JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

(Embedded World, Nürnberg) Tyypillinen tapa rakentaa IoT-laite verkon ”reunalle” on kasata se antureista, muuntimista ja mikro-ohjaimesta, marssia listan kanssa komponenttien jakelijalle ja karsia toteutus kokoon erillispiireistä. Kaiken tämän voisi tehdä helpommin yhdellä räätälöidyllä sekasignaalipiirillä.

Tällaista ratkaisua tarjoaa dublinilainen S3 Semiconductor. Yritys esitteli Embedded Worldissa uuden SmartEdge-alustan, jossa IoT-laitetoteutus tehdään yhdellä sekasignaalisirulla. Käytännössä kyse on sekasignaali-ASICista.

S3:n markkinointijohtaja Darren Hobbsin mukaan IoT-verkon reunalla tarvitaan älyä ja laskentaa. Intelin tutkimukseen mukaan yli puolet kerätystä IoT-datasta ei koskaan mene pilveen.

IoT-solmun kehittäjälle ongelma on se, että erilaisia antureita on kymmenittäin. Mikään yksi standardiratkaisu ei voi olla sopivin kaikkeen. S3:n SmartEdge-alustalla laitteen kustannukset voivat olla jopa 80 prosenttia erillisratkaisua pienempiä, kuten todellinen kaasuyrityksen esimerkki osoittaa.

S3:n verkkosivuilla on laskuri, johon valmistaja voi syöttää joukon oman IoT-laitteen parametrejä. Näiden perusteella laskuri näyttää, mikä erillisratkaisun ja SmartEdge-piirin välinen kustannusero on laitteen eliniän kasvaessa. Ensi alkuun SmartEdge on toki kalliimpi, mutta hyvin nopeasti erillispiireistä kasaamiseen menee sekä enemmän aikaa että rahaa.

SmartEdge-laitteeseen kootaan erilaisia komponentteja, joista osan S3 on kehittänyt itse ja osa lisensoidaan ulkoa. Nämä pakataan yhdeksi siruksi, joka viedään tuotantoon. - Me voimme käyttää vanhempia 0,18 mikronin ja 65 nanometrin prosesseja. Ne ovat jo hyvin edullisia ja mahdollistavat erittäin kustannustehokkaat toteutukset, Hobbs sanoo.

Hänen mukaansa monet uudet IoT-pleurit eivät ole koskaan tehneet omaa ASICia. Siksi ajatus tuntuu monesta hankalalta. S3:n SmartEdge-laskuri kuitenkin kääntää monen ajatukset.

Toinen etu S3:lla on sen konsulttitalon maine. Yhtiön suunnittelijat ovat mukana projekteissa valmiiseen piihin asti. Tämä on paljon enemmän kuin mihin jakelijan sovellusinsinööri kykenee, Hobbs perustelee.

 

 

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template