JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HMD Global on lanseerannut uusimman uuden Nokia-älypuhelimen. Nokia 2 on edullinen, vain 99 euroa maksava älypuhelin, mikä tarkoittaa tietenkin, ettei sen laitteisto edusta uusinta uutta. Mutta nopeasti päivittyvä Android ja iso 4100 milliampeeritunnin akku voivat miellyttää monia.

Nokia 2:n edullisuus näkyy ennen kaikkea joissakin keskeisissä komponenteissa. RAM-muistia on gigatavun verran ja tallennustilaa 8 gigatavua. Näyttökin on 1280 x 720 pikselin resoluutiollaan aika vaatimaton. Pelaaville junioreille laitetta on siis turha yrittää tyrkyttää.

Toisaalta isokokoinen akku tarkoittaa sitä, että laite jaksaa pidempään. Yhdellä latauksella se pysyy verkossa kaksi päivää, mihin käytännössä yksikään tämän hetken älypuhelin ei pysty.

Ehkäpä Nokia 2 kertoo enemmänkin HMD Globalin strategiasta. Se ei haluakaan kilpailla Applen ja Samsungin – nykyisin myös Huawein – kanssa suurimman, nopeimman ja kauniimman laitteen tittelistä. Seuraavaan Nokia-malliin ei ole syytä olettaa uusia ominaisuuksia, joita ei olisi jo tiukkaan testattu.

Strategiaa voi tietysti moittia varovaiseksi, mutta se voi myös osoittautua erittäin järkeväksi. Ehkäpä Nokia nousee ykkösvalinnaksi siinä luokassa, jossa puhelimeen ei haluta kuluttaa lähes tonnia kahden vuoden välein.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template