JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Android-kehittäjät työskentelevät pääasiassa javalla ja C++:lla. Tämä kuva on nopeasti muuttumassa. Googlen toukokuussa I/O 2017 -kehittäjätapaamisessa esittelemä Kotlin-kieli on tilastojen mukaan saanut nopeasti suosiota.

Mobiilikehitysalusta Realm on julkistanut uudet tilastonsa mobiilikoodaamisen trendeistä. Uusien lukujen mukaan on selvää, että java on kuolemassa Androidilla.

Tilastojen mukaan 20 prosenttia niistä sovelluksista, jotka ennen toukokuista Google I/O -tapahtumaa koodattiin javalla, koodataan nyt Kotlinilla. Realm menee niin pitkälle, että sanoo javassa pitäytyvien kehittäjien kuolevan pian sukupuuttoon.

Realmin mukaan Kotlin ohittaa javan Android-kehittäjien alustana jo joulukuussa 2018. Tätä nopeammin on yleistynyt vain Swift-kieli, joka kaappasi nopeammin osuutensa Objective-C:ltä iOS-kehittäjien parissa.

Android Studio on tukenut Kotlinia versiosta 3.0 lähtien. Kyse on staattiseen tyyppijärjestelmään perustuva kieli, jota ajetaan java-virtuaalikoneessa. Kotlinilla kirjoitettu koodi voisaan kääntää JavaScript-lähdekoodiksi. Kotlinin syntaksi eroaa javasta. JetBrains esitteli uuden Kotlin-projektin kesällä 2011.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template