JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Hollantilaisen KLM:n Euroopan lennot olivat eilen suurissa vaikeuksissa. Sähkökatkos Schipholin lentokentällä Amsterdamissa kaatoi yhtiön it-järjestelmät, minkä takia kymmenet lennot myöhästyivät.

Vika kosketti monia suomalaisia, jotka olivat palaamassa kotiin Nürnbergin Embedded World -messuilla. Kaupunkiinhan ei ole suoria lentoja, joten KLM:n yhteys Amsterdamin kautta on ollut hyvä vaihtoehto. Ainakin eiliseen asti.

KLM:n mukaan sähkökatkos kaatoi sen omat it-järjestelmät, joten eri kentiltä ei päästy nousemaan kohti Amsterdamia. Jo ilmassa olleita koneita ongelma ei koskettanut.

Kaikilla niillä, joilla matka tarkoitti nopeaa koneenvaihtoa Amsterdamissa, KLM:n ongelmat aiheuttivat tarpeetonta jännitystä. Kun Suomeen olisi pitänyt palata viimeisellä lennolla Amsterdamista, oli moni jo aika varma siitä, että yön joutuisi viettämään hotellissa Schipholin vieressä.

Onneksi myös jatkolennon kone kärsi samoista ongelmista, joten väsyneet messulaiset pääsivät muiden Helsinkiin matkustavien kanssa matkaan. Useimmille Amsterdamin kautta lentäville KLM:n sähkövika aiheutti lennolta myöhästymisen.

KLM ei ole kertonut tarkemmin, mistä sähkövika Amsterdamissa johtui. Järjestelmiä saatiin asteittain toimimaan eilisestä iltapäivästä lukien, mutta ongelmat lentojen kanssa jatkuivat pitkälle iltaan asti. Hollantilaisen sähköyhtiön mukaan Schipholin alueella ei ollut mitään merkittäviä sähkökatkoksia eilen.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template