JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Netgear on tuonut Nighthawk M1 -laajakaistareitittimen myyntiin Pohjoismaissa. Kyseessä on viime vuoden lopulla markkinoille tuotu 4G-reititin, joka ensimmäisenä tukee gigabitin LTE-nopeuksia. Nyt se on julkaistu nyt ilman SIM-lukitusta, minkä ansiosta laite tukee valtaosaa maailman teleoperaattoreista ja näiden dataliittymiä.

Netgear esittelee reititintä parhaillaan käynnissä olevilla Barcelonan Mobile World Congress -messuilla. Mikäli operaattorilla on riittävästi taajuuksia, reititn osaa ottaa vastaan jopa neljää kantoaaltoa samanaikaisesti 4x4 MIMO-tekniikalla. Näin päästään LTE-luokan 16 maksimiin yhden gigabitin datanopeuteen. Verkkoon päin reititin tukee 150 megabitin yhteyttä.

Reitittimen laajakaista voidaan jakaa jopa 20 eri laitteen kesken. Wifi-standardi on 802.11ac ja reititin toimii tietysti sekä 2,4 että 5 gigahertsin alueella. Jos käytössä on rajoittamaton nettiyhteys, voi käyttäjä vaihtaa LTE-verkosta ulkoiseen wifi-verkkoon tai liittää reititin ethernet-verkkoon. Asetusten muuttaminen onnistuu reitittimen omalla sovelluksella, jolla voidaan muokata laitteen asetuksia, tarkkailla verkkoliikennettä ja esimerkiksi toistaa mediatiedostoja.

Suomessa Nighthawk M1 -reititintä myydään 349 euron hintaan, joten se asettuu laajakaistareitittimien hintahaitarin yläpäähän.

 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template