JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Internet on mullistanut komponenttien ostamisen. Suunnittelijat ja pienemmät yritykset menevät nyt verkkokauppoihin etsimään omiin projekteihinsa sopivia piirejä. – Tämä näkyy meidän nopeana kasvuna, sanoo verkkokaupastaan tunnetun Mouserin markkinoinnoista Euroopassa vastaava Graham Maggs.

Mouser tunnetaan Suomessakin jo melko hyvin. Yhtiön liikevaihto on Euroopassa tänä vuonna noin 380 miljoonaa dollaria, mistä 1,8 prosenttia tulee Suomesta. Tänä vuonna se tarkoittaa jo lähes seitsemää miljoonaa dollaria. Tällä myynnillä sijoitutaan selvästi kymmenen suurimman jakelijan joukkoon.

Maggs on tyytyväinen myynnin kehitykseen Suomessa. Suomessa on paljon uusia yrityksiä, ja näiden suunnittelijat ovat Mouserin tähtäimessä. – Emme edes tavoittele suurten volyymien valmistajia. Euroopassa on paljon suunnittelijoita, jotka haluamme tavoittaa.

Mouserilla on käytännössä kaikille markkinoille lokalisoitu verkkokauppa, jonka tilastot olisivat hyviä kenen tahansa myyjän mielestä. Kävijöitä on 370 tuhatta päivässä, ja eri tuotteita katsotaan 25 miljoona kertaa päivässä. 86 prosenttia Mouserin asiakkaista ostaa komponenttinsa saitin kautta.

- Joka päivä meille tulee globaalisti 949 uutta asiakasta. Euroopassa uusia tilejä perustetaan 220 joka päivä, Maggs kehuu.

Kehitys on vain nopeutunut tänä vuonna, kun monista komponenteista on ollut pulaa. – Nyt myös suuret sopimusvalmistajat ovat ostaneet komponentteja meiltä, kun normaalit toimituslinjat ovat hidastuneet, Maggs kertoo.

Komponentin ostaminen verkkokaupasta eroaa normaalista verkko-ostamisesta, jossa tiedetään tarkkaan, mitä halutaan ja haetaan juuri se tuote. – Suunnittelija käy sivustolla keskimäärin 12 kertaa ennen kuin tekee ostopäätöksen. Kuusi prosenttia ostajista käy katsomassa yli 50 kertaa, mikä tuote sopii juuri omaan projektiin.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template