JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki tietokoneet, älypuhelimet ja läppärit näyttävät palkeissaan jäljellä olevan akkutehon, yleensä prosentteina tai aikana. Tämän näytön tarkkuus on kuitenkin ollut vähän sitä sun tätä. Ei ole enää.

Microchip on esitellyt virrankulutuksen monitorointiin Windows-koneisiin PAC1934-monitorointipiirin. Sen avulla Windows-kone osaa näyttää jäljellä olevan virran 99 prosentin tarkkuudella.

Olemassa oleviin softapohjaisiin ratkaisuihin verrattuna PAC1934-piiri parantaa Microchipin mukaan eri sovellusten akunkäytön mittaamista 29 prosentilla. Piiri mittaa näytön, prosessorin, kiintolevyn, verkkopiirien ja muiden järjestelmäkomponenttien tehonkulutusta.

PAC1934-piiri toimii yhdessä Microsoftin ajurin kanssa, joka on täysin yhteensopiva Windows 10 -käyttöjärjestelmään sisäänrakennetun E3-piirin (Energy Estimation Engine) kanssa. Tämän ansiosta piiri ilmoittaa virrankulutuksen 99 prosentin tarkkuudella.

PAC1934 on suunniteltu mittaamaan 0-32 voltin välisiä teholinjoja. Nelikanavainen piiri pystyy mittaamaan tehonkulutusta yksinkertaisista CPU-tehtävistä aina laitteisiin, jotka on liitetty isäntään C-tyypin USB-liitännällä.

Lisätietoja Microchipin sivuilta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template