JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple esitteli viime yönä ennätyksellisen tuloksensa. Liikevaihto kasvoi 88,3 miljardiin dollariin ja nettotulos 20 miljardiin dollariin. Lisäksi yhtiöllä on niin paljon rahaa kassassaan, että summalla pyörittäisi Suomen valtiota viiden vuoden ajan.

Applen kassavarat ovat jo 285 miljardia dollaria eli noin 228 miljardia euroa. Kun Suomen valtion tämän vuoden talousarviossa menot ovat 55,7miljardia euroa – kolme miljardia summasta rahoitetaan lainarahalla – voisi Apple pyörittää kassallaan Oy Suomi Ab:tä reilun viiden vuoden ajan. Vaikka valtion tulonsaanti päättyisi tänään.

Apple toki aikoo käyttää rahojaan ennen kaikkea kotimaassa. Se on kuvannut USA:een jätti-investoinnit ja jopa 20 tuhatta uutta työpaikkaa. Presidentti Trumpin protektionismi näyttää johtavan tuloksiin.

Pääjohtaja Tim Cookin mukaan iPhone X on ollut Applen myydyin älypuhelin myyntiintulonsa jälkeen. Apple on kännykkäyritys, sillä 70 prosenttia myynnistä tulee iPhone-puhelimista. iPadit, Macit ja palvelut ovat tässä kuvassa vain pieniä sivubisneksiä. Kelle tahansa muulle ne olisivat jättibisnes.

Pientä huolta Applelle ehkä tuo iPhone-myynnin kappalemääräinen kehitys. Loka-joulukuussa se myi 77,3 miljoonaa iPhonea, kun määrä vuotta aikaisemmin oli lähes miljoona puhelinta enemmän. Toisaalta jokainen myyty laite on aiempaa kalliimpi, joten eiköhän Cook saa edelleen nukuttua öisin.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

GDPR tulee – oletko valmis?

Tietoturva on parhaimmillaankin ikävä tehtävä: Keinot toteuttaa se ovat kalliita, vievät aikaa ja lisäävät energiankulutusta. Samalla kyse on olennaisesta tekijästä, kun laitteita liitetään yhteen osana Teollisuus 4.0.-, esineiden internet- tai pilvitekniikoita. Tietoturva määritellään uudessa EU-direktiivissä GDPR.

Lue lisää...
 
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
ETN_fi RT @nokia: Nokia and China Unicom deploy AirGile cloud-native core network to enable new #VoLTE and #VoWiFi services in China. The network…
ETN_fi Helsinki wants to become the smartest city in the world. See https://t.co/bZTM7Z5JS5 #100lasissa
 
 

ny template