JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jo ensi vuonna tulevat markkinoille ensimmäiset henkilöautot, joissa sivu- ja taustapeilit on korvattu kameroilla. ON Semiconductor on nyt lanseerannut CMOS-kuvapiirien sarjan, jolla tämä iso muutos onnistuu. Hayabusa-perheen 1-5 megapikselin kennot ovat tähän asti suorituskykyisimpiä autojen kameroita.

ON Semillä autokamerapiirien tuotemarkkinoinnista vastaava Bahman Hadji kertoi, että Haybusa-perhe vastaa kovimpiin autokameroiden haasteisiin. Kennojen pikselien latauskapasiteetti on satatuhatta elektronia, millä kuva voidaan valottaa niin, että hämärätkin kohdat erottuvat ilman, että kirkkaat kohdat ylivalottuvat eli ”palavat puhki”.

Lisäksi taustavalaistujen pikselien dynamiikka-alue on niin leveä, että sillä päästään eroon esimerkiksi ledivalojen häiritsevästä vilkunnasta. Autojen leditakavalot usein vilkkuvat jopa sadan hertsin nopeudella. Ihmissilmä ei tätä erota, mutta kameroille välkyntä on häiritsevää, sillä esimerkiksi tulevissa robottiautoissa se voidaan tulkita hälytysajoneuvoksi.

Hayabusa-kennojen pikselitekniikka on sama, jota ON Semi on toimittanut uusimpiin digitaalisiin elokuvakameroihin. Tarvitaan siis käytännössä Hollywood-tekniikkaa, että auton sivupeileistä päästään eroon.

Anturi kuvaa näkymäänsä 120 desibelin dynamiikalla. HDR-kuvan raakadata on 24-bittistä, mutta ON Semi pakkaa sitä häviöttä niin, että auton ECU-yksikköön lähtee 12-bittinen signaali. Tämä mahdollistaa edullisempien, yhteen gigabittiin reitattujen LVDS-johtimien käytön kuvasignaalin siirrossa.

Ensimmäisenä Hayabusa-sarjaan tuotiin 2,6 megapikselin AR0233-kenno, mutta muut tarkkuudet tulevat tarjolle jo lähitulevaisuudessa. Bahman Hadjin mukaan jokaisen kuvakehyksen (frame) mukana ECU-yksikölle lähtee myös turvamekanismi, joka tarkistaa reaaliajassa kuvan oikeellisuuden.

- Kamerasta tulee auton silmät ja me kehitämme ratkaisuja, jotka näkevät ihmistä paremmin, Hadji kehui.

Peilittömien autojen tulo maanteille tulee tapahtumaan asteittain, sillä eri markkinoilla on erilaisia regulaatioita, jotka määrittävät peilien tai niitä korvaavan tekniikan toteutusta. Kameroiden määrä autossa tulee joka tapauksessa räjähtämään.

- Tällä hetkellä myytävissä autoissa on keksimäärin yksi kamera. 360 asteen kamerajärjestelmät, peilien korvaaminen ja sisätilakameroiden tulo tarkoittaa, että uusissa autoissa on muutaman vuoden kuluessa reilusti toistakymmentä kameraa.

Tämä sopii tietysti hyvin ON Semille, jolla on hallussaan jopa 70 prosenttia autojen CMOS-kamerokennojen markkinoista. 

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template