JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Microsoft esitteli juuri uuden Surface Book 2 -tietokoneen, jota se kehuu kaikkien aikojen nopeimmaksi Surface-tietokoneeksi. Hienojen speksien seassa loistaa myös tuki USBC-liitännälle, joka ei keväällä kelvannut Surface Pro -laitteeseen.

Tuolloin Microsoft perusteli valintaansa sanomalla, että tärkein USBC-liitännän käyttötapa on lataaminen. Jopa datansiirto oli käyttäjäkyselyiden mukaan selvästi tätä harvinaisempaa, joten USBC oli perusteltua jättää pois.

Uusimman Surface Book 2:n kohdalla maailman on ilmeisesti nytkähtänyt sen verran eteenpäin, että Microsoftillakin on tajuttu USBC:n muuttuminen tärkeimmäksi standardiksi.

Raudaltaan Surface Book 2 on ilmeisen laadukas. Prosessorit ovat 8. polven 2- ja 4-ytimisiä Core-suorittimia ja näytönohjain on Nvidia GeForce GTX 1060. Grafiikkaa laite piirtää ruudulle jopa kaksi kertaa tehokkaammin kuin uusin Macbook Pro, Microsoft kehuu. Akku kestää 17 tuntia

Laitteen halvimman version hinta on 1499 euroa. Lisätietoja Microsoftin Suomen sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template