JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pitkään vaikeuksissa ollut japanilaisen Toshiban muistidivisioona on löytänyt uuden omistajan. Kuukausien väännön ja lukuisien ostajaehdokkaiden jälkeen divisioona myytiin Bain Capital Provate Equity -sijoitusryhmittymälle. Kauppahinta on massiiviset 18 miljardia dollaria.

Japanilaislähteiden mukaan Bain Capitalissa ovat mukana Toshiba itse, Hoya Corporation, korealainen muistipiirien valmistaja SK Hynix, Apple, Dell, Kingston ja Seagate. Konsortiossa ovat mukana siis monet Toshiban kilpailijat sekä kaksi suurta asiakasta.

Toshiba on maailman toiseksi suurin NAND-flashpiirien valmistaja. Yhtiön mukaan se neuvotteli viime aikoina kolme eri ryhmittymän kanssa mahdollisesta kaupasta. Nämä olivat Bain Capitalin lisäksi kiintoelvyvalmistaja Western Digital ja Hon Hai Precision, joka tunnetaan paremmin kännykkävalmistaja Foxconnina.

Oman mausteensa kauppaneuvotteluihin toi Toshiban tiivis yhteistyö amerikkalaisen Sandiskin kanssa, jonka Western Digital osti viime vuonna. WD esimerkiksi esti Toshibaa rakentamasta lisää sellaista tuotantokapasiteettia, johon Sandisk ei pääsisi mukaan investoijaksi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template