JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Oululainen Sarokal Test Systems on esitellyt uuden testauslaitteen, jonka avulla voidaan generoida, mitata ja virhekorjata tulevaa 5G-radioliikennettä. X-STEP V -nimen saanut testeri on suunniteltu nimenomaan 5G-radiopään uusien protokollien ja bittinopeuksien tuotekehitykseen.

Yhtiön mukaan laite ehtii asiakastoimituksiin jo tämän kuukauden aikana. Laitteella on jo demottu esimerkiksi CPRI-datan siirtoa Ethernet-väylää pitkin 25 gigabitin nopeudella.

Sarokal tukee uusia eCPRI-määrityksiä ensimmäisten mittauslaitevalmistajien joukossa. Viimeisin CPRI-määritys julkaistiin vasta elokuun lopulla, mutta uusi X-STEP V tukee jo näitä määrityksiä.

Uusi eCPRI-protokolla mahdollistaa esimerkiksi joustavan kaistanleveyden skaalaamiseen käyttäjäliikenteen tarpeen mukaan.

Dataliikenne tukiasemaelementtien välillä liikkuu pääsääntöisesti OBSAI- ja CPRI-protokollien välityksellä. Sarokalin mukaan kaikki uudet tuotekehitysprojektit painottuvat pääsääntöisesti CPRI-ratkaisuun, mutta OBSAI on edelleen laajalti käytössä. Kentällä olevat ratkaisut pohjautuvat pitkälti edelleen OBSAI-teknologiaan ja yhteensopivuus on tärkeää tämän vuoksi.

Molemmissa protokollissa on käytössä sisäinen ethernet-kontrollointikanava, jolla pystytään hallitsemaan verkossa oleva laitteita. CPRI- tai OBSAI-protokollan kuljettamiseen ethernetissä on olemassa useita eri toteutuksia. Osa niistä on valmistajien suljettuja sisäisiä määritelmiä ja osa perustuu julkisiin yleisiin standardeihin. Vastikään julkistettu eCPRI määrittelee kokonaan uuden pakettirakenteen CPRI-protokollaan ottaen huomioon 5G:n vaste- ja nopeus vaatimukset.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template