JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun ryhdytään tekemään uutta sovellusta, moni haluaisi käyttää vanhaa koodia tai sen osia. Tällä hetkellä udelleenkäyttö on hyvin haastavaa, koska koodi pitää sovittaa uudelle raudalle, uuteen ympäristöön, uusiin muuttujiin ja funktioihin. Entä jos tämä tapahtuisi täysin automaattisesti?

MIT:n eli Massachusetts Insitute of Technologyn tietotekniikan ja tekoälyn laboratoriossa eli CSAIL-tutkimusyksikössä on kehitetty tekniikka, joka kykenee juuri tähän. Ohjelmoija voi valita osan koodia ohjelmasta, valita toisessa ohjelmassa liitoskohdan ja liittää koodin osaksi uutta ohjelmaa.

Tekniikka on nimeltään CodeCarbonCopy eli koodin hiilipaperikopio. Se tekee koodiin automaattisesti tarvittavat muutokset - kuten muuttujien nimien muutokset - ja kykenee kääntämään "datapresentaatiot" vanhan ja uuden ohjelman välillä.

Esimerkiksi kuvankäsittelyohjelman pitää pystyä käsittelemään erilaisia kuvaformaatteja. Eri ohjelmat voivat käyttää näistä formaateista eri nimiä. CodeCarbonCopy muuntaa ohjelman sisäiset nimet vastaaviksi automaattisesti.

Työkalu mahdollistaa MIT:n mukaan yhden ohjelmoinnin Graalin maljan: koodin automaattisen uudelleenkäytön. Kyse on yhdestä askeleesta tiellä kohti kehitysprosessia, jossa ihminen ei ole mukana. Jos ajatellaan, että pääosa koskaan tarvitsemastamme koodista on jo kirjoitettu, meidän tarvitsee vain uudelleenkäyttää valmista koodia.

Tutkijat tekivät yhteensä kahdeksan koetta, jossa CodeCarbonCopy-työkalua käytettiin siirtämään koodia kuuden suositun kuvankäsittelyohjelman välillä. Näistä seitsemän siirtoa onnistui niin, että vastaanottava ohjelma osasi toteuttaa siirretyn toiminnon täysin oikein.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template