JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Erilaiset AI-tekniikat tunkevat hiljalleen syvemmälle laitteisiin ja sovelluksiin. Google on nyt lisännyt Pixel-älypuhelimiinsa tekniikan, joka ennustaa akun jäljellä olevan toiminta-ajan selvästi aiempaa tarkemmin.

Pixel-käyttäjäfoorumilta löytyy Googlen kehittäjän viesti, jossa asiaa selvitetään. Aiemmin akunkesto arvioitiin niin, että jos oli käyttänyt 10 prosenttia kapasiteetista tunnin aikana, ennuste arvioi että seuraavinakin tunteina kuluu 10 prosenttia kerrallaan.

Nyt Google on lisännyt Pixeliin deep learning -algoritmeja, jotka vertaavat akun tilaa käyttäjän tapaan käyttää laitetta. Foorumin esimerkiksi mukaan, jos käyttäjällä on tapa katsella videoita matkalla töistä kotiin, Pixel osaa nyt ottaa tämän raskaamman kulutuksen huomioon arviossaan.

Tuloksena on tietysti käyttäjän kannalta hyödyllinen, tarkempi tieto siitä kuinka kauan puhelimen akku kestää.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template