JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

MulteFire-nimi viittaa tekniikkaan, jossa LTE-standardeista tuttua tekniikkaa käytetään lisensoimattomilla taajuuksilla. Nyt Nokia on esitellyt ensimmäisen pikosolujen tukiasemalaitteen, joka tukee sekä LTE- että wifi-yhteyksiä. Laite on nimeltään Flexi Zone MulteFire Multiband Pico BTS.

MulteFiren tavoite on alusta asti ollut yksinkertainen. Käyttäjille halutaan LTE-tasoisia datanopeuksia verkossa, jonka pystyttäminen on yhtä helppoa kuin wifi-verkon pystyttämisen. Tälle ei ole esteitä, jos käytetään vapaasti käytettäviä taajuuksia.

LTE- ja wifi-verkon rakentaminen päällekkäin merkitsee kuitenkin isoja yhteensopivuusongelmia. Jotta verkot eivät häiritsisi toisiaan, 3GPP n määritellyt LTE-U-tekniikkaa (LTE Unlicenced), jossa häiriöt olisi eliminoitu.

MulteFiren avulla yritykset ja organisaatiot voivat helpommin rakentaa LTE-privaattiverkkoja. Tällaisia verkkoja nousee tulevaisuudessa esimerkiksi tuotantolaitoksiin, lentokentille, stadioneille ja älykkäisiin kaupunkeihin.

Wifiin verrattuna LTE-verkolla on monia etuja puolellaan. Verkon peitto on suurempi pienemmällä määrällä reitittimiä, linkin latenssi on pieni ja datanopeus suuri, joten sillä voidaan korvata jopa kallis ethernet-kaapelointi.

Nokian MulteFire-tukiasema on kooltaan noin nelilitrainen laite. Kaupallisesti se tulee tarjolle vuoden toisen neljänneksen aikana. Käyttäjille se tuo jopa 300 megabitin datayhteydet ja yhden watin lähetysteho on suurin lisensoimattomilla taajuuksilla sallittu. Laite perustuu MulteFire Alliancen 1.0-määrityksiin ja se on myöhemmin päivitettävissä standardin kehittyessä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template