JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kaikki tietokoneet, älypuhelimet ja läppärit näyttävät palkeissaan jäljellä olevan akkutehon, yleensä prosentteina tai aikana. Tämän näytön tarkkuus on kuitenkin ollut vähän sitä sun tätä. Ei ole enää.

Microchip on esitellyt virrankulutuksen monitorointiin Windows-koneisiin PAC1934-monitorointipiirin. Sen avulla Windows-kone osaa näyttää jäljellä olevan virran 99 prosentin tarkkuudella.

Olemassa oleviin softapohjaisiin ratkaisuihin verrattuna PAC1934-piiri parantaa Microchipin mukaan eri sovellusten akunkäytön mittaamista 29 prosentilla. Piiri mittaa näytön, prosessorin, kiintolevyn, verkkopiirien ja muiden järjestelmäkomponenttien tehonkulutusta.

PAC1934-piiri toimii yhdessä Microsoftin ajurin kanssa, joka on täysin yhteensopiva Windows 10 -käyttöjärjestelmään sisäänrakennetun E3-piirin (Energy Estimation Engine) kanssa. Tämän ansiosta piiri ilmoittaa virrankulutuksen 99 prosentin tarkkuudella.

PAC1934 on suunniteltu mittaamaan 0-32 voltin välisiä teholinjoja. Nelikanavainen piiri pystyy mittaamaan tehonkulutusta yksinkertaisista CPU-tehtävistä aina laitteisiin, jotka on liitetty isäntään C-tyypin USB-liitännällä.

Lisätietoja Microchipin sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template