JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Sarokal Test Systems on esitellyt uuden testauslaitteen, jonka avulla voidaan generoida, mitata ja virhekorjata tulevaa 5G-radioliikennettä. X-STEP V -nimen saanut testeri on suunniteltu nimenomaan 5G-radiopään uusien protokollien ja bittinopeuksien tuotekehitykseen.

Yhtiön mukaan laite ehtii asiakastoimituksiin jo tämän kuukauden aikana. Laitteella on jo demottu esimerkiksi CPRI-datan siirtoa Ethernet-väylää pitkin 25 gigabitin nopeudella.

Sarokal tukee uusia eCPRI-määrityksiä ensimmäisten mittauslaitevalmistajien joukossa. Viimeisin CPRI-määritys julkaistiin vasta elokuun lopulla, mutta uusi X-STEP V tukee jo näitä määrityksiä.

Uusi eCPRI-protokolla mahdollistaa esimerkiksi joustavan kaistanleveyden skaalaamiseen käyttäjäliikenteen tarpeen mukaan.

Dataliikenne tukiasemaelementtien välillä liikkuu pääsääntöisesti OBSAI- ja CPRI-protokollien välityksellä. Sarokalin mukaan kaikki uudet tuotekehitysprojektit painottuvat pääsääntöisesti CPRI-ratkaisuun, mutta OBSAI on edelleen laajalti käytössä. Kentällä olevat ratkaisut pohjautuvat pitkälti edelleen OBSAI-teknologiaan ja yhteensopivuus on tärkeää tämän vuoksi.

Molemmissa protokollissa on käytössä sisäinen ethernet-kontrollointikanava, jolla pystytään hallitsemaan verkossa oleva laitteita. CPRI- tai OBSAI-protokollan kuljettamiseen ethernetissä on olemassa useita eri toteutuksia. Osa niistä on valmistajien suljettuja sisäisiä määritelmiä ja osa perustuu julkisiin yleisiin standardeihin. Vastikään julkistettu eCPRI määrittelee kokonaan uuden pakettirakenteen CPRI-protokollaan ottaen huomioon 5G:n vaste- ja nopeus vaatimukset.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template