JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ethernet Alliance on julkistanut uuden roadmapin tekniikan tulevaisuuden kehitykselle. Jo viiden vuoden kuluttua lähiverkkotekniikan datanopeus voi yltää jopa 1,6 terabittiin sekunnissa.

Allianssin roadmapissa tämän hetken nopein ethernet-vauhto on 400G eli 400 gigabittiä sekunnissa. Nopeuden nelinkertaistaminen vaatii parannuksia niin linjojen määrässä, signaalin näytteistämisessä kuin moduloinnissakin.

Esimerkiksi 400G-nopeus voidaan toteuttaa eri tavoin. Neljällä linjalla se onnistuu, jos yhden linjan nopeus on 400 gigabittiä sekunnissa. Mikäli käytössä on 16 linjaa, riittää 25 gigabitin nopeus linjaa kohti.

1,6 terabittiin pääseminen edellyttää, että modulointi päivitetään joko tulolla olevaan PAM4-signalointiin, jossa jokaisessa kehyksessä siirretään kaksi bittiä dataa. PAM8-signalointi kasvattaa tämä kolmeen bittiin kehystä kohti ja uusi koherentti signalointi 4 bittiin kehyksessä.

Allianssi ei ole kertonut kehityspolkunsa tarkkaa aikataulua. Roadmappiin voi tutustua järjestön sivuilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template