JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Narrowband-IoT on 3GPP-järjestön standardoima tekniikka, jonka avulla normaalin LTE-datan seassa voidaan siirtää esineiden internetiin kytkettyjen anturien ja muiden laitteiden dataa. Oululainen Haltian julkisti eilen ensimmäisen NB-IoT-tekniikkaa tukevan anturilaitteensa. Tämä oli samalla ensimmäinen askel kohti 5G-verkon IoT-laitteita.

Yli 85 suunnittelijan Haltian on useilla mittareilla menestynein Nokian Bridge-ohjelmasta spinnannut yritys. Yhtiö on kehittänyt omaa Thingsee-nimistä IoT-alustaansa määrätietoisesti ja eilen Helsingissä se esitteli alustan laajennuksia sekä asiakkaidensa konkreettisia IoT-liiketoimintoja omassa Thingsee IoT Summit -tapahtumassaan.

Toimitusjohtaja Pasi Leipälä kuvasi hyvin Haltianin strategiaa. – Moni kokee yritystason IoT-ratkaisut liian vaikeiksi rakentaa, asentaa ja ylläpitää, Leipälä sanoi. Thingseen tehtävä on tarjota yrityksille valmis alusta sekä anturituotteita, joilla saa kerättyä käytännössä kaiken mahdollisen datan liikkeestä paineeseen, paikkatiedosta etäisyyksiin. Tähän Haltian tarjoaa valmiita sensorilaitteita, jotka valmistetaan Suomessa.

Eilen Leipälä esitteli yhtiön uusimman anturituotteen. Kyse on ensimmäisestä NB-IoT-laitteesta, joka on tarkoitettu NB-IoT-järjestelmän ja -verkon testaamiseen. Testilaitteella voidaan myös syöttää dataa NB-IoT-verkkoon. – Periaatteessa tuote on kuin ensimmäinen anturilaitteemme Thingsee One, mutta tekniikka on laitettu täysin uusiksi, Leipälä kertoi.

Haltianilla on käynnissä useita keskusteluja asiakkaille räätälöitävistä NB-IoT tuotteista. Lisäksi jo olemassa olevat sensorilaitteet kuten Thingsee DISTANCE ja PRESENCE saavat uuden päivityksen myötä lisää potkua. Ne tukevat jatkossa myös erilaisia bluetooth-teknologioita, kuten iBeacon ja Eddystone ja soveltuvatkin jatkossa useamman tyyppisiin asiakasratkaisuihin.

Samalla Leipälä kertoi laajennuksesta Thingsee-palvelualustaan. Jatkossa laitteet tukevat natiivisti myös sisätilapaikannusta Thingsee-anturien perusteella. – Käynnissä on useita pilotteja tavaroiden, ihmisten ja ajoneuvojen seurannassa, Leipälä jatkoi.

Thingsee on oikeastaan geneerinen, radioagnostinen alusta, josta 80 prosenttia on uudelleenkäytettävissä erilaisiin sovelluksiin. Asiakaskohtainen räätälöinti tarkoittaa, että alustasta kustomoidaan noin viidennes. Tuloksena voi sitten olla Lindströmin käsipyyheannostelijoiden liittäminen Suomen suurimpaan IoT-verkkoon tai hotellin sängynjalkojen varustaminen luteiden valvontajärjestelmällä, kuten Valpas tekee.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template