksillä on edessään moderni ja huomattavasti aiempaa vaativampi uhkakuva, joka vaatii muitakin kuin virustunnisteisiin perustuvia työkaluja. Flowmonin verkonvalvonta toimii tekoälyn avulla yhdessä nykyisten ratkaisujen kanssa tarjoten tarvittavan lisäsuojan.

Flowmon Networks on vain 10 vuotta vanha tietoturvayritys, jonka uraauurtavaan tekoälytutkimukseen perustuvia verkonvalvonta ja -suojaustyökaluja käytetään jo yli 700 yrityksessä ja laitoksessa ympäri maailmaa. - Flowmon Networks perustettiin vuonna 2007, kun joukko tšekkiläisten yliopistojen tutkijoita lyöttäytyi yhteen. Heidän tavoitteenaan oli rakentaa seuraavan sukupolven työkalu, joka selkeyttäisi verkonhallintaa ja auttaisi käsittelemään kyberuhkia, joihin perinteiset tietoturvaratkaisut eivät pure, Tomas Sarocky kertoo.

- Flowmon ei ainoastaan havaitse hyökkäyksiä, vaan se tehostaa niihin vastaamista tarjoamalla uhasta seikkaperäistä tietoa. Tämä nopeuttaa verkon palauttamista ja mahdollistaa entistä paremman ennaltaehkäisyn. Työkalulla on keskeinen rooli organisaation koko turvallisuuden vahvistamisessa.

 

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template