JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

LiFi on nimeltään tekniikka, jossa näkyvän valon kautta siirretään dataa esimerkiksi läppäriin. Ledien välkyntään perustuvalla tekniikalla on päästy lähes wifi-tasoisiin datanopeuksiin. Uusien tutkimusten mukaan datan lähettäminen ei heikennä ledivalon tehoa.

Brittien EPSRC-komitean (Engineering and Physical Sciences Research Council) tuoreen tutkimustuloksen mukaan LiFi-data ei himmennä valoa eikä muuta sen väriä. Tutkijoiden mukaan nämä kysymykset ovat osaltaan hidastaneet LiFin läpilyöntiä.

Kyse ei ole triviaalista asiasta. Valon laadulla on tutkitusti merkittävä kytkös ihmisten terveydentilaan. Mikäli ledivalaisin välkkyisi, sillä voisi olla hankalia seurauksia tilassa työskentelevien kannalta.

LiFi on erittäin lupaava wifi-yhteyksiä täydentävä tietoliikennetekniikka. Esimerkiksi galliumnitridi-ledeillä on päästy jopa 11,95 gigabittiä sekunnissa siirtäviin LiFi-yhteyksiin.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template