JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikkalaistutkijat ovat kehittäneet tähän asti käyttökelpoisimman taipuisan transistoritekniikan. Suorituskyvyn lisäksi Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkijat ovat onnistuneet löytämään valmistusprosessin, joka on nopea, yksinkertainen ja edullinen.

Tekniikka taipuu näin laajamittaiseen massavalmistukseen ja mahdollistaa äly ja langattomien yhteyksien lisäämisen melkein mihin tahansa objekteihin. Innovaatio perustuu kaksi vuosikymmentä vanhaan bipolaari- eli BiCMOS-tekniikkaan, jolla uusia ohutkalvotransistoreja valmistetaan.

Perinteisellä tekniikalla taipuisien BiCMOS-transistorien valmistaminen on hyvin vaikeaa. Se vaatii kuukausia ja useita hankalia, korkean lämpötilan prosesseja. Lisäksi pienikin muutos lämpötilassa valmistuksen aikana voi pilata koko piirin.

Professori Zhenqiang Man johdolla tutkijat lähtivät liikkeelle muovialustalla olevasta yksikiteisestä piinanokalvosta. Uuden prosessin ansiosta tutkijat onnistuiva valmistamaan alustalle sekä analogia- että digitaaliosia vain yhdessä viikossa. Aiemmin vastaava on vienyt kuukausia.

Man työryhmän tulokset julkistettiin syyskuun lopulla ilmestyneessä Flexible Electronics -lehdessä. Professorin mukaan uuden prosessin keskiössä ovat parametrit, jotka tulevat kuntoon yhdellä ainoalla korkean lämpötilan prosessilla.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template