JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fluke on kehittänyt FieldSense-tekniikkaa tiukasti viime vuosien aikana. Jo pitkään yrityksen T5-testereillä on voinut mitata turvallisesti 100 ampeerin virtoja avoimella haarukalla. Paranneltu FieldSense laajenee AC-virtamittausten lisäksi AC-jännite- ja taajuusmittauksiin.

Jännite- ja virtamittaukset voidaan lisäksi tehdä yhdellä laitteella samaan aikaan ja reaaliaikaisesti. Fluke T6 -testeri on ensimmäinen käsikäyttöinen mittauslaite, joka hyödyntää tätä uutta patentointia odottavaa FieldSense-teknologiaa.

Avoimen haarukan teknologia säästää aikaa ja on turvallisempi käyttää kuin mittausjohdot. Vanha T5-testeri vaatii jännitteen mittausta varten kuitenkin mittausjohdot.

Kontaktin muodostaminen sähköjohtimiin mittausjohdoilla tai hauenleuoilla vaatii metalli-metalli -kontaktia, jolloin valokaaren riski on aina olemassa. FieldSensen avulla tätä vaihetta ei tarvitse tehdä. Koska mittaustyökalu ja mitattava jännitesyöttö ovat eristettyjä, niin mittaajan riski saada sähköisku on pienempi.

FieldSense mittaa jännitteen ilman että jännite kulkee mittarin läpi. Fluke-laite, kuten T6-1000, havaitsee sähkökentän avoimessa haarukassa ja tekee mittauksen siitä. Koska mittaus suoritetaan eristetystä johtimesta, koskettaminen metallisiin johtimiin vähenee. Myös virheiden tai väärän johtimen koskettamisen mahdollisuus vähenee.

Siinä missä T5-testeri havaitsee magneettikentän josta se suorittaa AC-virtamittauksen, uusi teknologia havaitsee sähkökentän. Fluken tutkimus- ja kehitystiimit kehittivät ensin avoimen haarukan jännitehavaitsemistekniikan, johon sisältyy tunnetun signaalin muuntaminen ja laskeminen, jotta saadaan mittaustulokset syöttöjännitteelle. 

Tämä tehtiin suunnittelemalla laite, joka tuottaa referenssisignaalin tunnetulla amplitudilla ja taajuudella. Sitten, kun referenssisignaali maadoitetaan, tuloksena oleva yhdistelmäaaltomuoto havaitaan mittariin rakennetulla sähköanturilla. Vahvistuksen, prosessoinnin ja digitaalisten laskelmien jälkeen tuotetaan jännite- ja taajuusmittaukset.

Fluken mittareita tuo Suomeen Yleiselektroniikka. Lisätietoa FieldSense-mittaamisesta löytyy YE:n verkkosivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template