JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tshekissä vuonna 2007 perustettu Flowmon tuo nyt tekoälyyn perustuvan verkonvalvontaratkaisunsa Suomen markkinoille. Se täydentää yritysten palomuureihin ja virustorjuntaan nojaavaa suojausta.

Ensimmäisen tietokoneviruksen keksimisestä on tullut kuluneeksi 50 vuotta. Haittaohjelmien kirjoittaminen on kasvavaa suurliiketoimintaa, joka uhkaa yrityksiä ympäri maailmaa. Huomisen kyberuhkiin varautuminen vaatiikin uudenlaisia ratkaisuja.

- WannaCryn ja Petyan kaltaiset kiristyshaittaohjelmat yleistyvät nopeasti, eikä palomuureihin ja virustorjuntaan perustuva perinteinen suojaus enää riitä. Flowmonin verkkokäyttäytymisanalyysi havaitsee nämä uhat ja muun tavallisesta poikkeavan verkkoliikenteen ja reagoi niihin. Tekoäly oppii tuntemaan verkon ja reagoi verkkoliikenteen poikkeavuuksiin, kertoo Flowmon Networksin Pohjoismaiden maajohtaja Tomas Sarocky.

Flowmon havaitsee esimerkiksi sen, jos joku käyttää verkossa haittasovellusta, jos verkko on osa DDoS-bottiverkkoa tai jos johonkin koneeseen on tullut virus, joka esimerkiksi varastaa tietoa tai haittaa tuotantoa. Tekniikka perustuu siihen, että ei-toivottu toiminta on aina tavallisuudesta poikkeavaa. Taustalla on vuosien tutkimus, edistykselliset tekoälyalgoritmit ja koneoppiminen.

Maailman talousfoorumi julkaisi vuonna 2016 globaalin riskiraporttinsa, jossa se kuvaa kyberhyökkäyksiä yhdeksi aikamme suurimmista yhteiskunnallisista haasteista vesipulan ja joukkosiirtolaisuuden ohella. Kyberhyökkäykset ovat raportin mukaan suurempi uhka modernille yhteiskunnalle kuin terrorismi. Tietotekniikka on yksi yhteiskunnan peruspilareista, joten suojausratkaisut ovat tärkeämpiä kuin koskaan aikaisemmin.

Palomuuriin ja virustorjuntaan pohjautuva perinteinen ratkaisumalli ei kuitenkaan riitä, kun yrityksillä on edessään moderni ja huomattavasti aiempaa vaativampi uhkakuva, joka vaatii muitakin kuin virustunnisteisiin perustuvia työkaluja. Flowmonin verkonvalvonta toimii tekoälyn avulla yhdessä nykyisten ratkaisujen kanssa tarjoten tarvittavan lisäsuojan.

Flowmon Networks on vain 10 vuotta vanha tietoturvayritys, jonka uraauurtavaan tekoälytutkimukseen perustuvia verkonvalvonta ja -suojaustyökaluja käytetään jo yli 700 yrityksessä ja laitoksessa ympäri maailmaa. - Flowmon Networks perustettiin vuonna 2007, kun joukko tšekkiläisten yliopistojen tutkijoita lyöttäytyi yhteen. Heidän tavoitteenaan oli rakentaa seuraavan sukupolven työkalu, joka selkeyttäisi verkonhallintaa ja auttaisi käsittelemään kyberuhkia, joihin perinteiset tietoturvaratkaisut eivät pure, Tomas Sarocky kertoo.

- Flowmon ei ainoastaan havaitse hyökkäyksiä, vaan se tehostaa niihin vastaamista tarjoamalla uhasta seikkaperäistä tietoa. Tämä nopeuttaa verkon palauttamista ja mahdollistaa entistä paremman ennaltaehkäisyn. Työkalulla on keskeinen rooli organisaation koko turvallisuuden vahvistamisessa.

 

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template