JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Takavuosina Applen Macbook oli aina se laite, jota muut valmistajat yrittivät läppäreissään kopioida. Näin ei ole enää. Esimerkiksi Huawein uusi Matebook X Pro edustaa jo pidemmälle vietyä muotoiluosaamista. Huawei kutsuu laitetta ensimmäiseksi FullView-läppäriksi.

Matebook X Pro on 1,33-kiloinen kannettava, jossa on 13,9-tuumainen näyttö. Näyttö vie peräti 91 prosenttia koko etupaneelin alasta eli Huawei on onnistunut lähes pääsemään eroon reunuksista. Tuloksena on läppäri, jonka ulkonäkö on kaikkein modernein tämän hetken kannettavista.

Näyttö on muutenkin kovaa tasoa. 3000 x 2000 pistettä 450 nitin kirkkaudella Gorilla-lasin alla. Prosessorivaihtoehdot ovat 8. polven Intel Core i7 Nvidian GeForce MX150-grafiikalla tai Core i5-prosessori, jossa grafiikkasuoritin on integroitu.

Huawein design-uudistuksista kertoo myös webbikamera, joka on sijoitettu aika kekseliäästi yhden ylös ponnahtavan funktionäppäimen sisään. Tämä oli toisaalta välttämätöntä, kun näytössä haluttiin eroon reunuksista, mutta kekseliäs ratkaisu on.

SSD-tallennustilaa saa enimmillään 512 gigatavua. Virtanäppäin on varustettu sormenjälkianturilla, joten laitteella onnistuu nopea Windows Hello -kirjautuminen.

Matebook X Pro on kallis. Prosessorista riippuen hintaa on joko 1499 euroa tai 1899 euroa. Akun kapasiteetti on 57,4 wattituntia ja sen kulutusta laite ohjaa Huawein älypuhelinpuolelta tulleilla algoritmeilla.

Ja huonot puolet? No, laitteen saa vain Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template