JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ensi viikolla järjestetään Tampereen Alihankintamessut jo 27. kertaa. Tapahtuma on hakenut uutta, terävämpää ilmettä jo pitkään. Hyvä esimerkki tästä on nyt toista kertaa järjestettävä AlihankintaHEAT, joka tuo messujen kylkeen parinkymmenen startupin osastot ja oman ohjelmakokonaisuutensa.

- Viime vuonna AlihankintaHEAT sai hyvän startin ja nyt tiedostamme yhä kirkkaammin, että startupien ja teollisuusyritysten kohtaamisille on tarvetta. Startupeilla riittää intoa ja halua osoittaa, että heidän osaamistaan hyödyntämällä moni yritys voisi tehdä ketterämmin ja nopeammin onnistuneita digiloikkia ja muita harppauksia, kehuu Tampereen Messujen tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu.

AlihankintaHEATissa on 16 startupia ja 14 kumppania. Pääkumppani on Tekes ja haastekumppaneina Toyota Material Handling Finland Oy ja Gronlund Palvelut Oy, joiden haasteita osa startupeista pohti HeatCamp-innovaatioleirillä. Muut kumppanit ovat DIMECC, FiBAN, Nordea, Pirkanmaan Yrittäjät, PwC, Salomäki Oy, Smart Tampere -ekosysteemiohjelma / Tampereen kaupunki, Tampereen kauppakamari, Tampereen Messut Oy, Tampere Startup Hub ja Twinkle.

AlihankintaHEATissa startupien joukossa nähdään Citynomadi Oy, Dtream Oy, Eatech Oy, eeedo Oy, Innorent Production Oy, Lennahc / Aalto-yliopisto, Mattester Oy, Meluta Oy, Nopia Oy, Pinovuo Oy, Radientum Oy, Steamlane Oy, Trackinno Oy, Treon Oy, TreSolver Oy ja UnSeen Technologies Oy. Osa startupeista kokoontui jo elokuussa HeatCamp-innovaatioleirille pohtimaan ratkaisuja yritysten haasteisiin.

Alihankinnan haaste on joka toinen vuosi asettua lähekkäin Suomen Messujen Teknologia-tapahtuman kanssa. Teknologia17 järjestetään lokakuun alussa eli Suomessa järjestetään iso tekniikkatapahtuma viikon välein.

Kisaaminen Teknologia-messujen kanssa näkyy myös Alihankinnan ohjelmassa, johon on tuotu monia sanoja teemoja: robotiikka, automaatio, teollisuus 4.0.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template