JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki tietokoneet, älypuhelimet ja läppärit näyttävät palkeissaan jäljellä olevan akkutehon, yleensä prosentteina tai aikana. Tämän näytön tarkkuus on kuitenkin ollut vähän sitä sun tätä. Ei ole enää.

Microchip on esitellyt virrankulutuksen monitorointiin Windows-koneisiin PAC1934-monitorointipiirin. Sen avulla Windows-kone osaa näyttää jäljellä olevan virran 99 prosentin tarkkuudella.

Olemassa oleviin softapohjaisiin ratkaisuihin verrattuna PAC1934-piiri parantaa Microchipin mukaan eri sovellusten akunkäytön mittaamista 29 prosentilla. Piiri mittaa näytön, prosessorin, kiintolevyn, verkkopiirien ja muiden järjestelmäkomponenttien tehonkulutusta.

PAC1934-piiri toimii yhdessä Microsoftin ajurin kanssa, joka on täysin yhteensopiva Windows 10 -käyttöjärjestelmään sisäänrakennetun E3-piirin (Energy Estimation Engine) kanssa. Tämän ansiosta piiri ilmoittaa virrankulutuksen 99 prosentin tarkkuudella.

PAC1934 on suunniteltu mittaamaan 0-32 voltin välisiä teholinjoja. Nelikanavainen piiri pystyy mittaamaan tehonkulutusta yksinkertaisista CPU-tehtävistä aina laitteisiin, jotka on liitetty isäntään C-tyypin USB-liitännällä.

Lisätietoja Microchipin sivuilta.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template