JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Rohde & Schwarz laajentaa oskilloskooppivalikoimaansa tuomalla markkinoille uudet oskilloskooppimallit R&S RTM3000 ja R&S RTA4000. Niissä on 10-bittinen vertikaaliresoluutio, mikä on uutta tämän kokoluokan oskilloskoopeissa. Se mahdollistaa tehoelektroniikkamittaukset, jotka vastaavat nykyaikaisten tehoelektroniikkakomponenttien testaukselle asetettuja tiukentuneita vaatimuksia.

R&S RTA4000 soveltuu myös erinomaisesti sarjaprotokollan analysointiin ja siinä on 1 giganäytteen levyinen näytteenottomuisti.

RTM3000 –oskilloskooppiin on saatavana viisi eri kaistanleveyttä: 100 MHz, 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz ja 1 GHz. Laitteeseen on integroitu Rohde & Schwarzin itse kehittämä 10-bittinen A/D-muunnin 5 giganäytteen näytteenottotaajuudella sekunnissa. Kaikissa malleissa on 40 meganäytteen näytteenottomuisti kanavaa kohti. Erillisellä optiolla muistia voidaan laajentaa 400 meganäytteeseen.

RTA4000-skooppia on saatavana neljällä eri kaistanleveydellä: 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz ja 1 GHz. Näissä malleissa käytetään kaikissa samaa 10-bittistä A/D-muunninta, mutta niissä on jokaisella kanavalla 100 meganäytteen näytteenottomuisti. Lisäksi niissä on segmentoitu 1 giganäytteen muisti vakiona. Molemmissa skoopeissa on helppokäyttöinen 10,1-tuumainen kapasitiivinen kosketusnäyttö.

Tehomittaukset, kuten DC-väylän rippeli- ja kohinamittaukset, edellyttävät oskilloskoopilta korkeaa vertikaaliresoluutiota, matalaa kohinaa ja erinomaista lineaarisuutta. Viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana oskilloskoopit ovat rajoittuneet pääsääntöisesti 8 bitin vertikaaliresoluution, mikä vastaa 256 vertikaalitasoa. R&S RTM3000- ja R&S RTA4000- oskilloskooppien 10-bittiset A/D-muuntimet tukevat 1024 vertikaalitasoa. Se on neljä kertaa enemmän kuin tämän luokan perinteisissä 8-bittisissä oskilloskoopeissa ja tärkeää rippelin ja kohinan mittauksessa. Molemmissa oskilloskooppimalleissa on erittäin alhainen signaalikohina ja R&S RTA4000-mallissa signaalin puhtaus ja lineaarisuus ovat omaa luokkaansa.

Kaistanleveys, näytteenottotaajuus ja muistin määrä ovat tärkeimpiä parametrejä, joista riippuu, voidaanko laitetta käyttää monipuolisesti vianetsinnässä. Optiona erikseen tilattava näytteenottomuisti mahdollistaa vianetsinnän pitemmältä ajanjaksolta. Tämä koskee erityisesti sarjaprotokollien tai päälle-/pois-sekvenssien analysointia. R&S RTM3000 -mallin oskilloskoopit tarjoavat kahdeksasta kahteenkymmeneen kertaa enemmän muistia kuin muiden tämän luokan laitteiden valmistajien laitteet. R&S RTA4000:n 1 Gsamplen segmentoidussa muistissa on yli 200 kertaa enemmän muistia kuin muissa tämän luokan segmentoidulla muistilla varustetuissa laitteissa.

R&S RTM3000-oskilloskoopista on saatavana sekä kaksi- että nelikanavaiset mallit. Kaikki R&S RTA4000-sarjan oskilloskoopit ovat sen sijaan nelikanavaisia. Vaativaan käyttöön on tarjolla useita laajennusoptioita, kuten MSO-optio, jossa on 16 integroitua digitaalikanavaa, optiot protokolladekoodaukseen ja triggausoptiot teollisuusväylille sekä integroitu aaltomuotogeneraattori.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template