JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Saksalainen Beckhoff Automation on esitellyt uuden ohjelmiston rakennusautomaatioon Frankfurtin Light + Builfing -messuilla. TwinCAT 3 Building Automationin tavoite on yksinkertaisesti yhdistää kaikki rakennusautomaation järjestelmät samaan työkaluun.

Ohjelmisto pyrkii ratkaisemaan rakennusautomaation pitkäaikaista ongelmaa. Rakennuksissa on monia erilaisia automaatiojärjestelmiä, mutta tyypillisesti ne ovat erillisiä ja erillisesti suunniteltuja. Siksi myös järjestelmien ohjaus keskitetysti on ollut hankalaa toteuttaa.

Uudessa järjestelmässä kaikki eri automaatiojärjestelmät sekä erilaiset toimilaitteet voidaan liittää Windows-pohjaiseen TwinCAT 3 -ohjaimeen. Tämä mahdollistaa monia uusia mahdollisuuksia keskitetyn automaatiojärjestelmän kehittämisessä, kuten yksinkertaisen IoT-tiedonsiirron eri laitteista, pilvipohjaisen rakennustietojen analyysin ja räätälöityjen käyttöliittymien toteutuksen.

Tuttuun TwinCAT-tyyliin uusi alusta integroituu täysin Microsoftin Visual Studio -ympäristöön. Alusta tukee peräti kahdeksan eri ohjelmointikielen käyttöä ajonaikaisessa ympäristössä. Lisäksi työkalu mahdollistaa lähdekoodin helpon uudelleen käytön ja sen skaalaamisen eri ohjainalustoille

TwinCAT 3 Building Automationin liittäminen eri TwinCAT 3 -ohjelmistomoduuleihin tarjoaa järjestelmäintegraattorille työkalupakin, joka kattaa kaikki rakennusautomaation toiminnot ja järjestelmät, parantaa järjestelmän laatua ja vähentää suunnittelutyötä.

TwinCAT HMI -ohjelmiston avulla käyttäjät voivat nopeasti luoda yksilöllisiä käyttöliittymiä. TwinCAT IoT:lla PC-pohjaisesta ohjauksesta voidaan helposti muodostaa pilviyhteys, jolloin yksittäisiä rakennusautomaation osia voidaan tallentaa pilveen tai hyödyntää pilvipohjaisia suunnittelupalveluita. Pilvipohjaisten rakennustietojen analyysi integroidaan suoraan ohjaukseen TwinCAT Analyticsin avulla. Tämä esimerkiksi helpottaa ennakoivaa huoltoa ja parantaa vikasietoisuutta.

Ohjaukseen integroituna Big Data -oskilloskooppina TwinCAT Scope sallii puolestaan suurten tietomäärien selkeän visualisoinnin ja lisää tietojen läpinäkyvyyttä mittausarvojen nopealla vertailulla ja analyysillä.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template