JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Internet on mullistanut komponenttien ostamisen. Suunnittelijat ja pienemmät yritykset menevät nyt verkkokauppoihin etsimään omiin projekteihinsa sopivia piirejä. – Tämä näkyy meidän nopeana kasvuna, sanoo verkkokaupastaan tunnetun Mouserin markkinoinnoista Euroopassa vastaava Graham Maggs.

Mouser tunnetaan Suomessakin jo melko hyvin. Yhtiön liikevaihto on Euroopassa tänä vuonna noin 380 miljoonaa dollaria, mistä 1,8 prosenttia tulee Suomesta. Tänä vuonna se tarkoittaa jo lähes seitsemää miljoonaa dollaria. Tällä myynnillä sijoitutaan selvästi kymmenen suurimman jakelijan joukkoon.

Maggs on tyytyväinen myynnin kehitykseen Suomessa. Suomessa on paljon uusia yrityksiä, ja näiden suunnittelijat ovat Mouserin tähtäimessä. – Emme edes tavoittele suurten volyymien valmistajia. Euroopassa on paljon suunnittelijoita, jotka haluamme tavoittaa.

Mouserilla on käytännössä kaikille markkinoille lokalisoitu verkkokauppa, jonka tilastot olisivat hyviä kenen tahansa myyjän mielestä. Kävijöitä on 370 tuhatta päivässä, ja eri tuotteita katsotaan 25 miljoona kertaa päivässä. 86 prosenttia Mouserin asiakkaista ostaa komponenttinsa saitin kautta.

- Joka päivä meille tulee globaalisti 949 uutta asiakasta. Euroopassa uusia tilejä perustetaan 220 joka päivä, Maggs kehuu.

Kehitys on vain nopeutunut tänä vuonna, kun monista komponenteista on ollut pulaa. – Nyt myös suuret sopimusvalmistajat ovat ostaneet komponentteja meiltä, kun normaalit toimituslinjat ovat hidastuneet, Maggs kertoo.

Komponentin ostaminen verkkokaupasta eroaa normaalista verkko-ostamisesta, jossa tiedetään tarkkaan, mitä halutaan ja haetaan juuri se tuote. – Suunnittelija käy sivustolla keskimäärin 12 kertaa ennen kuin tekee ostopäätöksen. Kuusi prosenttia ostajista käy katsomassa yli 50 kertaa, mikä tuote sopii juuri omaan projektiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template