JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Fluke on kehittänyt FieldSense-tekniikkaa tiukasti viime vuosien aikana. Jo pitkään yrityksen T5-testereillä on voinut mitata turvallisesti 100 ampeerin virtoja avoimella haarukalla. Paranneltu FieldSense laajenee AC-virtamittausten lisäksi AC-jännite- ja taajuusmittauksiin.

Jännite- ja virtamittaukset voidaan lisäksi tehdä yhdellä laitteella samaan aikaan ja reaaliaikaisesti. Fluke T6 -testeri on ensimmäinen käsikäyttöinen mittauslaite, joka hyödyntää tätä uutta patentointia odottavaa FieldSense-teknologiaa.

Avoimen haarukan teknologia säästää aikaa ja on turvallisempi käyttää kuin mittausjohdot. Vanha T5-testeri vaatii jännitteen mittausta varten kuitenkin mittausjohdot.

Kontaktin muodostaminen sähköjohtimiin mittausjohdoilla tai hauenleuoilla vaatii metalli-metalli -kontaktia, jolloin valokaaren riski on aina olemassa. FieldSensen avulla tätä vaihetta ei tarvitse tehdä. Koska mittaustyökalu ja mitattava jännitesyöttö ovat eristettyjä, niin mittaajan riski saada sähköisku on pienempi.

FieldSense mittaa jännitteen ilman että jännite kulkee mittarin läpi. Fluke-laite, kuten T6-1000, havaitsee sähkökentän avoimessa haarukassa ja tekee mittauksen siitä. Koska mittaus suoritetaan eristetystä johtimesta, koskettaminen metallisiin johtimiin vähenee. Myös virheiden tai väärän johtimen koskettamisen mahdollisuus vähenee.

Siinä missä T5-testeri havaitsee magneettikentän josta se suorittaa AC-virtamittauksen, uusi teknologia havaitsee sähkökentän. Fluken tutkimus- ja kehitystiimit kehittivät ensin avoimen haarukan jännitehavaitsemistekniikan, johon sisältyy tunnetun signaalin muuntaminen ja laskeminen, jotta saadaan mittaustulokset syöttöjännitteelle. 

Tämä tehtiin suunnittelemalla laite, joka tuottaa referenssisignaalin tunnetulla amplitudilla ja taajuudella. Sitten, kun referenssisignaali maadoitetaan, tuloksena oleva yhdistelmäaaltomuoto havaitaan mittariin rakennetulla sähköanturilla. Vahvistuksen, prosessoinnin ja digitaalisten laskelmien jälkeen tuotetaan jännite- ja taajuusmittaukset.

Fluken mittareita tuo Suomeen Yleiselektroniikka. Lisätietoa FieldSense-mittaamisesta löytyy YE:n verkkosivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template