JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Sarokal Test Systems on esitellyt uuden testauslaitteen, jonka avulla voidaan generoida, mitata ja virhekorjata tulevaa 5G-radioliikennettä. X-STEP V -nimen saanut testeri on suunniteltu nimenomaan 5G-radiopään uusien protokollien ja bittinopeuksien tuotekehitykseen.

Yhtiön mukaan laite ehtii asiakastoimituksiin jo tämän kuukauden aikana. Laitteella on jo demottu esimerkiksi CPRI-datan siirtoa Ethernet-väylää pitkin 25 gigabitin nopeudella.

Sarokal tukee uusia eCPRI-määrityksiä ensimmäisten mittauslaitevalmistajien joukossa. Viimeisin CPRI-määritys julkaistiin vasta elokuun lopulla, mutta uusi X-STEP V tukee jo näitä määrityksiä.

Uusi eCPRI-protokolla mahdollistaa esimerkiksi joustavan kaistanleveyden skaalaamiseen käyttäjäliikenteen tarpeen mukaan.

Dataliikenne tukiasemaelementtien välillä liikkuu pääsääntöisesti OBSAI- ja CPRI-protokollien välityksellä. Sarokalin mukaan kaikki uudet tuotekehitysprojektit painottuvat pääsääntöisesti CPRI-ratkaisuun, mutta OBSAI on edelleen laajalti käytössä. Kentällä olevat ratkaisut pohjautuvat pitkälti edelleen OBSAI-teknologiaan ja yhteensopivuus on tärkeää tämän vuoksi.

Molemmissa protokollissa on käytössä sisäinen ethernet-kontrollointikanava, jolla pystytään hallitsemaan verkossa oleva laitteita. CPRI- tai OBSAI-protokollan kuljettamiseen ethernetissä on olemassa useita eri toteutuksia. Osa niistä on valmistajien suljettuja sisäisiä määritelmiä ja osa perustuu julkisiin yleisiin standardeihin. Vastikään julkistettu eCPRI määrittelee kokonaan uuden pakettirakenteen CPRI-protokollaan ottaen huomioon 5G:n vaste- ja nopeus vaatimukset.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template