JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Netgear on tuonut Nighthawk M1 -laajakaistareitittimen myyntiin Pohjoismaissa. Kyseessä on viime vuoden lopulla markkinoille tuotu 4G-reititin, joka ensimmäisenä tukee gigabitin LTE-nopeuksia. Nyt se on julkaistu nyt ilman SIM-lukitusta, minkä ansiosta laite tukee valtaosaa maailman teleoperaattoreista ja näiden dataliittymiä.

Netgear esittelee reititintä parhaillaan käynnissä olevilla Barcelonan Mobile World Congress -messuilla. Mikäli operaattorilla on riittävästi taajuuksia, reititn osaa ottaa vastaan jopa neljää kantoaaltoa samanaikaisesti 4x4 MIMO-tekniikalla. Näin päästään LTE-luokan 16 maksimiin yhden gigabitin datanopeuteen. Verkkoon päin reititin tukee 150 megabitin yhteyttä.

Reitittimen laajakaista voidaan jakaa jopa 20 eri laitteen kesken. Wifi-standardi on 802.11ac ja reititin toimii tietysti sekä 2,4 että 5 gigahertsin alueella. Jos käytössä on rajoittamaton nettiyhteys, voi käyttäjä vaihtaa LTE-verkosta ulkoiseen wifi-verkkoon tai liittää reititin ethernet-verkkoon. Asetusten muuttaminen onnistuu reitittimen omalla sovelluksella, jolla voidaan muokata laitteen asetuksia, tarkkailla verkkoliikennettä ja esimerkiksi toistaa mediatiedostoja.

Suomessa Nighthawk M1 -reititintä myydään 349 euron hintaan, joten se asettuu laajakaistareitittimien hintahaitarin yläpäähän.

 

Ilmoittaudu mukaan ECF2018-tapahtumaan

ETN järjestää toisen kerran Embedded Conference Finland -tapahtuman. Tällä kertaa aiheina ovat IoT ja tekoäly. Tapahtuma järjestetään Pasilassa 12.huhtikuuta. Luvassa on keynote-puheita, paneelikeskustelu AI:n merkityksestä sekä mielenkiintoisia teknisiä esityksiä.

Kävijöille tapahtuma on ilmainen. Rekisteröidy heti mukaan, sillä paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääset ilmoittautumalla
täällä
.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta
www.embeddedconference.fi.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Vanha audioplugi haastaa USB-C:n digitalisoituna

Perinteisestä 3,5 mm audioliittimestä dataominaisuuksilla höystetty ACI-kuulokeliitäntä haastaa USB-C:n. Kännykkään sijoitettavan isäntäpiirin ja kuulokkeisiin sijoitettavan renkipiirin avulla voidaan helposti ja edullisesti muodostaa muun muassa ulkoisen taustamelun vaimennus.

Lue lisää...
 
ETN_fi In Q417 Nokia had 31% of the LTE market revenue. https://t.co/YeYCj9jFfT
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Wiciot from Oulu has developed an intelligent cooking cover for microwaves. See more about Cmicro: https://t.co/XDPDg35pCd
4hreplyretweetfavorite
ETN_fi Jaguar rakensi uniikin ‘Greatest Hits’ XJ-mallin Iron Maiden-yhtyeen rumpali Nicko McBrainille https://t.co/3RQPYicqIS
ETN_fi Kanadalaislasten vuoro oppia koodaamaan micro:bit-korteilla. https://t.co/0iVaMmV1zs
ETN_fi Nopeaa wifiä metrossa? 1.25Gbps Wi-Fi for tube trains https://t.co/2kXcuq8RsZ
 
 

ny template