JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikkalaistutkijat ovat kehittäneet tähän asti käyttökelpoisimman taipuisan transistoritekniikan. Suorituskyvyn lisäksi Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkijat ovat onnistuneet löytämään valmistusprosessin, joka on nopea, yksinkertainen ja edullinen.

Tekniikka taipuu näin laajamittaiseen massavalmistukseen ja mahdollistaa äly ja langattomien yhteyksien lisäämisen melkein mihin tahansa objekteihin. Innovaatio perustuu kaksi vuosikymmentä vanhaan bipolaari- eli BiCMOS-tekniikkaan, jolla uusia ohutkalvotransistoreja valmistetaan.

Perinteisellä tekniikalla taipuisien BiCMOS-transistorien valmistaminen on hyvin vaikeaa. Se vaatii kuukausia ja useita hankalia, korkean lämpötilan prosesseja. Lisäksi pienikin muutos lämpötilassa valmistuksen aikana voi pilata koko piirin.

Professori Zhenqiang Man johdolla tutkijat lähtivät liikkeelle muovialustalla olevasta yksikiteisestä piinanokalvosta. Uuden prosessin ansiosta tutkijat onnistuiva valmistamaan alustalle sekä analogia- että digitaaliosia vain yhdessä viikossa. Aiemmin vastaava on vienyt kuukausia.

Man työryhmän tulokset julkistettiin syyskuun lopulla ilmestyneessä Flexible Electronics -lehdessä. Professorin mukaan uuden prosessin keskiössä ovat parametrit, jotka tulevat kuntoon yhdellä ainoalla korkean lämpötilan prosessilla.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template