JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Internet on mullistanut komponenttien ostamisen. Suunnittelijat ja pienemmät yritykset menevät nyt verkkokauppoihin etsimään omiin projekteihinsa sopivia piirejä. – Tämä näkyy meidän nopeana kasvuna, sanoo verkkokaupastaan tunnetun Mouserin markkinoinnoista Euroopassa vastaava Graham Maggs.

Mouser tunnetaan Suomessakin jo melko hyvin. Yhtiön liikevaihto on Euroopassa tänä vuonna noin 380 miljoonaa dollaria, mistä 1,8 prosenttia tulee Suomesta. Tänä vuonna se tarkoittaa jo lähes seitsemää miljoonaa dollaria. Tällä myynnillä sijoitutaan selvästi kymmenen suurimman jakelijan joukkoon.

Maggs on tyytyväinen myynnin kehitykseen Suomessa. Suomessa on paljon uusia yrityksiä, ja näiden suunnittelijat ovat Mouserin tähtäimessä. – Emme edes tavoittele suurten volyymien valmistajia. Euroopassa on paljon suunnittelijoita, jotka haluamme tavoittaa.

Mouserilla on käytännössä kaikille markkinoille lokalisoitu verkkokauppa, jonka tilastot olisivat hyviä kenen tahansa myyjän mielestä. Kävijöitä on 370 tuhatta päivässä, ja eri tuotteita katsotaan 25 miljoona kertaa päivässä. 86 prosenttia Mouserin asiakkaista ostaa komponenttinsa saitin kautta.

- Joka päivä meille tulee globaalisti 949 uutta asiakasta. Euroopassa uusia tilejä perustetaan 220 joka päivä, Maggs kehuu.

Kehitys on vain nopeutunut tänä vuonna, kun monista komponenteista on ollut pulaa. – Nyt myös suuret sopimusvalmistajat ovat ostaneet komponentteja meiltä, kun normaalit toimituslinjat ovat hidastuneet, Maggs kertoo.

Komponentin ostaminen verkkokaupasta eroaa normaalista verkko-ostamisesta, jossa tiedetään tarkkaan, mitä halutaan ja haetaan juuri se tuote. – Suunnittelija käy sivustolla keskimäärin 12 kertaa ennen kuin tekee ostopäätöksen. Kuusi prosenttia ostajista käy katsomassa yli 50 kertaa, mikä tuote sopii juuri omaan projektiin.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template