JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun Apple julkisti uudet iPhone 8 -mallinsa, yhtiö kertoi käyttäneensä OLED-paneeleja, koska niiden laatu on vasta nyt riittävän hyvä. Tulevaisuudessa OLED-tekniikalla tehdään selvästi nykyistä tarkempia näyttöjä. IMEC-tutkimuskeskuksessa on kehitetty protonäyttö, jolla piskeleitä on jo 1250 tuumalla.

IMEC työskentelee OLED-paneelin parissa yhdessä kiinalaisen Chingwa Picture Tubesin eli CPT:n kanssa. Ultratarkka OLED-paneeli on toteutettu kuvioimalla OLED-matriisi litografiatekniikalla.

Tästä on monenlaisia etuja. Tarkkuus saadaan tietenkin aivan eri tasolle kuin nykynäytöissä, mutta samalla valmistuksesta on tulossa edullista. IMEC ja CPT demosivat tekniikkaansa kansainvälisessä älynäyttöjen konferenssissa viime viikolla Taiwanissa.

Yli tuhannen pikselin resoluutioihin yltävässä näytössä ei valmistuksessa tarvita metallimaskeja. Tämä on ollut yksi keskeisistä OLED-valmistuksen haasteista, koska orgaaniset materiaalit ovat hyvin hauraita litografiakemikaalien kanssa.

Taiwanissa esitelty protonäyttö oli kooltaan 1400 x 1400 pikseliä. Siinä oli vierekkäin oransseja ja vihreitä pikseleitä. Yhden pikselin koko on vain 10 mikronia. Protonäytön kirkkaus on säilynyt testeissä yli 50-prosenttisesti usean sadan tunnin testiajon jälkeen, mikä on lupaava alku tekniikan kehitykselle.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template