JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun ryhdytään tekemään uutta sovellusta, moni haluaisi käyttää vanhaa koodia tai sen osia. Tällä hetkellä udelleenkäyttö on hyvin haastavaa, koska koodi pitää sovittaa uudelle raudalle, uuteen ympäristöön, uusiin muuttujiin ja funktioihin. Entä jos tämä tapahtuisi täysin automaattisesti?

MIT:n eli Massachusetts Insitute of Technologyn tietotekniikan ja tekoälyn laboratoriossa eli CSAIL-tutkimusyksikössä on kehitetty tekniikka, joka kykenee juuri tähän. Ohjelmoija voi valita osan koodia ohjelmasta, valita toisessa ohjelmassa liitoskohdan ja liittää koodin osaksi uutta ohjelmaa.

Tekniikka on nimeltään CodeCarbonCopy eli koodin hiilipaperikopio. Se tekee koodiin automaattisesti tarvittavat muutokset - kuten muuttujien nimien muutokset - ja kykenee kääntämään "datapresentaatiot" vanhan ja uuden ohjelman välillä.

Esimerkiksi kuvankäsittelyohjelman pitää pystyä käsittelemään erilaisia kuvaformaatteja. Eri ohjelmat voivat käyttää näistä formaateista eri nimiä. CodeCarbonCopy muuntaa ohjelman sisäiset nimet vastaaviksi automaattisesti.

Työkalu mahdollistaa MIT:n mukaan yhden ohjelmoinnin Graalin maljan: koodin automaattisen uudelleenkäytön. Kyse on yhdestä askeleesta tiellä kohti kehitysprosessia, jossa ihminen ei ole mukana. Jos ajatellaan, että pääosa koskaan tarvitsemastamme koodista on jo kirjoitettu, meidän tarvitsee vain uudelleenkäyttää valmista koodia.

Tutkijat tekivät yhteensä kahdeksan koetta, jossa CodeCarbonCopy-työkalua käytettiin siirtämään koodia kuuden suositun kuvankäsittelyohjelman välillä. Näistä seitsemän siirtoa onnistui niin, että vastaanottava ohjelma osasi toteuttaa siirretyn toiminnon täysin oikein.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template