JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Narrowband-IoT on 3GPP-järjestön standardoima tekniikka, jonka avulla normaalin LTE-datan seassa voidaan siirtää esineiden internetiin kytkettyjen anturien ja muiden laitteiden dataa. Oululainen Haltian julkisti eilen ensimmäisen NB-IoT-tekniikkaa tukevan anturilaitteensa. Tämä oli samalla ensimmäinen askel kohti 5G-verkon IoT-laitteita.

Yli 85 suunnittelijan Haltian on useilla mittareilla menestynein Nokian Bridge-ohjelmasta spinnannut yritys. Yhtiö on kehittänyt omaa Thingsee-nimistä IoT-alustaansa määrätietoisesti ja eilen Helsingissä se esitteli alustan laajennuksia sekä asiakkaidensa konkreettisia IoT-liiketoimintoja omassa Thingsee IoT Summit -tapahtumassaan.

Toimitusjohtaja Pasi Leipälä kuvasi hyvin Haltianin strategiaa. – Moni kokee yritystason IoT-ratkaisut liian vaikeiksi rakentaa, asentaa ja ylläpitää, Leipälä sanoi. Thingseen tehtävä on tarjota yrityksille valmis alusta sekä anturituotteita, joilla saa kerättyä käytännössä kaiken mahdollisen datan liikkeestä paineeseen, paikkatiedosta etäisyyksiin. Tähän Haltian tarjoaa valmiita sensorilaitteita, jotka valmistetaan Suomessa.

Eilen Leipälä esitteli yhtiön uusimman anturituotteen. Kyse on ensimmäisestä NB-IoT-laitteesta, joka on tarkoitettu NB-IoT-järjestelmän ja -verkon testaamiseen. Testilaitteella voidaan myös syöttää dataa NB-IoT-verkkoon. – Periaatteessa tuote on kuin ensimmäinen anturilaitteemme Thingsee One, mutta tekniikka on laitettu täysin uusiksi, Leipälä kertoi.

Haltianilla on käynnissä useita keskusteluja asiakkaille räätälöitävistä NB-IoT tuotteista. Lisäksi jo olemassa olevat sensorilaitteet kuten Thingsee DISTANCE ja PRESENCE saavat uuden päivityksen myötä lisää potkua. Ne tukevat jatkossa myös erilaisia bluetooth-teknologioita, kuten iBeacon ja Eddystone ja soveltuvatkin jatkossa useamman tyyppisiin asiakasratkaisuihin.

Samalla Leipälä kertoi laajennuksesta Thingsee-palvelualustaan. Jatkossa laitteet tukevat natiivisti myös sisätilapaikannusta Thingsee-anturien perusteella. – Käynnissä on useita pilotteja tavaroiden, ihmisten ja ajoneuvojen seurannassa, Leipälä jatkoi.

Thingsee on oikeastaan geneerinen, radioagnostinen alusta, josta 80 prosenttia on uudelleenkäytettävissä erilaisiin sovelluksiin. Asiakaskohtainen räätälöinti tarkoittaa, että alustasta kustomoidaan noin viidennes. Tuloksena voi sitten olla Lindströmin käsipyyheannostelijoiden liittäminen Suomen suurimpaan IoT-verkkoon tai hotellin sängynjalkojen varustaminen luteiden valvontajärjestelmällä, kuten Valpas tekee.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template