JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Tekoäly on nyt kuumin uusi toiminnallisuus, joka on jo tuotu tuoreimpiin huippuluokan älypuhelimiin. Onkin siksi odotettua, että sovellusprosessorien markkinoita hallitseva Qualcomm kehittää omaa tekoälyään. Kumppanina sandiegolaisyrityksellä on kiinalaisen SenseTime.

Qualcommin mukaan sen tuleville suorituskykyisimmille Snapdragon-piireilleen SenseTimen koneoppimisen ja AI-algoritmeja. Tämä tuo tekoälyä paikallisesti hyödyntävät sovellukset tuleviin Snapdragon-pohjaisiin älypuhelimiin.

Ensimmäiset tekoälyä paikallisesti hyödyntävät älypuhelimet ovat Applen iPhone X ja Huawein Mate 10, joissa tekoälyä käytetään esimerkiksi kuvantunnistukseen ja kuvankäsittelyyn. Molemmissa on omanlainen neuroverkkoprosessorinsa. Huawein Mate 10:ssä se näkyy esimerkiksi niin, että laitteen kamera tunnistaa itse kuvattavan kohteen tai näkymän ja valitsee kuvausasetukset sen mukaan automaattisesti.

Vaikka Qualcomm kertoi yhteistyöstä SenseTimen kanssa vasta nyt, työtä on tehty kulisseissa jo jonkin aikaa. Yhtiöt nimittäin aikovat demota ensimmäisiä tuloksia jo loka-marraskuun vaihteessa Kiinan Shenzhenissä järjestettävässä China Public Security Expossa.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template