JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekoäly on nyt kuumin uusi toiminnallisuus, joka on jo tuotu tuoreimpiin huippuluokan älypuhelimiin. Onkin siksi odotettua, että sovellusprosessorien markkinoita hallitseva Qualcomm kehittää omaa tekoälyään. Kumppanina sandiegolaisyrityksellä on kiinalaisen SenseTime.

Qualcommin mukaan sen tuleville suorituskykyisimmille Snapdragon-piireilleen SenseTimen koneoppimisen ja AI-algoritmeja. Tämä tuo tekoälyä paikallisesti hyödyntävät sovellukset tuleviin Snapdragon-pohjaisiin älypuhelimiin.

Ensimmäiset tekoälyä paikallisesti hyödyntävät älypuhelimet ovat Applen iPhone X ja Huawein Mate 10, joissa tekoälyä käytetään esimerkiksi kuvantunnistukseen ja kuvankäsittelyyn. Molemmissa on omanlainen neuroverkkoprosessorinsa. Huawein Mate 10:ssä se näkyy esimerkiksi niin, että laitteen kamera tunnistaa itse kuvattavan kohteen tai näkymän ja valitsee kuvausasetukset sen mukaan automaattisesti.

Vaikka Qualcomm kertoi yhteistyöstä SenseTimen kanssa vasta nyt, työtä on tehty kulisseissa jo jonkin aikaa. Yhtiöt nimittäin aikovat demota ensimmäisiä tuloksia jo loka-marraskuun vaihteessa Kiinan Shenzhenissä järjestettävässä China Public Security Expossa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template