JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kuopiolaisen EID Techin kehittämä Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen palveluratkaisuun perustuva ANT Plant -mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yhtiöissä. Konsepti mahdollistaa valmistuksen palauttamisen kustannustehokkaasti takaisin Eurooppaan, lähelle asiakkaita.

Palkkakustannusten kasvu, huono laatu, rahtimaksut ja pitkät toimitusajat ovat vain muutamia syitä siihen, miksi elektroniikkateollisuuden yhtiöt etsivät keinoja valmistaa tuotteitaan muualla kuin halvan tuotannon maissa. Kehittynyt valmistus on neljännen teollisen vallankumouksen airut.

- ANT Plant -mikrotehdaskonseptin ansiosta ledivalojen valmistus paikallisesti on taas kannattavaa. Kiinassa kokoonpanolinjalla työskentelee 100–200 ihmistä, kun täysautomaattinen tuotantolinja toimii yhden tai kahden operaattorina työskentelevän henkilön voimin per vuoro ja valmistaa sataprosenttista laatua, toteaa EID Tech Oy:n myyntijohtaja Paavo Käkelä.

Valmistuksen palauttaminen lähelle asiakkaita tarjoaa myös työtä paikallisille ihmisille. Robotisaatio ei vie työpaikkoja kotimaasta, koska ledivalojen valmistus on tällä hetkellä lähes kokonaan halvan tuotannon maissa.

ANT Plant- mikrotehdaskonseptissa teknologiaan on yhdistetty kokonaisvaltainen palveluratkaisu. Lopputuotetta markkinoiva yritys ei tarvitse juurikaan omaa tuotanto-osaamista, koska EID Tech vastaa partnerisopimuksella materiaalien hankinnasta, mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. 

- ANT Plant sopii yhtiöille, jotka haluavat valmistaa laadukkaita tuotteita lähellä asiakkaita. Laatuun ja paikallisuuteen perustuva brändi on kestävä kilpailuetu, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan. Olemme saaneet palautetta, että brändin arvo on jopa monikymmenkertaistunut kotimaisen valmistuksen myötä, sanoo Käkelä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template