JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikkalaistutkijat ovat kehittäneet tähän asti käyttökelpoisimman taipuisan transistoritekniikan. Suorituskyvyn lisäksi Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkijat ovat onnistuneet löytämään valmistusprosessin, joka on nopea, yksinkertainen ja edullinen.

Tekniikka taipuu näin laajamittaiseen massavalmistukseen ja mahdollistaa äly ja langattomien yhteyksien lisäämisen melkein mihin tahansa objekteihin. Innovaatio perustuu kaksi vuosikymmentä vanhaan bipolaari- eli BiCMOS-tekniikkaan, jolla uusia ohutkalvotransistoreja valmistetaan.

Perinteisellä tekniikalla taipuisien BiCMOS-transistorien valmistaminen on hyvin vaikeaa. Se vaatii kuukausia ja useita hankalia, korkean lämpötilan prosesseja. Lisäksi pienikin muutos lämpötilassa valmistuksen aikana voi pilata koko piirin.

Professori Zhenqiang Man johdolla tutkijat lähtivät liikkeelle muovialustalla olevasta yksikiteisestä piinanokalvosta. Uuden prosessin ansiosta tutkijat onnistuiva valmistamaan alustalle sekä analogia- että digitaaliosia vain yhdessä viikossa. Aiemmin vastaava on vienyt kuukausia.

Man työryhmän tulokset julkistettiin syyskuun lopulla ilmestyneessä Flexible Electronics -lehdessä. Professorin mukaan uuden prosessin keskiössä ovat parametrit, jotka tulevat kuntoon yhdellä ainoalla korkean lämpötilan prosessilla.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template