JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Narrowband-IoT on 3GPP-järjestön standardoima tekniikka, jonka avulla normaalin LTE-datan seassa voidaan siirtää esineiden internetiin kytkettyjen anturien ja muiden laitteiden dataa. Oululainen Haltian julkisti eilen ensimmäisen NB-IoT-tekniikkaa tukevan anturilaitteensa. Tämä oli samalla ensimmäinen askel kohti 5G-verkon IoT-laitteita.

Yli 85 suunnittelijan Haltian on useilla mittareilla menestynein Nokian Bridge-ohjelmasta spinnannut yritys. Yhtiö on kehittänyt omaa Thingsee-nimistä IoT-alustaansa määrätietoisesti ja eilen Helsingissä se esitteli alustan laajennuksia sekä asiakkaidensa konkreettisia IoT-liiketoimintoja omassa Thingsee IoT Summit -tapahtumassaan.

Toimitusjohtaja Pasi Leipälä kuvasi hyvin Haltianin strategiaa. – Moni kokee yritystason IoT-ratkaisut liian vaikeiksi rakentaa, asentaa ja ylläpitää, Leipälä sanoi. Thingseen tehtävä on tarjota yrityksille valmis alusta sekä anturituotteita, joilla saa kerättyä käytännössä kaiken mahdollisen datan liikkeestä paineeseen, paikkatiedosta etäisyyksiin. Tähän Haltian tarjoaa valmiita sensorilaitteita, jotka valmistetaan Suomessa.

Eilen Leipälä esitteli yhtiön uusimman anturituotteen. Kyse on ensimmäisestä NB-IoT-laitteesta, joka on tarkoitettu NB-IoT-järjestelmän ja -verkon testaamiseen. Testilaitteella voidaan myös syöttää dataa NB-IoT-verkkoon. – Periaatteessa tuote on kuin ensimmäinen anturilaitteemme Thingsee One, mutta tekniikka on laitettu täysin uusiksi, Leipälä kertoi.

Haltianilla on käynnissä useita keskusteluja asiakkaille räätälöitävistä NB-IoT tuotteista. Lisäksi jo olemassa olevat sensorilaitteet kuten Thingsee DISTANCE ja PRESENCE saavat uuden päivityksen myötä lisää potkua. Ne tukevat jatkossa myös erilaisia bluetooth-teknologioita, kuten iBeacon ja Eddystone ja soveltuvatkin jatkossa useamman tyyppisiin asiakasratkaisuihin.

Samalla Leipälä kertoi laajennuksesta Thingsee-palvelualustaan. Jatkossa laitteet tukevat natiivisti myös sisätilapaikannusta Thingsee-anturien perusteella. – Käynnissä on useita pilotteja tavaroiden, ihmisten ja ajoneuvojen seurannassa, Leipälä jatkoi.

Thingsee on oikeastaan geneerinen, radioagnostinen alusta, josta 80 prosenttia on uudelleenkäytettävissä erilaisiin sovelluksiin. Asiakaskohtainen räätälöinti tarkoittaa, että alustasta kustomoidaan noin viidennes. Tuloksena voi sitten olla Lindströmin käsipyyheannostelijoiden liittäminen Suomen suurimpaan IoT-verkkoon tai hotellin sängynjalkojen varustaminen luteiden valvontajärjestelmällä, kuten Valpas tekee.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template