JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekoäly on nyt kuumin uusi toiminnallisuus, joka on jo tuotu tuoreimpiin huippuluokan älypuhelimiin. Onkin siksi odotettua, että sovellusprosessorien markkinoita hallitseva Qualcomm kehittää omaa tekoälyään. Kumppanina sandiegolaisyrityksellä on kiinalaisen SenseTime.

Qualcommin mukaan sen tuleville suorituskykyisimmille Snapdragon-piireilleen SenseTimen koneoppimisen ja AI-algoritmeja. Tämä tuo tekoälyä paikallisesti hyödyntävät sovellukset tuleviin Snapdragon-pohjaisiin älypuhelimiin.

Ensimmäiset tekoälyä paikallisesti hyödyntävät älypuhelimet ovat Applen iPhone X ja Huawein Mate 10, joissa tekoälyä käytetään esimerkiksi kuvantunnistukseen ja kuvankäsittelyyn. Molemmissa on omanlainen neuroverkkoprosessorinsa. Huawein Mate 10:ssä se näkyy esimerkiksi niin, että laitteen kamera tunnistaa itse kuvattavan kohteen tai näkymän ja valitsee kuvausasetukset sen mukaan automaattisesti.

Vaikka Qualcomm kertoi yhteistyöstä SenseTimen kanssa vasta nyt, työtä on tehty kulisseissa jo jonkin aikaa. Yhtiöt nimittäin aikovat demota ensimmäisiä tuloksia jo loka-marraskuun vaihteessa Kiinan Shenzhenissä järjestettävässä China Public Security Expossa.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template