JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Netgear on tuonut Nighthawk M1 -laajakaistareitittimen myyntiin Pohjoismaissa. Kyseessä on viime vuoden lopulla markkinoille tuotu 4G-reititin, joka ensimmäisenä tukee gigabitin LTE-nopeuksia. Nyt se on julkaistu nyt ilman SIM-lukitusta, minkä ansiosta laite tukee valtaosaa maailman teleoperaattoreista ja näiden dataliittymiä.

Netgear esittelee reititintä parhaillaan käynnissä olevilla Barcelonan Mobile World Congress -messuilla. Mikäli operaattorilla on riittävästi taajuuksia, reititn osaa ottaa vastaan jopa neljää kantoaaltoa samanaikaisesti 4x4 MIMO-tekniikalla. Näin päästään LTE-luokan 16 maksimiin yhden gigabitin datanopeuteen. Verkkoon päin reititin tukee 150 megabitin yhteyttä.

Reitittimen laajakaista voidaan jakaa jopa 20 eri laitteen kesken. Wifi-standardi on 802.11ac ja reititin toimii tietysti sekä 2,4 että 5 gigahertsin alueella. Jos käytössä on rajoittamaton nettiyhteys, voi käyttäjä vaihtaa LTE-verkosta ulkoiseen wifi-verkkoon tai liittää reititin ethernet-verkkoon. Asetusten muuttaminen onnistuu reitittimen omalla sovelluksella, jolla voidaan muokata laitteen asetuksia, tarkkailla verkkoliikennettä ja esimerkiksi toistaa mediatiedostoja.

Suomessa Nighthawk M1 -reititintä myydään 349 euron hintaan, joten se asettuu laajakaistareitittimien hintahaitarin yläpäähän.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template