JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HMD Global on lanseerannut uusimman uuden Nokia-älypuhelimen. Nokia 2 on edullinen, vain 99 euroa maksava älypuhelin, mikä tarkoittaa tietenkin, ettei sen laitteisto edusta uusinta uutta. Mutta nopeasti päivittyvä Android ja iso 4100 milliampeeritunnin akku voivat miellyttää monia.

Nokia 2:n edullisuus näkyy ennen kaikkea joissakin keskeisissä komponenteissa. RAM-muistia on gigatavun verran ja tallennustilaa 8 gigatavua. Näyttökin on 1280 x 720 pikselin resoluutiollaan aika vaatimaton. Pelaaville junioreille laitetta on siis turha yrittää tyrkyttää.

Toisaalta isokokoinen akku tarkoittaa sitä, että laite jaksaa pidempään. Yhdellä latauksella se pysyy verkossa kaksi päivää, mihin käytännössä yksikään tämän hetken älypuhelin ei pysty.

Ehkäpä Nokia 2 kertoo enemmänkin HMD Globalin strategiasta. Se ei haluakaan kilpailla Applen ja Samsungin – nykyisin myös Huawein – kanssa suurimman, nopeimman ja kauniimman laitteen tittelistä. Seuraavaan Nokia-malliin ei ole syytä olettaa uusia ominaisuuksia, joita ei olisi jo tiukkaan testattu.

Strategiaa voi tietysti moittia varovaiseksi, mutta se voi myös osoittautua erittäin järkeväksi. Ehkäpä Nokia nousee ykkösvalinnaksi siinä luokassa, jossa puhelimeen ei haluta kuluttaa lähes tonnia kahden vuoden välein.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 triljoonaa digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Parempaa ääntä mobiililaitteeseen

Jopa pienten mobiililaitteiden odotetaan nyt toistavan ääntä laadukkaasti pitkällä akkukestolla. Pienestä laitekoosta johtuen tämä on iso haaste suunnittelun näkökulmasta. Mitä pienempi laite, sitä pienempi akku ja sitä myötä kapasiteetti. Tässä artikkelissa tutkitaan tekniikoita, joiden avulla suunnittelijat voivat toteuttaa laadukkaan audion ja pitkän akkukeston kannettaviin laitteisiin kuten korvanappeihin ja Bluetooth-kuulokkeisiin.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template