JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kansainvälisen robotiikkajärjestö IFR:n luvut osoittavat, että Suomessa on edelleen paljon tilaa tuotannon automatisoinnille. Meillä on käytössä 137 robottia 10 000 työntekijää kohti. Eniten robotteja on Koreassa.

IFR:n mukaan Koreassa robotteja on 631 jokaista kymmentätuhatta työntekijää kohti. Tämä tarkoittaa, että joka 16:s työntekijä ei pidä taukoja työssään eikä jää kotiin potemaan flunssaa.

Toiseksi eniten robotteja on Singaporessa (488 / 10k työntekijää), sitten Saksassa (309), Japanissa )303) ja Ruotsissa (223). Maailman listalla Suomi on 13. robotisoitunein maa. Euroopan listalla olemme sijalle 9.

Keskimäärin maailmassa on 74 tuotantorobottia kymmentuhatta työntekijä kohti. Suomi on aina sijoittunut tämän viivan yläpuolelle selvästi. Viime vuosina olemme tosin hieman tippuneet listalla alaspäin, mikä kertonee että automatisoinnin aste on hidastumassa muuhun maailman verrattuna.

Suomen automatisoiduin tuotantolaitos on Valmet Automotiven autotehdas Uudessakaupungissa. Sen kokoonpanolinjoilla on yli 600 robottia.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template