JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Jos tällä hetkellä istuu kalliin ja edullisemman auton rattiin, niiden kojelaudoissa on iso ero. Kalliimmissa malleissa näkymä on täysin digitaalinen ja sisältää monenlaista informaatiota 3D-muodossa. Renesas haluaa saman näkymän edullisempiin malleihin.

Yhtiö on esitellyt uuden R-Car-sarjan järjestelmäpiirin, jolla voidaan tuoda 3D-grafiikka myös perusmalleihin. R-Car D3 -piirin suorituskyky riittää vaativankin grafiikan pyörittämiseen ja järjestelmän kustannukset jäävät vielä selvästi nykytoteutuksia alhaisemmaksi.

Kojelautajärjestelmiä kehittävät voivat ottaa aiemmat, kalliimmille H3- ja M3-sarjan piireille tehdyt suunnittelunsa ja viedä ne edullisemmille D3-piireille. Renesasin mukaan tämä mahdollistaa kolmiulotteisen kojelaudan toteuttamisen suunnilleen normaalin digitaalisen näkymän hinnalla.

Renesasin aiempien kojelautaprosessorien tapaan uusi D3-piirisarja tukee niin Blackberryn QNX-alustaa kuin Green Hills Softwaren Integrity-reaaliaikakäyttöjärjestelmää.

Tällä hetkellä edullisemmissa automalleissa on parhaimmillaan 7-10-tuumaiset LCD-näytöt, joilla ajetaan 2D-grafiikkaa. Tulevaisuudessa näyttäen koko kasvaa ja informaatio esitetään niissä yhä useammin 3D-muodossa. Renesasin mukaan tämä pätee erityisesti Kiinan jättimäisillä automarkkinoilla.

R-Car D3 -piirin grafiikkaprosessoriydin tulee Imagination Technologiesilta, joka aiemmin toimitti grafiikkaprosessorit Applen iPhone-puhelimiin. Tarkalleen käytössä on Power VR -sarjan 8XE-ydin. Piiri tukee autojen toiminnallisen turvallisuuden ISO 26262 -standardin ASIL-B-määrityksiä.

R-Car D3 -piirit ovat nyt näytetoimituksissa. Niiden volyymituotanto alkaa syyskuussa 2019.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template