JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

logotypen

Litiumioniakkujen elektrodeissa on aina epämuodostumia, eikä niistä voi käytännössä valmistuksessa päästä eroon. Ricen ja Wisconsin-Madisonin yliopistojen tutkimuksessa todettiin, että epämuodostumat itse asiassa tehostavat litiumin kulkua elektrodeissa. Tiedon avulla voidaan kehittää aiempaa tehokkaampia akkuja.

Ricen materiaalitutkija Ming Tang ja Wisconsinin kemisti Song Jin käyttivät yhdessä MIT:n kanssa röntgenmikroskopiaa ja mallinnusta tutkiakseen litiumin liikkumista akkujen katodeissa. He huomasivat, että oliviini-mineraalia sisältävä litiumrautafosfaatti, joka on yleinen akkujen katodimateriaali, ottaa vastaan litiumioneja paljon laajemmalla pinnalla kuin aiemmin on ajateltu.

- Tiedämme, että tämä materiaali toimii hyvin, mutta sen syystä puhutaan edelleen paljon. Monin tavoin tämän materiaalin ei pitäisi toimia niin hyvin kuin se toimii, Tang kertoo.

Osin se, että ionit liikkuvat materiaalissa hyvin, johtuu materiaalin pienistä vioista. Kidehilassa osa atomeista on väärin sijoittunut. Näitä vikoja on mahdotonta täysin poistaa tuotantoprosessissa.

Nature Communications -lehdessä kuvatut löydökset voivat auttaa akkuvalmistajia kehittämään aiempaa tehokkaampia akkuja.

 
 

Kustomoitu piiri on täydellinen teollisen internetin sovelluksiin

Teollisen internetin tai IIoT:n (Industrial Internet of Things) tarkoitus on hyvin yksinkertainen: tehdä tuotantolaitoksista mahdollisimman tehokkaita optimoimalla kaikki operaatiot, joihin kuuluvat tuotanto, materiaalien hallinta ja ylläpito.

Lue lisää...

Mobiililaitteiden jännitenotkahdukset voidaan estää

Buck-boost-muuntimen hyödyntäminen esiregulaattorina mobiililaitteessa tarjoaa vakaasti säädetyn väyläjännitteen alijärjestelmien käyttöön. Esiregulaattori estää hetkelliset jännitenotkahdukset, kun akun napajännitteessä esiintyy vaihtelevan kuormavirran aiheuttamia jännitepudotuksia. Samalla se tarjoaa koko järjestelmälle entistä korkeamman hyötysuhteen.

Lue lisää...
 
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
ETN_fi Risto Siilasmaa of Nokia: Why you should study AI and Machine Learning and how I did it https://t.co/ifOQ9CtGn0
ETN_fi Electronics integrated in wooden panels? See https://t.co/9VcZEajv4l @TactoTek
ETN_fi 60% of iPhone X users feel that Face ID is better than Touch ID. Have you found Face ID to be an adequate successor… https://t.co/I2Lkl2dHVV
ETN_fi AI-puhelin tulee jatkuvasti älykkäämmäksi. See https://t.co/8D1pMumaYH @HuaweiMobileFI
 
 

ny template