JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Takavuosina Applen Macbook oli aina se laite, jota muut valmistajat yrittivät läppäreissään kopioida. Näin ei ole enää. Esimerkiksi Huawein uusi Matebook X Pro edustaa jo pidemmälle vietyä muotoiluosaamista. Huawei kutsuu laitetta ensimmäiseksi FullView-läppäriksi.

Matebook X Pro on 1,33-kiloinen kannettava, jossa on 13,9-tuumainen näyttö. Näyttö vie peräti 91 prosenttia koko etupaneelin alasta eli Huawei on onnistunut lähes pääsemään eroon reunuksista. Tuloksena on läppäri, jonka ulkonäkö on kaikkein modernein tämän hetken kannettavista.

Näyttö on muutenkin kovaa tasoa. 3000 x 2000 pistettä 450 nitin kirkkaudella Gorilla-lasin alla. Prosessorivaihtoehdot ovat 8. polven Intel Core i7 Nvidian GeForce MX150-grafiikalla tai Core i5-prosessori, jossa grafiikkasuoritin on integroitu.

Huawein design-uudistuksista kertoo myös webbikamera, joka on sijoitettu aika kekseliäästi yhden ylös ponnahtavan funktionäppäimen sisään. Tämä oli toisaalta välttämätöntä, kun näytössä haluttiin eroon reunuksista, mutta kekseliäs ratkaisu on.

SSD-tallennustilaa saa enimmillään 512 gigatavua. Virtanäppäin on varustettu sormenjälkianturilla, joten laitteella onnistuu nopea Windows Hello -kirjautuminen.

Matebook X Pro on kallis. Prosessorista riippuen hintaa on joko 1499 euroa tai 1899 euroa. Akun kapasiteetti on 57,4 wattituntia ja sen kulutusta laite ohjaa Huawein älypuhelinpuolelta tulleilla algoritmeilla.

Ja huonot puolet? No, laitteen saa vain Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template