JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Digitalisaation keskellä näyttää olevan tilaa myös nostalgialle. Polaroid-pikakameran taru loppui kymmenen vuotta sitten, mutta nyt legendaarinen laite tekee paluun. Noin satasen maksavalla kameralla voi ottaa kuuluisia "reaaliaikaisesti printattuja" valokuvia, kuten tämän päivän diginatiivit sanoisivat.

Polaroid One Step oli jo 1940-luvulla keksittyyn ideaan perustunut ja vuonna 1977 markkinoille tuotu kamera, joka mullisti monen perheen kuvaamisen ennen digikameroita ja älypuhelimia. Laite tulosti valmiit kuvat heti näytille. Aikana, jolloin kuvien teettäminen kesti useita päiviä, ja aiemmin jopa viikkoja, tämä oli mullistavaa.

Alkuperäinen Polaroid ei tietenkään voinut kestää digitaalisen kuvaamisen vyörytystä ja filmien valmistus lopetettiin vuonna 2008. Polaroid on nykyään olemassa vain tuotemerkkinä, mutta sen nykyinen omistaja Impossible Project on nyt esitellyt OneStep 2 -mallin, joka tulee myyntiin lokakuussa.

Mikä parasta, Polaroidin ideaa ei ole tuotu 2000-luvulle ja digiaikaan. Uudessa kamerassa on hyvin vähän nykyään kaikkialle tunkevaa "älyä". Kamerassa on nyt ajastin, salama ja sen voi ladata USB-liitännän kautta, mutta muuten siit puuttuvat kaikki nykylaitteiden hienoudet.

Polaroid-kamerassa ei ole kuvausohjelmia, ei suotimia, ei selfie-mahdollisuutta, ei GPS-taggausta eikä mitään muutakaan niistä ominaisuuksista, joita ilman nykyihminen ei tule toimeen. Sen sijaan se valottaa yhden painalluksen vikoineen päivineen heti filmille.

"Joka kerta kun suljinta painaa, tuhannet kemialliset rektiot käynnistyvät luomaan yhden epätäydellisen, ainutlaatuisen kuvan", hehkuttaa Polaroidin mainoslause. Siinä on jotain aika hienoa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template