JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekoäly on nyt kuumin uusi toiminnallisuus, joka on jo tuotu tuoreimpiin huippuluokan älypuhelimiin. Onkin siksi odotettua, että sovellusprosessorien markkinoita hallitseva Qualcomm kehittää omaa tekoälyään. Kumppanina sandiegolaisyrityksellä on kiinalaisen SenseTime.

Qualcommin mukaan sen tuleville suorituskykyisimmille Snapdragon-piireilleen SenseTimen koneoppimisen ja AI-algoritmeja. Tämä tuo tekoälyä paikallisesti hyödyntävät sovellukset tuleviin Snapdragon-pohjaisiin älypuhelimiin.

Ensimmäiset tekoälyä paikallisesti hyödyntävät älypuhelimet ovat Applen iPhone X ja Huawein Mate 10, joissa tekoälyä käytetään esimerkiksi kuvantunnistukseen ja kuvankäsittelyyn. Molemmissa on omanlainen neuroverkkoprosessorinsa. Huawein Mate 10:ssä se näkyy esimerkiksi niin, että laitteen kamera tunnistaa itse kuvattavan kohteen tai näkymän ja valitsee kuvausasetukset sen mukaan automaattisesti.

Vaikka Qualcomm kertoi yhteistyöstä SenseTimen kanssa vasta nyt, työtä on tehty kulisseissa jo jonkin aikaa. Yhtiöt nimittäin aikovat demota ensimmäisiä tuloksia jo loka-marraskuun vaihteessa Kiinan Shenzhenissä järjestettävässä China Public Security Expossa.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
 
 

ny template