JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

San Diegossa toimiva Kalifornian yliopisto on tutkinut IPv4-verkko-osoitteiden liikennettä maaliskuusta 2015 helmikuuhun 2017. Tutkimusten mukaan noin kolmasosa osoitteista joutui ajanjakson aikana jonkinlaisen palvelunestohyökkäyksen kohteeksi.

Tutkijoiden mukaan tutkimus oli ensimmäinen laajamittainen selvitys DoS-hyökkäysten laajuudesta. Tulokset ovat ”silmät aukaisevia”, kuten tutkijat kuvaavat. DoS-hyökkäyksiä tapahtui miljoonittain. Luvut ovat selvästi suurempia kuin suuret yritykset ovat aiemmin raportoineet.

Palvelimen yhteys internetiin katkaistiin tutkimuksen mukaan kahdella perustavalla. Ensinnäkin on suora hyökkäys, jossa joukolla hallittuja koneita lähetetään liikennettä kaadettavan palvelun palvelimille. Tässä – usein boteista tapahtuvassa – liikenteessä lähteen IP-numero on yleensä peitetty.

Toinen DoS-menetelmä on ”heijastus”, jossa kolmansien osapuolten palvelimia käytetään heijastamaan vihamielistä liikennettä kohteeseen. Monet reflektiota sallivat protokollat myös lisäävät liikenteen vahvistusta, joten kohteeseen päätyy paljon suurempi määrä liikennettä.

San Diegon, Twenten ja UCSD:n tutkijoiden yhteisprojektissa käytettiin kahta toisiaan täydentävää DoS-hyökkäyksiä raakadatasta tunnistavaa työkalua. Tutkimus paljasti vuoden aikana yli 20 miljoonaa DoS-hyökkäystä noin 2,2 miljoonalle IP-osoitteelle tietyssä osoitealiavaruudessa. Tämä tarkoitti noin kolmeosaa kaikista ko. avaruuden osoitteista.

Käytännössä internetissä tehtiin kahden vuoden aikana lähes 30 tuhatta DoS-hyökkäystä joka päivä. Tämä on tuhatkertainen määrä verrattuna aiemmin ilmoitettuihin lukuihin. Tutkijoiden mukaan tulos on lisäksi todennäköisesti alakanttiin, sillä menetelmä ei havaitse kaikkia DoS-hyökkäystyyppejä.

Eniten hyökkäyksen kohteeksi joutuneita IP-osoitteita oli Yhdysvalloissa (noin neljäsosa), sillä maassa on eniten internet-osoitteita. Suhteessa IP-osoitteiden määrään Japani on turvallinen maa ja Venäjä erittäin turvaton.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template