JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos tällä hetkellä istuu kalliin ja edullisemman auton rattiin, niiden kojelaudoissa on iso ero. Kalliimmissa malleissa näkymä on täysin digitaalinen ja sisältää monenlaista informaatiota 3D-muodossa. Renesas haluaa saman näkymän edullisempiin malleihin.

Yhtiö on esitellyt uuden R-Car-sarjan järjestelmäpiirin, jolla voidaan tuoda 3D-grafiikka myös perusmalleihin. R-Car D3 -piirin suorituskyky riittää vaativankin grafiikan pyörittämiseen ja järjestelmän kustannukset jäävät vielä selvästi nykytoteutuksia alhaisemmaksi.

Kojelautajärjestelmiä kehittävät voivat ottaa aiemmat, kalliimmille H3- ja M3-sarjan piireille tehdyt suunnittelunsa ja viedä ne edullisemmille D3-piireille. Renesasin mukaan tämä mahdollistaa kolmiulotteisen kojelaudan toteuttamisen suunnilleen normaalin digitaalisen näkymän hinnalla.

Renesasin aiempien kojelautaprosessorien tapaan uusi D3-piirisarja tukee niin Blackberryn QNX-alustaa kuin Green Hills Softwaren Integrity-reaaliaikakäyttöjärjestelmää.

Tällä hetkellä edullisemmissa automalleissa on parhaimmillaan 7-10-tuumaiset LCD-näytöt, joilla ajetaan 2D-grafiikkaa. Tulevaisuudessa näyttäen koko kasvaa ja informaatio esitetään niissä yhä useammin 3D-muodossa. Renesasin mukaan tämä pätee erityisesti Kiinan jättimäisillä automarkkinoilla.

R-Car D3 -piirin grafiikkaprosessoriydin tulee Imagination Technologiesilta, joka aiemmin toimitti grafiikkaprosessorit Applen iPhone-puhelimiin. Tarkalleen käytössä on Power VR -sarjan 8XE-ydin. Piiri tukee autojen toiminnallisen turvallisuuden ISO 26262 -standardin ASIL-B-määrityksiä.

R-Car D3 -piirit ovat nyt näytetoimituksissa. Niiden volyymituotanto alkaa syyskuussa 2019.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template