JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kuopiolaisen EID Techin kehittämä Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva ANT Plant -mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yhtiöissä. Konsepti mahdollistaa valmistuksen palauttamisen kustannustehokkaasti takaisin Eurooppaan, lähelle asiakkaita.

Palkkakustannusten kasvu, huono laatu, rahtimaksut ja pitkät toimitusajat ovat vain muutamia syitä siihen, miksi elektroniikkateollisuuden yhtiöt etsivät keinoja valmistaa tuotteitaan muualla kuin halvan tuotannon maissa. Kehittynyt valmistus on neljännen teollisen vallankumouksen airut.

- ANT Plant -mikrotehdaskonseptin ansiosta ledivalojen valmistus paikallisesti on taas kannattavaa. Kiinassa kokoonpanolinjalla työskentelee 100–200 ihmistä, kun täysautomaattinen tuotantolinja toimii yhden tai kahden operaattorina työskentelevän henkilön voimin per vuoro ja valmistaa sataprosenttista laatua, toteaa EID Tech Oy:n myyntijohtaja Paavo Käkelä.

Valmistuksen palauttaminen lähelle asiakkaita tarjoaa myös työtä paikallisille ihmisille. Robotisaatio ei vie työpaikkoja kotimaasta, koska ledivalojen valmistus on tällä hetkellä lähes kokonaan halvan tuotannon maissa.

ANT Plant- mikrotehdaskonseptissa teknologiaan on yhdistetty kokonaisvaltainen palveluratkaisu. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista, koska EID Tech vastaa partnerisopimuksella materiaalien hankinnasta, mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. 

- ANT Plant sopii yhtiöille, jotka haluavat valmistaa laadukkaita tuotteita lähellä asiakkaita. Laatuun ja paikallisuuteen perustuva brändi on kestävä kilpailuetu, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan. Olemme saaneet palautetta, että brändin arvo on jopa monikymmenkertaistunut kotimaisen valmistuksen myötä, sanoo Käkelä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template