JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologia17-messujen käynnistyessä on mukava kuulla, että suomalaisyritys voi pärjätä elektroniikka-alalla myös tekemällä tuotantoa kotimaassa. Suomalainen ledivaloputkivalmistaja Valtavalo jatkaa kovassa kasvuvauhdissa.

Toukokuun lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto kasvoi 21 prosenttia edellisvuodesta ollen 3,6 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos kääntyi myös taas voitolliseksi yhden tappiollisen vuoden jälkeen ollen 75 000 euroa.

Yhtiön pääosin edellisellä tilikaudella suorittama investointi Kajaanin tuotantolaitoksen toiseen täysin automaattiseen ledivaloputkituotanto- linjaan painoi vielä yhtiön kannattavuutta. Uudella linjastolla valmistettavalla tuotteella yhtiö tavoittelee merkittävää markkinaosuutta erityisesti Suomen ja Ruotsin ammattivalaistuksessa esimerkiksi kaupan kiinteistöissä sekä julkisella sektorilla.

Valtavalon toimitusjohtaja Markku Laatikainen kertoo, ett yhtin menestys perustuu uudenlaisen tekniikan tuomiseen valaitukseen. - Meistä on tullut muotisanaa käyttäen 'disruptiivinen yritys' valaistusmarkkinaan. Viestimme on, että yrityksen tai julkisen
toimijan on elinkaarikustannuksiltaan edullisinta päivittää olemassa oleva valaistuksensa erittäin pitkäikäisiä ledivaloputkia käyttäen, Laatikainen kuvaa yhtiönsä menestyksen reseptiä.

Tehostuneen tuotannon ja uusien tuotteiden myötä alkaneella tilikaudella on määrä jatkaa nopeaa kasvua. Yhtiö on solminut uusia sopimuksia jakelijapartnereiden kanssa kiihtyvässä tahdissa ja Valtavalon pitkäikäiset ledivaloputket löytyvätkin jo useamman sähkötukun tai kiinteistöhuollon valikoimista kotimaasta ja muualta Pohjois-Euroopasta. Kasvua haetaan kotimaan lisäksi erityisesti Ruotsista, johon on syksyn aikana perustettu sivutoimipiste.

 
 

Tekoäly mullistaa seuraavaksi kuvantunnistuksen yrityskäytössä

Älykäs karttapalvelu, joka ohjaa kiertämään ruuhkat ja tietyöt, on meille jo itsestäänselvyys. Viime vuoden lopulla tekoälyn avulla toteutettu Google Translate -käännöspalvelun uudistus oli puolestaan huima loikka, jonka myötä suomenkielistenkin tekstien kääntäminen alkaa jo tuottaa hämmentävän laadukkaita lopputuloksia. Jopa reaaliaikainen kääntäminen suoraan korvakuulokkeisiin on nyt mahdollista.

Lue lisää...

Laadukas käyttöliittymä ja pitkä akunkesto – mahdoton yhtälö?

Myös puettaviin laitteiin halutaan näyttävä käyttöliittymä animaatioineen, mutta voiko sellaisen toteuttaa pienellä akulla varustetussa laitteessa? Toshiba Electronics Europen uudella TZ1200-prosessorilla se onnistuu.

Lue lisää...
 
ETN_fi It is too early for facial recognition, says Huawei. See https://t.co/Pxuuz2HAtD @HuaweiMobileFI
ETN_fi Internet of Things? Or Internet of Moving Things? See https://t.co/tZGo47BeC4 @mcubemems
ETN_fi Wifi-verkkojen WPA2-salaus murrettu. https://t.co/NO8bmrjyAp @viest_virasto
ETN_fi Huawei Mate 10 is not a smart phone. It is an intelligent machine. https://t.co/MbW3ec5Sje @HuaweiMobileFI
ETN_fi Huawei lanseeraa Mate 10- huippumallin Münchenissä. Kiinalaisvalmistajan ensimmäinen malli, joka hyödyntää paikalli… https://t.co/5RPybKzmd2
 
 

ny template