JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

MulteFire-nimi viittaa tekniikkaan, jossa LTE-standardeista tuttua tekniikkaa käytetään lisensoimattomilla taajuuksilla. Nyt Nokia on esitellyt ensimmäisen pikosolujen tukiasemalaitteen, joka tukee sekä LTE- että wifi-yhteyksiä. Laite on nimeltään Flexi Zone MulteFire Multiband Pico BTS.

MulteFiren tavoite on alusta asti ollut yksinkertainen. Käyttäjille halutaan LTE-tasoisia datanopeuksia verkossa, jonka pystyttäminen on yhtä helppoa kuin wifi-verkon pystyttämisen. Tälle ei ole esteitä, jos käytetään vapaasti käytettäviä taajuuksia.

LTE- ja wifi-verkon rakentaminen päällekkäin merkitsee kuitenkin isoja yhteensopivuusongelmia. Jotta verkot eivät häiritsisi toisiaan, 3GPP n määritellyt LTE-U-tekniikkaa (LTE Unlicenced), jossa häiriöt olisi eliminoitu.

MulteFiren avulla yritykset ja organisaatiot voivat helpommin rakentaa LTE-privaattiverkkoja. Tällaisia verkkoja nousee tulevaisuudessa esimerkiksi tuotantolaitoksiin, lentokentille, stadioneille ja älykkäisiin kaupunkeihin.

Wifiin verrattuna LTE-verkolla on monia etuja puolellaan. Verkon peitto on suurempi pienemmällä määrällä reitittimiä, linkin latenssi on pieni ja datanopeus suuri, joten sillä voidaan korvata jopa kallis ethernet-kaapelointi.

Nokian MulteFire-tukiasema on kooltaan noin nelilitrainen laite. Kaupallisesti se tulee tarjolle vuoden toisen neljänneksen aikana. Käyttäjille se tuo jopa 300 megabitin datayhteydet ja yhden watin lähetysteho on suurin lisensoimattomilla taajuuksilla sallittu. Laite perustuu MulteFire Alliancen 1.0-määrityksiin ja se on myöhemmin päivitettävissä standardin kehittyessä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template