JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Narrowband-IoT on 3GPP-järjestön standardoima tekniikka, jonka avulla normaalin LTE-datan seassa voidaan siirtää esineiden internetiin kytkettyjen anturien ja muiden laitteiden dataa. Oululainen Haltian julkisti eilen ensimmäisen NB-IoT-tekniikkaa tukevan anturilaitteensa. Tämä oli samalla ensimmäinen askel kohti 5G-verkon IoT-laitteita.

Yli 85 suunnittelijan Haltian on useilla mittareilla menestynein Nokian Bridge-ohjelmasta spinnannut yritys. Yhtiö on kehittänyt omaa Thingsee-nimistä IoT-alustaansa määrätietoisesti ja eilen Helsingissä se esitteli alustan laajennuksia sekä asiakkaidensa konkreettisia IoT-liiketoimintoja omassa Thingsee IoT Summit -tapahtumassaan.

Toimitusjohtaja Pasi Leipälä kuvasi hyvin Haltianin strategiaa. – Moni kokee yritystason IoT-ratkaisut liian vaikeiksi rakentaa, asentaa ja ylläpitää, Leipälä sanoi. Thingseen tehtävä on tarjota yrityksille valmis alusta sekä anturituotteita, joilla saa kerättyä käytännössä kaiken mahdollisen datan liikkeestä paineeseen, paikkatiedosta etäisyyksiin. Tähän Haltian tarjoaa valmiita sensorilaitteita, jotka valmistetaan Suomessa.

Eilen Leipälä esitteli yhtiön uusimman anturituotteen. Kyse on ensimmäisestä NB-IoT-laitteesta, joka on tarkoitettu NB-IoT-järjestelmän ja -verkon testaamiseen. Testilaitteella voidaan myös syöttää dataa NB-IoT-verkkoon. – Periaatteessa tuote on kuin ensimmäinen anturilaitteemme Thingsee One, mutta tekniikka on laitettu täysin uusiksi, Leipälä kertoi.

Haltianilla on käynnissä useita keskusteluja asiakkaille räätälöitävistä NB-IoT tuotteista. Lisäksi jo olemassa olevat sensorilaitteet kuten Thingsee DISTANCE ja PRESENCE saavat uuden päivityksen myötä lisää potkua. Ne tukevat jatkossa myös erilaisia bluetooth-teknologioita, kuten iBeacon ja Eddystone ja soveltuvatkin jatkossa useamman tyyppisiin asiakasratkaisuihin.

Samalla Leipälä kertoi laajennuksesta Thingsee-palvelualustaan. Jatkossa laitteet tukevat natiivisti myös sisätilapaikannusta Thingsee-anturien perusteella. – Käynnissä on useita pilotteja tavaroiden, ihmisten ja ajoneuvojen seurannassa, Leipälä jatkoi.

Thingsee on oikeastaan geneerinen, radioagnostinen alusta, josta 80 prosenttia on uudelleenkäytettävissä erilaisiin sovelluksiin. Asiakaskohtainen räätälöinti tarkoittaa, että alustasta kustomoidaan noin viidennes. Tuloksena voi sitten olla Lindströmin käsipyyheannostelijoiden liittäminen Suomen suurimpaan IoT-verkkoon tai hotellin sängynjalkojen varustaminen luteiden valvontajärjestelmällä, kuten Valpas tekee.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template