JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pitkään vaikeuksissa ollut japanilaisen Toshiban muistidivisioona on löytänyt uuden omistajan. Kuukausien väännön ja lukuisien ostajaehdokkaiden jälkeen divisioona myytiin Bain Capital Provate Equity -sijoitusryhmittymälle. Kauppahinta on massiiviset 18 miljardia dollaria.

Japanilaislähteiden mukaan Bain Capitalissa ovat mukana Toshiba itse, Hoya Corporation, korealainen muistipiirien valmistaja SK Hynix, Apple, Dell, Kingston ja Seagate. Konsortiossa ovat mukana siis monet Toshiban kilpailijat sekä kaksi suurta asiakasta.

Toshiba on maailman toiseksi suurin NAND-flashpiirien valmistaja. Yhtiön mukaan se neuvotteli viime aikoina kolme eri ryhmittymän kanssa mahdollisesta kaupasta. Nämä olivat Bain Capitalin lisäksi kiintoelvyvalmistaja Western Digital ja Hon Hai Precision, joka tunnetaan paremmin kännykkävalmistaja Foxconnina.

Oman mausteensa kauppaneuvotteluihin toi Toshiban tiivis yhteistyö amerikkalaisen Sandiskin kanssa, jonka Western Digital osti viime vuonna. WD esimerkiksi esti Toshibaa rakentamasta lisää sellaista tuotantokapasiteettia, johon Sandisk ei pääsisi mukaan investoijaksi.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template