JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bluetooth-tekniikassa on viime vuonna hyväksytystä 5.0-standardista alkaen ollut tuki ns. mesh-verkoille, joissa kaikki solmut periaatteessa liittyvät kaikkiin muihin solmuihin. Tämä laajentaa verkkojen kantamaa ja samalla käyttömahdollisuuksia.

Bluetooth-piirien valmistajat ovat tietenkin käyneet kilpajuoksua siitä, kuka ehtii ensin mesh-piirinsä kanssa markkinoille. Cypress Semiconductor julkisti oman mesh-piirinsä ensimmäisenä jo viime kuussa. Nyt norjalainen Nrodic Semiconductor sanoo tuovansa piirinsä ensimmäisenä volyymeissä markkinoille.

Kyse on nRF52840-järjestelmäpiiristä, joka ensimmäisenä yhden sirun ratkaisuna tukee Bluetooth 5 -määrityksiä täysin sekä esimerkiksi Thread-protokollaa. Laitekehitys onnistuu nRF5-kehityspaketilla ja radioprotokollakin on valmiina S140 SoftDevice -paketin muodossa.

itä nRF52840-piiri sitten tuo Bluetooth-yhteyksiin? Datanopeus kasvaa kaksinkertaiseksi eli 2 megabittiin sekunnissa. Linkin kantama kasvaa 4-kertaiseksi ja Bluetooth-majakkalähetyskyky 8-kertaiseksi. Viimeinen perustuu uusiin laajennuksiin, joiden myötä majakkadatapaketin (advertising packet payload) koko kasvaa 251 tavuun.

Nordic Semiconductorin mukaan nRF52840-piiri on markkinoiden ainoa moniprotokollapiiri, joka tarjoaa yhtäaikaisen tuen Bluetooth 5– ja Thread-protokollille. Piirillä voidaan ajaa samanaikaisesti BT5- ja OpenThread RF -protokollapinoja.

Piirillä on 64 megahertsin 32-bittinen Arm Cortex-MF4-prosessori, integroitu tehovahvistin megatavun verran flashia ja 256 kilotavua RAM-muistia. Lisätietoja Nordic Semiconductorin tuotesivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Jokaiselle sopiva kuulolaite suoraan kaupasta

Lukulaseja on ollut vapaasti saatavissa käsikaupassa ikänäön vaivaamille kuluttajille, jotka ovat halunneet nopean ratkaisun näköpulmiinsa ilman optikolla käyntiä. Moni lievää tai keskivaikeaa kuulovauriota kokeva kuluttaja olisi mielissään, jos omaan vaivaan löytyisi yhtä nopeasti ratkaisu. Ainakin Yhdysvalloissa ollaankin määrittelemässä lainsäädännöllä uutta laiteluokkaa, joka mahdollistaisi kuulolaitteiden reseptivapaan käsikaupan (OTC, Over-The-Counter). Iso haaste on, miten tällainen kuulolaite saadaan jokaiselle käyttäjälle sopivaksi?

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template