JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologia17-messujen käynnistyessä on mukava kuulla, että suomalaisyritys voi pärjätä elektroniikka-alalla myös tekemällä tuotantoa kotimaassa. Suomalainen ledivaloputkivalmistaja Valtavalo jatkaa kovassa kasvuvauhdissa.

Toukokuun lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto kasvoi 21 prosenttia edellisvuodesta ollen 3,6 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos kääntyi myös taas voitolliseksi yhden tappiollisen vuoden jälkeen ollen 75 000 euroa.

Yhtiön pääosin edellisellä tilikaudella suorittama investointi Kajaanin tuotantolaitoksen toiseen täysin automaattiseen ledivaloputkituotanto- linjaan painoi vielä yhtiön kannattavuutta. Uudella linjastolla valmistettavalla tuotteella yhtiö tavoittelee merkittävää markkinaosuutta erityisesti Suomen ja Ruotsin ammattivalaistuksessa esimerkiksi kaupan kiinteistöissä sekä julkisella sektorilla.

Valtavalon toimitusjohtaja Markku Laatikainen kertoo, ett yhtin menestys perustuu uudenlaisen tekniikan tuomiseen valaitukseen. - Meistä on tullut muotisanaa käyttäen 'disruptiivinen yritys' valaistusmarkkinaan. Viestimme on, että yrityksen tai julkisen
toimijan on elinkaarikustannuksiltaan edullisinta päivittää olemassa oleva valaistuksensa erittäin pitkäikäisiä ledivaloputkia käyttäen, Laatikainen kuvaa yhtiönsä menestyksen reseptiä.

Tehostuneen tuotannon ja uusien tuotteiden myötä alkaneella tilikaudella on määrä jatkaa nopeaa kasvua. Yhtiö on solminut uusia sopimuksia jakelijapartnereiden kanssa kiihtyvässä tahdissa ja Valtavalon pitkäikäiset ledivaloputket löytyvätkin jo useamman sähkötukun tai kiinteistöhuollon valikoimista kotimaasta ja muualta Pohjois-Euroopasta. Kasvua haetaan kotimaan lisäksi erityisesti Ruotsista, johon on syksyn aikana perustettu sivutoimipiste.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template