JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia kertoi sopineensa 5G-tukiasemien toimittamisesta Japanin suurimmalle operaattorille NTT DoCoMolle. Operaattoti aikoo käynnistää 5G-palvelut verkossaan jo ensi vuoden loppuun mennessä.

Sopimuksen mukaan Nokia parantaa DoCoMon nykyisiä kantataajuslaitteita ja toimittaa lisäksi operaattorin verkkoon Airscale-palvelmia, jotta verkko voidaan sujuvasti päivittää LTE-polvesta 5G-kauteen.

Nokia on ollut NTT DoCOMon hovitoimittaja jo pitkään. Yhtiöt ovat testanneet 5G-ratkaisuja yhdessä. DoCoMon verkko on pidemmän aikaa siirtynyt hajautettuun malliin, jossa tukiaseman laskenta tapahtuu radiopäistä erillään. Hajautettu rakenne on yksinkertaisempi päivittää myös 5G-nopeuksiin ja taajuusalueille.

Nokia ja DoCoMo eivät kertoneet sopimuksen arvoa eivätkä esimerkiksi sitä, millä 5G-taajuusalueella DoCoMon verkko tulee toimimaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template