JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ensi viikolla järjestetään Tampereen Alihankintamessut jo 27. kertaa. Tapahtuma on hakenut uutta, terävämpää ilmettä jo pitkään. Hyvä esimerkki tästä on nyt toista kertaa järjestettävä AlihankintaHEAT, joka tuo messujen kylkeen parinkymmenen startupin osastot ja oman ohjelmakokonaisuutensa.

- Viime vuonna AlihankintaHEAT sai hyvän startin ja nyt tiedostamme yhä kirkkaammin, että startupien ja teollisuusyritysten kohtaamisille on tarvetta. Startupeilla riittää intoa ja halua osoittaa, että heidän osaamistaan hyödyntämällä moni yritys voisi tehdä ketterämmin ja nopeammin onnistuneita digiloikkia ja muita harppauksia, kehuu Tampereen Messujen tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu.

AlihankintaHEATissa on 16 startupia ja 14 kumppania. Pääkumppani on Tekes ja haastekumppaneina Toyota Material Handling Finland Oy ja Gronlund Palvelut Oy, joiden haasteita osa startupeista pohti HeatCamp-innovaatioleirillä. Muut kumppanit ovat DIMECC, FiBAN, Nordea, Pirkanmaan Yrittäjät, PwC, Salomäki Oy, Smart Tampere -ekosysteemiohjelma / Tampereen kaupunki, Tampereen kauppakamari, Tampereen Messut Oy, Tampere Startup Hub ja Twinkle.

AlihankintaHEATissa startupien joukossa nähdään Citynomadi Oy, Dtream Oy, Eatech Oy, eeedo Oy, Innorent Production Oy, Lennahc / Aalto-yliopisto, Mattester Oy, Meluta Oy, Nopia Oy, Pinovuo Oy, Radientum Oy, Steamlane Oy, Trackinno Oy, Treon Oy, TreSolver Oy ja UnSeen Technologies Oy. Osa startupeista kokoontui jo elokuussa HeatCamp-innovaatioleirille pohtimaan ratkaisuja yritysten haasteisiin.

Alihankinnan haaste on joka toinen vuosi asettua lähekkäin Suomen Messujen Teknologia-tapahtuman kanssa. Teknologia17 järjestetään lokakuun alussa eli Suomessa järjestetään iso tekniikkatapahtuma viikon välein.

Kisaaminen Teknologia-messujen kanssa näkyy myös Alihankinnan ohjelmassa, johon on tuotu monia sanoja teemoja: robotiikka, automaatio, teollisuus 4.0.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template