JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun Apple julkisti uudet iPhone 8 -mallinsa, yhtiö kertoi käyttäneensä OLED-paneeleja, koska niiden laatu on vasta nyt riittävän hyvä. Tulevaisuudessa OLED-tekniikalla tehdään selvästi nykyistä tarkempia näyttöjä. IMEC-tutkimuskeskuksessa on kehitetty protonäyttö, jolla piskeleitä on jo 1250 tuumalla.

IMEC työskentelee OLED-paneelin parissa yhdessä kiinalaisen Chingwa Picture Tubesin eli CPT:n kanssa. Ultratarkka OLED-paneeli on toteutettu kuvioimalla OLED-matriisi litografiatekniikalla.

Tästä on monenlaisia etuja. Tarkkuus saadaan tietenkin aivan eri tasolle kuin nykynäytöissä, mutta samalla valmistuksesta on tulossa edullista. IMEC ja CPT demosivat tekniikkaansa kansainvälisessä älynäyttöjen konferenssissa viime viikolla Taiwanissa.

Yli tuhannen pikselin resoluutioihin yltävässä näytössä ei valmistuksessa tarvita metallimaskeja. Tämä on ollut yksi keskeisistä OLED-valmistuksen haasteista, koska orgaaniset materiaalit ovat hyvin hauraita litografiakemikaalien kanssa.

Taiwanissa esitelty protonäyttö oli kooltaan 1400 x 1400 pikseliä. Siinä oli vierekkäin oransseja ja vihreitä pikseleitä. Yhden pikselin koko on vain 10 mikronia. Protonäytön kirkkaus on säilynyt testeissä yli 50-prosenttisesti usean sadan tunnin testiajon jälkeen, mikä on lupaava alku tekniikan kehitykselle.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template