JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nvidia esitteli vuotuisessa GTC-konferenssissaan (GPU Technology Conference) koko joukon uusia tuotteita ja hankkeita. Pääjohtaja Jensen Huang sanoi, että fotorealismi on ollut grafiikan kehittäjien tavoitteena koko Nvidian 40-vuotisen historian ajan. Nyt se tulee työasemiin.

Huangin mukaan eilen esitelty Volta-pohjainen Quadrdo GV100-grafiikkaprosessori merkitsee tietokonegrafiikan suurinta edistysaskelta viimeiseen 15 vuoteen. – Olemme tavallaan uudelleenkeksineet työaseman, Huang hehkutti.

Käytännössä kyse on siitä, että Volta-arkkitehtuurin RTX- eli säteenjäljitystekniikka (RTX) on ensimmäistä kertaa tuotu työaseman grafiikkakortille. Kyse on tekniikasta, jossa seurataan valonlähteestä emittoituvan valon polkua eri objekteihin ja erilaisille pinnoille. Osa kohteista imee valoa, osa heijastaa sitä, joten fotorealistisen valon käyttäytymisen toistaminen ruudulla on erittäin vaikeaa.

Tämä vaatii myös suorituskykyisempää rautaa kuin aiemmin. GV100-prosessorilla on 32 gigatavua muistia. Koneoppimisalgoritmien suorituskyky kirjataan 118,5 teraflopsina. Kuvia uusi prosessori tuottaa eli renderöi lähes 100 kertaa CPU-pohjaista ratkaisua nopeammin.

Työasemiin uusi grafiikkakortti ehtii jo huhtikuussa. Tarkempaa saatavuutta ja ennen kaikkea kortin hintaa Huang ei vielä kertonut, mutta pelikehittäjät, 3D-suunnittelijat, arkkitehdit ja kaikki fotorealistista grafiikkaa haluavat ovat jonossa odottamassa. Nvidian kannalta tämä on iso, positiivinen ongelma, sillä yhtiöllä on ollut aiemminkin vaikeuksia vastata grafiikkakorttiensa kysyntään.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template