JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nvidia esitteli vuotuisessa GTC-konferenssissaan (GPU Technology Conference) koko joukon uusia tuotteita ja hankkeita. Pääjohtaja Jensen Huang sanoi, että fotorealismi on ollut grafiikan kehittäjien tavoitteena koko Nvidian 40-vuotisen historian ajan. Nyt se tulee työasemiin.

Huangin mukaan eilen esitelty Volta-pohjainen Quadrdo GV100-grafiikkaprosessori merkitsee tietokonegrafiikan suurinta edistysaskelta viimeiseen 15 vuoteen. – Olemme tavallaan uudelleenkeksineet työaseman, Huang hehkutti.

Käytännössä kyse on siitä, että Volta-arkkitehtuurin RTX- eli säteenjäljitystekniikka (RTX) on ensimmäistä kertaa tuotu työaseman grafiikkakortille. Kyse on tekniikasta, jossa seurataan valonlähteestä emittoituvan valon polkua eri objekteihin ja erilaisille pinnoille. Osa kohteista imee valoa, osa heijastaa sitä, joten fotorealistisen valon käyttäytymisen toistaminen ruudulla on erittäin vaikeaa.

Tämä vaatii myös suorituskykyisempää rautaa kuin aiemmin. GV100-prosessorilla on 32 gigatavua muistia. Koneoppimisalgoritmien suorituskyky kirjataan 118,5 teraflopsina. Kuvia uusi prosessori tuottaa eli renderöi lähes 100 kertaa CPU-pohjaista ratkaisua nopeammin.

Työasemiin uusi grafiikkakortti ehtii jo huhtikuussa. Tarkempaa saatavuutta ja ennen kaikkea kortin hintaa Huang ei vielä kertonut, mutta pelikehittäjät, 3D-suunnittelijat, arkkitehdit ja kaikki fotorealistista grafiikkaa haluavat ovat jonossa odottamassa. Nvidian kannalta tämä on iso, positiivinen ongelma, sillä yhtiöllä on ollut aiemminkin vaikeuksia vastata grafiikkakorttiensa kysyntään.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template