JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Bluetooth-tekniikassa on viime vuonna hyväksytystä 5.0-standardista alkaen ollut tuki ns. mesh-verkoille, joissa kaikki solmut periaatteessa liittyvät kaikkiin muihin solmuihin. Tämä laajentaa verkkojen kantamaa ja samalla käyttömahdollisuuksia.

Bluetooth-piirien valmistajat ovat tietenkin käyneet kilpajuoksua siitä, kuka ehtii ensin mesh-piirinsä kanssa markkinoille. Cypress Semiconductor julkisti oman mesh-piirinsä ensimmäisenä jo viime kuussa. Nyt norjalainen Nrodic Semiconductor sanoo tuovansa piirinsä ensimmäisenä volyymeissä markkinoille.

Kyse on nRF52840-järjestelmäpiiristä, joka ensimmäisenä yhden sirun ratkaisuna tukee Bluetooth 5 -määrityksiä täysin sekä esimerkiksi Thread-protokollaa. Laitekehitys onnistuu nRF5-kehityspaketilla ja radioprotokollakin on valmiina S140 SoftDevice -paketin muodossa.

itä nRF52840-piiri sitten tuo Bluetooth-yhteyksiin? Datanopeus kasvaa kaksinkertaiseksi eli 2 megabittiin sekunnissa. Linkin kantama kasvaa 4-kertaiseksi ja Bluetooth-majakkalähetyskyky 8-kertaiseksi. Viimeinen perustuu uusiin laajennuksiin, joiden myötä majakkadatapaketin (advertising packet payload) koko kasvaa 251 tavuun.

Nordic Semiconductorin mukaan nRF52840-piiri on markkinoiden ainoa moniprotokollapiiri, joka tarjoaa yhtäaikaisen tuen Bluetooth 5– ja Thread-protokollille. Piirillä voidaan ajaa samanaikaisesti BT5- ja OpenThread RF -protokollapinoja.

Piirillä on 64 megahertsin 32-bittinen Arm Cortex-MF4-prosessori, integroitu tehovahvistin megatavun verran flashia ja 256 kilotavua RAM-muistia. Lisätietoja Nordic Semiconductorin tuotesivuilta.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
 
 

ny template