JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

(Embedded World, Nürnberg) Tyypillinen tapa rakentaa IoT-laite verkon ”reunalle” on kasata se antureista, muuntimista ja mikro-ohjaimesta, marssia listan kanssa komponenttien jakelijalle ja karsia toteutus kokoon erillispiireistä. Kaiken tämän voisi tehdä helpommin yhdellä räätälöidyllä sekasignaalipiirillä.

Tällaista ratkaisua tarjoaa dublinilainen S3 Semiconductor. Yritys esitteli Embedded Worldissa uuden SmartEdge-alustan, jossa IoT-laitetoteutus tehdään yhdellä sekasignaalisirulla. Käytännössä kyse on sekasignaali-ASICista.

S3:n markkinointijohtaja Darren Hobbsin mukaan IoT-verkon reunalla tarvitaan älyä ja laskentaa. Intelin tutkimukseen mukaan yli puolet kerätystä IoT-datasta ei koskaan mene pilveen.

IoT-solmun kehittäjälle ongelma on se, että erilaisia antureita on kymmenittäin. Mikään yksi standardiratkaisu ei voi olla sopivin kaikkeen. S3:n SmartEdge-alustalla laitteen kustannukset voivat olla jopa 80 prosenttia erillisratkaisua pienempiä, kuten todellinen kaasuyrityksen esimerkki osoittaa.

S3:n verkkosivuilla on laskuri, johon valmistaja voi syöttää joukon oman IoT-laitteen parametrejä. Näiden perusteella laskuri näyttää, mikä erillisratkaisun ja SmartEdge-piirin välinen kustannusero on laitteen eliniän kasvaessa. Ensi alkuun SmartEdge on toki kalliimpi, mutta hyvin nopeasti erillispiireistä kasaamiseen menee sekä enemmän aikaa että rahaa.

SmartEdge-laitteeseen kootaan erilaisia komponentteja, joista osan S3 on kehittänyt itse ja osa lisensoidaan ulkoa. Nämä pakataan yhdeksi siruksi, joka viedään tuotantoon. - Me voimme käyttää vanhempia 0,18 mikronin ja 65 nanometrin prosesseja. Ne ovat jo hyvin edullisia ja mahdollistavat erittäin kustannustehokkaat toteutukset, Hobbs sanoo.

Hänen mukaansa monet uudet IoT-pleurit eivät ole koskaan tehneet omaa ASICia. Siksi ajatus tuntuu monesta hankalalta. S3:n SmartEdge-laskuri kuitenkin kääntää monen ajatukset.

Toinen etu S3:lla on sen konsulttitalon maine. Yhtiön suunnittelijat ovat mukana projekteissa valmiiseen piihin asti. Tämä on paljon enemmän kuin mihin jakelijan sovellusinsinööri kykenee, Hobbs perustelee.

 

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template