JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tekoäly on nyt kuumin uusi toiminnallisuus, joka on jo tuotu tuoreimpiin huippuluokan älypuhelimiin. Onkin siksi odotettua, että sovellusprosessorien markkinoita hallitseva Qualcomm kehittää omaa tekoälyään. Kumppanina sandiegolaisyrityksellä on kiinalaisen SenseTime.

Qualcommin mukaan sen tuleville suorituskykyisimmille Snapdragon-piireilleen SenseTimen koneoppimisen ja AI-algoritmeja. Tämä tuo tekoälyä paikallisesti hyödyntävät sovellukset tuleviin Snapdragon-pohjaisiin älypuhelimiin.

Ensimmäiset tekoälyä paikallisesti hyödyntävät älypuhelimet ovat Applen iPhone X ja Huawein Mate 10, joissa tekoälyä käytetään esimerkiksi kuvantunnistukseen ja kuvankäsittelyyn. Molemmissa on omanlainen neuroverkkoprosessorinsa. Huawein Mate 10:ssä se näkyy esimerkiksi niin, että laitteen kamera tunnistaa itse kuvattavan kohteen tai näkymän ja valitsee kuvausasetukset sen mukaan automaattisesti.

Vaikka Qualcomm kertoi yhteistyöstä SenseTimen kanssa vasta nyt, työtä on tehty kulisseissa jo jonkin aikaa. Yhtiöt nimittäin aikovat demota ensimmäisiä tuloksia jo loka-marraskuun vaihteessa Kiinan Shenzhenissä järjestettävässä China Public Security Expossa.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template