JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Takavuosina Applen Macbook oli aina se laite, jota muut valmistajat yrittivät läppäreissään kopioida. Näin ei ole enää. Esimerkiksi Huawein uusi Matebook X Pro edustaa jo pidemmälle vietyä muotoiluosaamista. Huawei kutsuu laitetta ensimmäiseksi FullView-läppäriksi.

Matebook X Pro on 1,33-kiloinen kannettava, jossa on 13,9-tuumainen näyttö. Näyttö vie peräti 91 prosenttia koko etupaneelin alasta eli Huawei on onnistunut lähes pääsemään eroon reunuksista. Tuloksena on läppäri, jonka ulkonäkö on kaikkein modernein tämän hetken kannettavista.

Näyttö on muutenkin kovaa tasoa. 3000 x 2000 pistettä 450 nitin kirkkaudella Gorilla-lasin alla. Prosessorivaihtoehdot ovat 8. polven Intel Core i7 Nvidian GeForce MX150-grafiikalla tai Core i5-prosessori, jossa grafiikkasuoritin on integroitu.

Huawein design-uudistuksista kertoo myös webbikamera, joka on sijoitettu aika kekseliäästi yhden ylös ponnahtavan funktionäppäimen sisään. Tämä oli toisaalta välttämätöntä, kun näytössä haluttiin eroon reunuksista, mutta kekseliäs ratkaisu on.

SSD-tallennustilaa saa enimmillään 512 gigatavua. Virtanäppäin on varustettu sormenjälkianturilla, joten laitteella onnistuu nopea Windows Hello -kirjautuminen.

Matebook X Pro on kallis. Prosessorista riippuen hintaa on joko 1499 euroa tai 1899 euroa. Akun kapasiteetti on 57,4 wattituntia ja sen kulutusta laite ohjaa Huawein älypuhelinpuolelta tulleilla algoritmeilla.

Ja huonot puolet? No, laitteen saa vain Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template