JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Hollantilaisen KLM:n Euroopan lennot olivat eilen suurissa vaikeuksissa. Sähkökatkos Schipholin lentokentällä Amsterdamissa kaatoi yhtiön it-järjestelmät, minkä takia kymmenet lennot myöhästyivät.

Vika kosketti monia suomalaisia, jotka olivat palaamassa kotiin Nürnbergin Embedded World -messuilla. Kaupunkiinhan ei ole suoria lentoja, joten KLM:n yhteys Amsterdamin kautta on ollut hyvä vaihtoehto. Ainakin eiliseen asti.

KLM:n mukaan sähkökatkos kaatoi sen omat it-järjestelmät, joten eri kentiltä ei päästy nousemaan kohti Amsterdamia. Jo ilmassa olleita koneita ongelma ei koskettanut.

Kaikilla niillä, joilla matka tarkoitti nopeaa koneenvaihtoa Amsterdamissa, KLM:n ongelmat aiheuttivat tarpeetonta jännitystä. Kun Suomeen olisi pitänyt palata viimeisellä lennolla Amsterdamista, oli moni jo aika varma siitä, että yön joutuisi viettämään hotellissa Schipholin vieressä.

Onneksi myös jatkolennon kone kärsi samoista ongelmista, joten väsyneet messulaiset pääsivät muiden Helsinkiin matkustavien kanssa matkaan. Useimmille Amsterdamin kautta lentäville KLM:n sähkövika aiheutti lennolta myöhästymisen.

KLM ei ole kertonut tarkemmin, mistä sähkövika Amsterdamissa johtui. Järjestelmiä saatiin asteittain toimimaan eilisestä iltapäivästä lukien, mutta ongelmat lentojen kanssa jatkuivat pitkälle iltaan asti. Hollantilaisen sähköyhtiön mukaan Schipholin alueella ei ollut mitään merkittäviä sähkökatkoksia eilen.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template