JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kuopiolaisen EID Techin kehittämä Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva ANT Plant -mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yhtiöissä. Konsepti mahdollistaa valmistuksen palauttamisen kustannustehokkaasti takaisin Eurooppaan, lähelle asiakkaita.

Palkkakustannusten kasvu, huono laatu, rahtimaksut ja pitkät toimitusajat ovat vain muutamia syitä siihen, miksi elektroniikkateollisuuden yhtiöt etsivät keinoja valmistaa tuotteitaan muualla kuin halvan tuotannon maissa. Kehittynyt valmistus on neljännen teollisen vallankumouksen airut.

- ANT Plant -mikrotehdaskonseptin ansiosta ledivalojen valmistus paikallisesti on taas kannattavaa. Kiinassa kokoonpanolinjalla työskentelee 100–200 ihmistä, kun täysautomaattinen tuotantolinja toimii yhden tai kahden operaattorina työskentelevän henkilön voimin per vuoro ja valmistaa sataprosenttista laatua, toteaa EID Tech Oy:n myyntijohtaja Paavo Käkelä.

Valmistuksen palauttaminen lähelle asiakkaita tarjoaa myös työtä paikallisille ihmisille. Robotisaatio ei vie työpaikkoja kotimaasta, koska ledivalojen valmistus on tällä hetkellä lähes kokonaan halvan tuotannon maissa.

ANT Plant- mikrotehdaskonseptissa teknologiaan on yhdistetty kokonaisvaltainen palveluratkaisu. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista, koska EID Tech vastaa partnerisopimuksella materiaalien hankinnasta, mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. 

- ANT Plant sopii yhtiöille, jotka haluavat valmistaa laadukkaita tuotteita lähellä asiakkaita. Laatuun ja paikallisuuteen perustuva brändi on kestävä kilpailuetu, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan. Olemme saaneet palautetta, että brändin arvo on jopa monikymmenkertaistunut kotimaisen valmistuksen myötä, sanoo Käkelä.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template