JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki tietokoneet, älypuhelimet ja läppärit näyttävät palkeissaan jäljellä olevan akkutehon, yleensä prosentteina tai aikana. Tämän näytön tarkkuus on kuitenkin ollut vähän sitä sun tätä. Ei ole enää.

Microchip on esitellyt virrankulutuksen monitorointiin Windows-koneisiin PAC1934-monitorointipiirin. Sen avulla Windows-kone osaa näyttää jäljellä olevan virran 99 prosentin tarkkuudella.

Olemassa oleviin softapohjaisiin ratkaisuihin verrattuna PAC1934-piiri parantaa Microchipin mukaan eri sovellusten akunkäytön mittaamista 29 prosentilla. Piiri mittaa näytön, prosessorin, kiintolevyn, verkkopiirien ja muiden järjestelmäkomponenttien tehonkulutusta.

PAC1934-piiri toimii yhdessä Microsoftin ajurin kanssa, joka on täysin yhteensopiva Windows 10 -käyttöjärjestelmään sisäänrakennetun E3-piirin (Energy Estimation Engine) kanssa. Tämän ansiosta piiri ilmoittaa virrankulutuksen 99 prosentin tarkkuudella.

PAC1934 on suunniteltu mittaamaan 0-32 voltin välisiä teholinjoja. Nelikanavainen piiri pystyy mittaamaan tehonkulutusta yksinkertaisista CPU-tehtävistä aina laitteisiin, jotka on liitetty isäntään C-tyypin USB-liitännällä.

Lisätietoja Microchipin sivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
6hreplyretweetfavorite
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template