JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Teknologia17-messujen käynnistyessä on mukava kuulla, että suomalaisyritys voi pärjätä elektroniikka-alalla myös tekemällä tuotantoa kotimaassa. Suomalainen ledivaloputkivalmistaja Valtavalo jatkaa kovassa kasvuvauhdissa.

Toukokuun lopussa päättyneen tilikauden liikevaihto kasvoi 21 prosenttia edellisvuodesta ollen 3,6 miljoonaa euroa. Tilikauden tulos kääntyi myös taas voitolliseksi yhden tappiollisen vuoden jälkeen ollen 75 000 euroa.

Yhtiön pääosin edellisellä tilikaudella suorittama investointi Kajaanin tuotantolaitoksen toiseen täysin automaattiseen ledivaloputkituotanto- linjaan painoi vielä yhtiön kannattavuutta. Uudella linjastolla valmistettavalla tuotteella yhtiö tavoittelee merkittävää markkinaosuutta erityisesti Suomen ja Ruotsin ammattivalaistuksessa esimerkiksi kaupan kiinteistöissä sekä julkisella sektorilla.

Valtavalon toimitusjohtaja Markku Laatikainen kertoo, ett yhtin menestys perustuu uudenlaisen tekniikan tuomiseen valaitukseen. - Meistä on tullut muotisanaa käyttäen 'disruptiivinen yritys' valaistusmarkkinaan. Viestimme on, että yrityksen tai julkisen
toimijan on elinkaarikustannuksiltaan edullisinta päivittää olemassa oleva valaistuksensa erittäin pitkäikäisiä ledivaloputkia käyttäen, Laatikainen kuvaa yhtiönsä menestyksen reseptiä.

Tehostuneen tuotannon ja uusien tuotteiden myötä alkaneella tilikaudella on määrä jatkaa nopeaa kasvua. Yhtiö on solminut uusia sopimuksia jakelijapartnereiden kanssa kiihtyvässä tahdissa ja Valtavalon pitkäikäiset ledivaloputket löytyvätkin jo useamman sähkötukun tai kiinteistöhuollon valikoimista kotimaasta ja muualta Pohjois-Euroopasta. Kasvua haetaan kotimaan lisäksi erityisesti Ruotsista, johon on syksyn aikana perustettu sivutoimipiste.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template