JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HMD Global on lanseerannut uusimman uuden Nokia-älypuhelimen. Nokia 2 on edullinen, vain 99 euroa maksava älypuhelin, mikä tarkoittaa tietenkin, ettei sen laitteisto edusta uusinta uutta. Mutta nopeasti päivittyvä Android ja iso 4100 milliampeeritunnin akku voivat miellyttää monia.

Nokia 2:n edullisuus näkyy ennen kaikkea joissakin keskeisissä komponenteissa. RAM-muistia on gigatavun verran ja tallennustilaa 8 gigatavua. Näyttökin on 1280 x 720 pikselin resoluutiollaan aika vaatimaton. Pelaaville junioreille laitetta on siis turha yrittää tyrkyttää.

Toisaalta isokokoinen akku tarkoittaa sitä, että laite jaksaa pidempään. Yhdellä latauksella se pysyy verkossa kaksi päivää, mihin käytännössä yksikään tämän hetken älypuhelin ei pysty.

Ehkäpä Nokia 2 kertoo enemmänkin HMD Globalin strategiasta. Se ei haluakaan kilpailla Applen ja Samsungin – nykyisin myös Huawein – kanssa suurimman, nopeimman ja kauniimman laitteen tittelistä. Seuraavaan Nokia-malliin ei ole syytä olettaa uusia ominaisuuksia, joita ei olisi jo tiukkaan testattu.

Strategiaa voi tietysti moittia varovaiseksi, mutta se voi myös osoittautua erittäin järkeväksi. Ehkäpä Nokia nousee ykkösvalinnaksi siinä luokassa, jossa puhelimeen ei haluta kuluttaa lähes tonnia kahden vuoden välein.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template