JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanissa käytetään edelleen paljon VDSL-yhteyksiä, mutta valtaosaa niistä ollaan lopettamassa. Operaattoreista EneCom kertoo korvaavansa VDSL-yhteydet Nokian G.fast-tekniikalla, jolla päästään kuparilinjoilla gigabitin datanopeuksiin.

G.fast on alun perin Bell Labsissa kehitetty tekniikka. Ensimmäisen G.fast-verkon Nokia toimitti EneComille jo vuoden 2016 alkupuolella. Nyt operaatori on päättänyt laajamittaisesta siirtymästä onnistuneiden testien jälkeen.

G.fast on ITU;n vuonna 2014 ratifioima tekniikka. Se tuo gigabittiin yltävät yhteydet sadan metrin päässä jakelukeskuksesta. 200 metrin päässä standardi lupaa nopeudeksi 200 megabittiä sekunnissa ja 250 metrin päässä vielä 150 megabittiä sekunnissa. Jos linkki ei ole liian pitkä, voidaan G.fastilla siirtää myös 8K-televisiokuvaa.

Nokian ja EneComin sopimus tähtää myös yhteyksien päivittämiseen XG.fast-tekniikkaan tulevina vuosina. Nokian mukaan XG.fastissa tavalliseen 0,6 millin puhelinlinjaan muodostetaan 500 megahertsin levyinen kanava, jossa bitit liikkuvat 10 gigabittiä sekunnissa noin 30 metrin etäisyyden tuplaparikaapelilla. Yhdellä kaapelilla päästään kahteen gigabittiin sadan metrin matkalla.

Nokian etuna Japanissa on se, että sen modeemit tarjoavat ainoana sujuvan siirtymän VDSL-yhteyksistä G.fastiin.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla täällä.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta www.embeddedconference.fi.

 
 

Data on jo tavaroita arvokkaampaa

Strategisesti ajatellen it:llä ei ole väliä, kirjoitti amerikkalainen Nicolas Carr vuonna 2003 Harvard Business Review’ssä. Seuraavina vuosina yritykset alkoivat ulkoistaa it-järjestelmiään, koska eivät pitäneet sitä ydinliiketoimintanaan. Nyt 15 vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Lisäarvo luodaan datalla, joten it on arvokkaampaa kuin koskaan aikaisemmin.

Lue lisää...

Flashilta vaaditaan paljon verkkolaitteissa

Flash-muisti yleistyy tietoliikennelaitteissa, mutta niissä ratkaisulta vaaditaan paljon enemmän kuin yritys- ja kuluttajalaitteiden tallennuksessa: luotettavuutta, laatua ja datan palautusmahdollisuutta.

Lue lisää...
 
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
ETN_fi The 1st ever official roaming groupcall between Finnish VIRVE and Nodnett of Norway. See https://t.co/WryGLaLGkq @erillisverkot
ETN_fi AI democratizes development, says @adhorn at #hacktalks. See https://t.co/AslQeZYSAV
ETN_fi Robots can´t do backflips, right? https://t.co/KtogoRB25R
 
 

ny template