JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Digitalisaation keskellä näyttää olevan tilaa myös nostalgialle. Polaroid-pikakameran taru loppui kymmenen vuotta sitten, mutta nyt legendaarinen laite tekee paluun. Noin satasen maksavalla kameralla voi ottaa kuuluisia "reaaliaikaisesti printattuja" valokuvia, kuten tämän päivän diginatiivit sanoisivat.

Polaroid One Step oli jo 1940-luvulla keksittyyn ideaan perustunut ja vuonna 1977 markkinoille tuotu kamera, joka mullisti monen perheen kuvaamisen ennen digikameroita ja älypuhelimia. Laite tulosti valmiit kuvat heti näytille. Aikana, jolloin kuvien teettäminen kesti useita päiviä, ja aiemmin jopa viikkoja, tämä oli mullistavaa.

Alkuperäinen Polaroid ei tietenkään voinut kestää digitaalisen kuvaamisen vyörytystä ja filmien valmistus lopetettiin vuonna 2008. Polaroid on nykyään olemassa vain tuotemerkkinä, mutta sen nykyinen omistaja Impossible Project on nyt esitellyt OneStep 2 -mallin, joka tulee myyntiin lokakuussa.

Mikä parasta, Polaroidin ideaa ei ole tuotu 2000-luvulle ja digiaikaan. Uudessa kamerassa on hyvin vähän nykyään kaikkialle tunkevaa "älyä". Kamerassa on nyt ajastin, salama ja sen voi ladata USB-liitännän kautta, mutta muuten siit puuttuvat kaikki nykylaitteiden hienoudet.

Polaroid-kamerassa ei ole kuvausohjelmia, ei suotimia, ei selfie-mahdollisuutta, ei GPS-taggausta eikä mitään muutakaan niistä ominaisuuksista, joita ilman nykyihminen ei tule toimeen. Sen sijaan se valottaa yhden painalluksen vikoineen päivineen heti filmille.

"Joka kerta kun suljinta painaa, tuhannet kemialliset rektiot käynnistyvät luomaan yhden epätäydellisen, ainutlaatuisen kuvan", hehkuttaa Polaroidin mainoslause. Siinä on jotain aika hienoa.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template