JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HMD Global on lanseerannut uusimman uuden Nokia-älypuhelimen. Nokia 2 on edullinen, vain 99 euroa maksava älypuhelin, mikä tarkoittaa tietenkin, ettei sen laitteisto edusta uusinta uutta. Mutta nopeasti päivittyvä Android ja iso 4100 milliampeeritunnin akku voivat miellyttää monia.

Nokia 2:n edullisuus näkyy ennen kaikkea joissakin keskeisissä komponenteissa. RAM-muistia on gigatavun verran ja tallennustilaa 8 gigatavua. Näyttökin on 1280 x 720 pikselin resoluutiollaan aika vaatimaton. Pelaaville junioreille laitetta on siis turha yrittää tyrkyttää.

Toisaalta isokokoinen akku tarkoittaa sitä, että laite jaksaa pidempään. Yhdellä latauksella se pysyy verkossa kaksi päivää, mihin käytännössä yksikään tämän hetken älypuhelin ei pysty.

Ehkäpä Nokia 2 kertoo enemmänkin HMD Globalin strategiasta. Se ei haluakaan kilpailla Applen ja Samsungin – nykyisin myös Huawein – kanssa suurimman, nopeimman ja kauniimman laitteen tittelistä. Seuraavaan Nokia-malliin ei ole syytä olettaa uusia ominaisuuksia, joita ei olisi jo tiukkaan testattu.

Strategiaa voi tietysti moittia varovaiseksi, mutta se voi myös osoittautua erittäin järkeväksi. Ehkäpä Nokia nousee ykkösvalinnaksi siinä luokassa, jossa puhelimeen ei haluta kuluttaa lähes tonnia kahden vuoden välein.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template