JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Takavuosina Applen Macbook oli aina se laite, jota muut valmistajat yrittivät läppäreissään kopioida. Näin ei ole enää. Esimerkiksi Huawein uusi Matebook X Pro edustaa jo pidemmälle vietyä muotoiluosaamista. Huawei kutsuu laitetta ensimmäiseksi FullView-läppäriksi.

Matebook X Pro on 1,33-kiloinen kannettava, jossa on 13,9-tuumainen näyttö. Näyttö vie peräti 91 prosenttia koko etupaneelin alasta eli Huawei on onnistunut lähes pääsemään eroon reunuksista. Tuloksena on läppäri, jonka ulkonäkö on kaikkein modernein tämän hetken kannettavista.

Näyttö on muutenkin kovaa tasoa. 3000 x 2000 pistettä 450 nitin kirkkaudella Gorilla-lasin alla. Prosessorivaihtoehdot ovat 8. polven Intel Core i7 Nvidian GeForce MX150-grafiikalla tai Core i5-prosessori, jossa grafiikkasuoritin on integroitu.

Huawein design-uudistuksista kertoo myös webbikamera, joka on sijoitettu aika kekseliäästi yhden ylös ponnahtavan funktionäppäimen sisään. Tämä oli toisaalta välttämätöntä, kun näytössä haluttiin eroon reunuksista, mutta kekseliäs ratkaisu on.

SSD-tallennustilaa saa enimmillään 512 gigatavua. Virtanäppäin on varustettu sormenjälkianturilla, joten laitteella onnistuu nopea Windows Hello -kirjautuminen.

Matebook X Pro on kallis. Prosessorista riippuen hintaa on joko 1499 euroa tai 1899 euroa. Akun kapasiteetti on 57,4 wattituntia ja sen kulutusta laite ohjaa Huawein älypuhelinpuolelta tulleilla algoritmeilla.

Ja huonot puolet? No, laitteen saa vain Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template