JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikkalaistutkijat ovat kehittäneet tähän asti käyttökelpoisimman taipuisan transistoritekniikan. Suorituskyvyn lisäksi Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkijat ovat onnistuneet löytämään valmistusprosessin, joka on nopea, yksinkertainen ja edullinen.

Tekniikka taipuu näin laajamittaiseen massavalmistukseen ja mahdollistaa äly ja langattomien yhteyksien lisäämisen melkein mihin tahansa objekteihin. Innovaatio perustuu kaksi vuosikymmentä vanhaan bipolaari- eli BiCMOS-tekniikkaan, jolla uusia ohutkalvotransistoreja valmistetaan.

Perinteisellä tekniikalla taipuisien BiCMOS-transistorien valmistaminen on hyvin vaikeaa. Se vaatii kuukausia ja useita hankalia, korkean lämpötilan prosesseja. Lisäksi pienikin muutos lämpötilassa valmistuksen aikana voi pilata koko piirin.

Professori Zhenqiang Man johdolla tutkijat lähtivät liikkeelle muovialustalla olevasta yksikiteisestä piinanokalvosta. Uuden prosessin ansiosta tutkijat onnistuiva valmistamaan alustalle sekä analogia- että digitaaliosia vain yhdessä viikossa. Aiemmin vastaava on vienyt kuukausia.

Man työryhmän tulokset julkistettiin syyskuun lopulla ilmestyneessä Flexible Electronics -lehdessä. Professorin mukaan uuden prosessin keskiössä ovat parametrit, jotka tulevat kuntoon yhdellä ainoalla korkean lämpötilan prosessilla.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template