JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Jos tällä hetkellä istuu kalliin ja edullisemman auton rattiin, niiden kojelaudoissa on iso ero. Kalliimmissa malleissa näkymä on täysin digitaalinen ja sisältää monenlaista informaatiota 3D-muodossa. Renesas haluaa saman näkymän edullisempiin malleihin.

Yhtiö on esitellyt uuden R-Car-sarjan järjestelmäpiirin, jolla voidaan tuoda 3D-grafiikka myös perusmalleihin. R-Car D3 -piirin suorituskyky riittää vaativankin grafiikan pyörittämiseen ja järjestelmän kustannukset jäävät vielä selvästi nykytoteutuksia alhaisemmaksi.

Kojelautajärjestelmiä kehittävät voivat ottaa aiemmat, kalliimmille H3- ja M3-sarjan piireille tehdyt suunnittelunsa ja viedä ne edullisemmille D3-piireille. Renesasin mukaan tämä mahdollistaa kolmiulotteisen kojelaudan toteuttamisen suunnilleen normaalin digitaalisen näkymän hinnalla.

Renesasin aiempien kojelautaprosessorien tapaan uusi D3-piirisarja tukee niin Blackberryn QNX-alustaa kuin Green Hills Softwaren Integrity-reaaliaikakäyttöjärjestelmää.

Tällä hetkellä edullisemmissa automalleissa on parhaimmillaan 7-10-tuumaiset LCD-näytöt, joilla ajetaan 2D-grafiikkaa. Tulevaisuudessa näyttäen koko kasvaa ja informaatio esitetään niissä yhä useammin 3D-muodossa. Renesasin mukaan tämä pätee erityisesti Kiinan jättimäisillä automarkkinoilla.

R-Car D3 -piirin grafiikkaprosessoriydin tulee Imagination Technologiesilta, joka aiemmin toimitti grafiikkaprosessorit Applen iPhone-puhelimiin. Tarkalleen käytössä on Power VR -sarjan 8XE-ydin. Piiri tukee autojen toiminnallisen turvallisuuden ISO 26262 -standardin ASIL-B-määrityksiä.

R-Car D3 -piirit ovat nyt näytetoimituksissa. Niiden volyymituotanto alkaa syyskuussa 2019.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template