JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun Apple julkisti uudet iPhone 8 -mallinsa, yhtiö kertoi käyttäneensä OLED-paneeleja, koska niiden laatu on vasta nyt riittävän hyvä. Tulevaisuudessa OLED-tekniikalla tehdään selvästi nykyistä tarkempia näyttöjä. IMEC-tutkimuskeskuksessa on kehitetty protonäyttö, jolla piskeleitä on jo 1250 tuumalla.

IMEC työskentelee OLED-paneelin parissa yhdessä kiinalaisen Chingwa Picture Tubesin eli CPT:n kanssa. Ultratarkka OLED-paneeli on toteutettu kuvioimalla OLED-matriisi litografiatekniikalla.

Tästä on monenlaisia etuja. Tarkkuus saadaan tietenkin aivan eri tasolle kuin nykynäytöissä, mutta samalla valmistuksesta on tulossa edullista. IMEC ja CPT demosivat tekniikkaansa kansainvälisessä älynäyttöjen konferenssissa viime viikolla Taiwanissa.

Yli tuhannen pikselin resoluutioihin yltävässä näytössä ei valmistuksessa tarvita metallimaskeja. Tämä on ollut yksi keskeisistä OLED-valmistuksen haasteista, koska orgaaniset materiaalit ovat hyvin hauraita litografiakemikaalien kanssa.

Taiwanissa esitelty protonäyttö oli kooltaan 1400 x 1400 pikseliä. Siinä oli vierekkäin oransseja ja vihreitä pikseleitä. Yhden pikselin koko on vain 10 mikronia. Protonäytön kirkkaus on säilynyt testeissä yli 50-prosenttisesti usean sadan tunnin testiajon jälkeen, mikä on lupaava alku tekniikan kehitykselle.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template