JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Digitalisaation keskellä näyttää olevan tilaa myös nostalgialle. Polaroid-pikakameran taru loppui kymmenen vuotta sitten, mutta nyt legendaarinen laite tekee paluun. Noin satasen maksavalla kameralla voi ottaa kuuluisia "reaaliaikaisesti printattuja" valokuvia, kuten tämän päivän diginatiivit sanoisivat.

Polaroid One Step oli jo 1940-luvulla keksittyyn ideaan perustunut ja vuonna 1977 markkinoille tuotu kamera, joka mullisti monen perheen kuvaamisen ennen digikameroita ja älypuhelimia. Laite tulosti valmiit kuvat heti näytille. Aikana, jolloin kuvien teettäminen kesti useita päiviä, ja aiemmin jopa viikkoja, tämä oli mullistavaa.

Alkuperäinen Polaroid ei tietenkään voinut kestää digitaalisen kuvaamisen vyörytystä ja filmien valmistus lopetettiin vuonna 2008. Polaroid on nykyään olemassa vain tuotemerkkinä, mutta sen nykyinen omistaja Impossible Project on nyt esitellyt OneStep 2 -mallin, joka tulee myyntiin lokakuussa.

Mikä parasta, Polaroidin ideaa ei ole tuotu 2000-luvulle ja digiaikaan. Uudessa kamerassa on hyvin vähän nykyään kaikkialle tunkevaa "älyä". Kamerassa on nyt ajastin, salama ja sen voi ladata USB-liitännän kautta, mutta muuten siit puuttuvat kaikki nykylaitteiden hienoudet.

Polaroid-kamerassa ei ole kuvausohjelmia, ei suotimia, ei selfie-mahdollisuutta, ei GPS-taggausta eikä mitään muutakaan niistä ominaisuuksista, joita ilman nykyihminen ei tule toimeen. Sen sijaan se valottaa yhden painalluksen vikoineen päivineen heti filmille.

"Joka kerta kun suljinta painaa, tuhannet kemialliset rektiot käynnistyvät luomaan yhden epätäydellisen, ainutlaatuisen kuvan", hehkuttaa Polaroidin mainoslause. Siinä on jotain aika hienoa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template