JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ethernet Alliance on julkistanut uuden roadmapin tekniikan tulevaisuuden kehitykselle. Jo viiden vuoden kuluttua lähiverkkotekniikan datanopeus voi yltää jopa 1,6 terabittiin sekunnissa.

Allianssin roadmapissa tämän hetken nopein ethernet-vauhto on 400G eli 400 gigabittiä sekunnissa. Nopeuden nelinkertaistaminen vaatii parannuksia niin linjojen määrässä, signaalin näytteistämisessä kuin moduloinnissakin.

Esimerkiksi 400G-nopeus voidaan toteuttaa eri tavoin. Neljällä linjalla se onnistuu, jos yhden linjan nopeus on 400 gigabittiä sekunnissa. Mikäli käytössä on 16 linjaa, riittää 25 gigabitin nopeus linjaa kohti.

1,6 terabittiin pääseminen edellyttää, että modulointi päivitetään joko tulolla olevaan PAM4-signalointiin, jossa jokaisessa kehyksessä siirretään kaksi bittiä dataa. PAM8-signalointi kasvattaa tämä kolmeen bittiin kehystä kohti ja uusi koherentti signalointi 4 bittiin kehyksessä.

Allianssi ei ole kertonut kehityspolkunsa tarkkaa aikataulua. Roadmappiin voi tutustua järjestön sivuilla.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template