JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Digitalisaation keskellä näyttää olevan tilaa myös nostalgialle. Polaroid-pikakameran taru loppui kymmenen vuotta sitten, mutta nyt legendaarinen laite tekee paluun. Noin satasen maksavalla kameralla voi ottaa kuuluisia "reaaliaikaisesti printattuja" valokuvia, kuten tämän päivän diginatiivit sanoisivat.

Polaroid One Step oli jo 1940-luvulla keksittyyn ideaan perustunut ja vuonna 1977 markkinoille tuotu kamera, joka mullisti monen perheen kuvaamisen ennen digikameroita ja älypuhelimia. Laite tulosti valmiit kuvat heti näytille. Aikana, jolloin kuvien teettäminen kesti useita päiviä, ja aiemmin jopa viikkoja, tämä oli mullistavaa.

Alkuperäinen Polaroid ei tietenkään voinut kestää digitaalisen kuvaamisen vyörytystä ja filmien valmistus lopetettiin vuonna 2008. Polaroid on nykyään olemassa vain tuotemerkkinä, mutta sen nykyinen omistaja Impossible Project on nyt esitellyt OneStep 2 -mallin, joka tulee myyntiin lokakuussa.

Mikä parasta, Polaroidin ideaa ei ole tuotu 2000-luvulle ja digiaikaan. Uudessa kamerassa on hyvin vähän nykyään kaikkialle tunkevaa "älyä". Kamerassa on nyt ajastin, salama ja sen voi ladata USB-liitännän kautta, mutta muuten siit puuttuvat kaikki nykylaitteiden hienoudet.

Polaroid-kamerassa ei ole kuvausohjelmia, ei suotimia, ei selfie-mahdollisuutta, ei GPS-taggausta eikä mitään muutakaan niistä ominaisuuksista, joita ilman nykyihminen ei tule toimeen. Sen sijaan se valottaa yhden painalluksen vikoineen päivineen heti filmille.

"Joka kerta kun suljinta painaa, tuhannet kemialliset rektiot käynnistyvät luomaan yhden epätäydellisen, ainutlaatuisen kuvan", hehkuttaa Polaroidin mainoslause. Siinä on jotain aika hienoa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template