JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos tällä hetkellä istuu kalliin ja edullisemman auton rattiin, niiden kojelaudoissa on iso ero. Kalliimmissa malleissa näkymä on täysin digitaalinen ja sisältää monenlaista informaatiota 3D-muodossa. Renesas haluaa saman näkymän edullisempiin malleihin.

Yhtiö on esitellyt uuden R-Car-sarjan järjestelmäpiirin, jolla voidaan tuoda 3D-grafiikka myös perusmalleihin. R-Car D3 -piirin suorituskyky riittää vaativankin grafiikan pyörittämiseen ja järjestelmän kustannukset jäävät vielä selvästi nykytoteutuksia alhaisemmaksi.

Kojelautajärjestelmiä kehittävät voivat ottaa aiemmat, kalliimmille H3- ja M3-sarjan piireille tehdyt suunnittelunsa ja viedä ne edullisemmille D3-piireille. Renesasin mukaan tämä mahdollistaa kolmiulotteisen kojelaudan toteuttamisen suunnilleen normaalin digitaalisen näkymän hinnalla.

Renesasin aiempien kojelautaprosessorien tapaan uusi D3-piirisarja tukee niin Blackberryn QNX-alustaa kuin Green Hills Softwaren Integrity-reaaliaikakäyttöjärjestelmää.

Tällä hetkellä edullisemmissa automalleissa on parhaimmillaan 7-10-tuumaiset LCD-näytöt, joilla ajetaan 2D-grafiikkaa. Tulevaisuudessa näyttäen koko kasvaa ja informaatio esitetään niissä yhä useammin 3D-muodossa. Renesasin mukaan tämä pätee erityisesti Kiinan jättimäisillä automarkkinoilla.

R-Car D3 -piirin grafiikkaprosessoriydin tulee Imagination Technologiesilta, joka aiemmin toimitti grafiikkaprosessorit Applen iPhone-puhelimiin. Tarkalleen käytössä on Power VR -sarjan 8XE-ydin. Piiri tukee autojen toiminnallisen turvallisuuden ISO 26262 -standardin ASIL-B-määrityksiä.

R-Car D3 -piirit ovat nyt näytetoimituksissa. Niiden volyymituotanto alkaa syyskuussa 2019.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template