JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ethernet Alliance on julkistanut uuden roadmapin tekniikan tulevaisuuden kehitykselle. Jo viiden vuoden kuluttua lähiverkkotekniikan datanopeus voi yltää jopa 1,6 terabittiin sekunnissa.

Allianssin roadmapissa tämän hetken nopein ethernet-vauhto on 400G eli 400 gigabittiä sekunnissa. Nopeuden nelinkertaistaminen vaatii parannuksia niin linjojen määrässä, signaalin näytteistämisessä kuin moduloinnissakin.

Esimerkiksi 400G-nopeus voidaan toteuttaa eri tavoin. Neljällä linjalla se onnistuu, jos yhden linjan nopeus on 400 gigabittiä sekunnissa. Mikäli käytössä on 16 linjaa, riittää 25 gigabitin nopeus linjaa kohti.

1,6 terabittiin pääseminen edellyttää, että modulointi päivitetään joko tulolla olevaan PAM4-signalointiin, jossa jokaisessa kehyksessä siirretään kaksi bittiä dataa. PAM8-signalointi kasvattaa tämä kolmeen bittiin kehystä kohti ja uusi koherentti signalointi 4 bittiin kehyksessä.

Allianssi ei ole kertonut kehityspolkunsa tarkkaa aikataulua. Roadmappiin voi tutustua järjestön sivuilla.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template