JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kansainvälisen robotiikkajärjestö IFR:n luvut osoittavat, että Suomessa on edelleen paljon tilaa tuotannon automatisoinnille. Meillä on käytössä 137 robottia 10 000 työntekijää kohti. Eniten robotteja on Koreassa.

IFR:n mukaan Koreassa robotteja on 631 jokaista kymmentätuhatta työntekijää kohti. Tämä tarkoittaa, että joka 16:s työntekijä ei pidä taukoja työssään eikä jää kotiin potemaan flunssaa.

Toiseksi eniten robotteja on Singaporessa (488 / 10k työntekijää), sitten Saksassa (309), Japanissa )303) ja Ruotsissa (223). Maailman listalla Suomi on 13. robotisoitunein maa. Euroopan listalla olemme sijalle 9.

Keskimäärin maailmassa on 74 tuotantorobottia kymmentuhatta työntekijä kohti. Suomi on aina sijoittunut tämän viivan yläpuolelle selvästi. Viime vuosina olemme tosin hieman tippuneet listalla alaspäin, mikä kertonee että automatisoinnin aste on hidastumassa muuhun maailman verrattuna.

Suomen automatisoiduin tuotantolaitos on Valmet Automotiven autotehdas Uudessakaupungissa. Sen kokoonpanolinjoilla on yli 600 robottia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

UPS on tärkeä osa datan tallennusta

Innovatiiviset UPS-suunnittelutekniikat tuovat sekä paremman tehokkuuden että suorituskykyä.

Lue lisää...
 
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
 
 

ny template