JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

HMD Global on lanseerannut uusimman uuden Nokia-älypuhelimen. Nokia 2 on edullinen, vain 99 euroa maksava älypuhelin, mikä tarkoittaa tietenkin, ettei sen laitteisto edusta uusinta uutta. Mutta nopeasti päivittyvä Android ja iso 4100 milliampeeritunnin akku voivat miellyttää monia.

Nokia 2:n edullisuus näkyy ennen kaikkea joissakin keskeisissä komponenteissa. RAM-muistia on gigatavun verran ja tallennustilaa 8 gigatavua. Näyttökin on 1280 x 720 pikselin resoluutiollaan aika vaatimaton. Pelaaville junioreille laitetta on siis turha yrittää tyrkyttää.

Toisaalta isokokoinen akku tarkoittaa sitä, että laite jaksaa pidempään. Yhdellä latauksella se pysyy verkossa kaksi päivää, mihin käytännössä yksikään tämän hetken älypuhelin ei pysty.

Ehkäpä Nokia 2 kertoo enemmänkin HMD Globalin strategiasta. Se ei haluakaan kilpailla Applen ja Samsungin – nykyisin myös Huawein – kanssa suurimman, nopeimman ja kauniimman laitteen tittelistä. Seuraavaan Nokia-malliin ei ole syytä olettaa uusia ominaisuuksia, joita ei olisi jo tiukkaan testattu.

Strategiaa voi tietysti moittia varovaiseksi, mutta se voi myös osoittautua erittäin järkeväksi. Ehkäpä Nokia nousee ykkösvalinnaksi siinä luokassa, jossa puhelimeen ei haluta kuluttaa lähes tonnia kahden vuoden välein.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template