JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pitkään vaikeuksissa ollut japanilaisen Toshiban muistidivisioona on löytänyt uuden omistajan. Kuukausien väännön ja lukuisien ostajaehdokkaiden jälkeen divisioona myytiin Bain Capital Provate Equity -sijoitusryhmittymälle. Kauppahinta on massiiviset 18 miljardia dollaria.

Japanilaislähteiden mukaan Bain Capitalissa ovat mukana Toshiba itse, Hoya Corporation, korealainen muistipiirien valmistaja SK Hynix, Apple, Dell, Kingston ja Seagate. Konsortiossa ovat mukana siis monet Toshiban kilpailijat sekä kaksi suurta asiakasta.

Toshiba on maailman toiseksi suurin NAND-flashpiirien valmistaja. Yhtiön mukaan se neuvotteli viime aikoina kolme eri ryhmittymän kanssa mahdollisesta kaupasta. Nämä olivat Bain Capitalin lisäksi kiintoelvyvalmistaja Western Digital ja Hon Hai Precision, joka tunnetaan paremmin kännykkävalmistaja Foxconnina.

Oman mausteensa kauppaneuvotteluihin toi Toshiban tiivis yhteistyö amerikkalaisen Sandiskin kanssa, jonka Western Digital osti viime vuonna. WD esimerkiksi esti Toshibaa rakentamasta lisää sellaista tuotantokapasiteettia, johon Sandisk ei pääsisi mukaan investoijaksi.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template