JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun Apple julkisti uudet iPhone 8 -mallinsa, yhtiö kertoi käyttäneensä OLED-paneeleja, koska niiden laatu on vasta nyt riittävän hyvä. Tulevaisuudessa OLED-tekniikalla tehdään selvästi nykyistä tarkempia näyttöjä. IMEC-tutkimuskeskuksessa on kehitetty protonäyttö, jolla piskeleitä on jo 1250 tuumalla.

IMEC työskentelee OLED-paneelin parissa yhdessä kiinalaisen Chingwa Picture Tubesin eli CPT:n kanssa. Ultratarkka OLED-paneeli on toteutettu kuvioimalla OLED-matriisi litografiatekniikalla.

Tästä on monenlaisia etuja. Tarkkuus saadaan tietenkin aivan eri tasolle kuin nykynäytöissä, mutta samalla valmistuksesta on tulossa edullista. IMEC ja CPT demosivat tekniikkaansa kansainvälisessä älynäyttöjen konferenssissa viime viikolla Taiwanissa.

Yli tuhannen pikselin resoluutioihin yltävässä näytössä ei valmistuksessa tarvita metallimaskeja. Tämä on ollut yksi keskeisistä OLED-valmistuksen haasteista, koska orgaaniset materiaalit ovat hyvin hauraita litografiakemikaalien kanssa.

Taiwanissa esitelty protonäyttö oli kooltaan 1400 x 1400 pikseliä. Siinä oli vierekkäin oransseja ja vihreitä pikseleitä. Yhden pikselin koko on vain 10 mikronia. Protonäytön kirkkaus on säilynyt testeissä yli 50-prosenttisesti usean sadan tunnin testiajon jälkeen, mikä on lupaava alku tekniikan kehitykselle.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template