JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nvidia esitteli vuotuisessa GTC-konferenssissaan (GPU Technology Conference) koko joukon uusia tuotteita ja hankkeita. Pääjohtaja Jensen Huang sanoi, että fotorealismi on ollut grafiikan kehittäjien tavoitteena koko Nvidian 40-vuotisen historian ajan. Nyt se tulee työasemiin.

Huangin mukaan eilen esitelty Volta-pohjainen Quadrdo GV100-grafiikkaprosessori merkitsee tietokonegrafiikan suurinta edistysaskelta viimeiseen 15 vuoteen. – Olemme tavallaan uudelleenkeksineet työaseman, Huang hehkutti.

Käytännössä kyse on siitä, että Volta-arkkitehtuurin RTX- eli säteenjäljitystekniikka (RTX) on ensimmäistä kertaa tuotu työaseman grafiikkakortille. Kyse on tekniikasta, jossa seurataan valonlähteestä emittoituvan valon polkua eri objekteihin ja erilaisille pinnoille. Osa kohteista imee valoa, osa heijastaa sitä, joten fotorealistisen valon käyttäytymisen toistaminen ruudulla on erittäin vaikeaa.

Tämä vaatii myös suorituskykyisempää rautaa kuin aiemmin. GV100-prosessorilla on 32 gigatavua muistia. Koneoppimisalgoritmien suorituskyky kirjataan 118,5 teraflopsina. Kuvia uusi prosessori tuottaa eli renderöi lähes 100 kertaa CPU-pohjaista ratkaisua nopeammin.

Työasemiin uusi grafiikkakortti ehtii jo huhtikuussa. Tarkempaa saatavuutta ja ennen kaikkea kortin hintaa Huang ei vielä kertonut, mutta pelikehittäjät, 3D-suunnittelijat, arkkitehdit ja kaikki fotorealistista grafiikkaa haluavat ovat jonossa odottamassa. Nvidian kannalta tämä on iso, positiivinen ongelma, sillä yhtiöllä on ollut aiemminkin vaikeuksia vastata grafiikkakorttiensa kysyntään.

 
 

Näin lataat sähköauton turvallisesti kotipistorasiasta

Sähköautoiluun liittyy paljon ennakkoluuloja ja virheellisiä käsityksiä. Yksi näistä liittyy sähköauton lataamiseen: voiko sähköauton ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, vai pitääkö sähköauton ostajan ehdottomasti ostaa ja asennuttaa erillinen latauslaite? Molempia mielipiteitä esiintyy, ja totuus on tältä väliltä: tavallisesta pistorasiasta voi hyvin ladata, kunhan muistaa muutaman turvallisuusseikan.

Lue lisää...

Räätälöity piiri on usein käytännöllisin

Räätälöidyn tai kustomoidun piirin suunnitteluun liittyy useita sitkeitä myyttejä ja pelkoja, jotka lähes kaikki ovat perusteettomia. Lisäksi tämän suunnittelumenetelmän monia etuja ei ymmärretä kovin hyvin. Tässä artikkelissa perustellaan, miksi sinun pitäisi pohtia räätälöidyn piirin rakentamista myös pienen volyymin projekteissa.

Lue lisää...
 
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
ETN_fi See the @MinimaProcessor presentation at ECF18: https://t.co/m1znHqgj2E
ETN_fi Cut the power in IoT processors. @MinimaProcessor at Embedded Conference Finland 2018.
ETN_fi LTE-broadcast sopii autojen V2X-yhteyksiin. https://t.co/F8IgZpVhis
ETN_fi How Secure is my IoT? Etteplan CTO Jaakko Ala-Paavola at Embedded Conference Finland 2018. https://t.co/xHInjZJqPshttps://t.co/h671lU8gv1
 
 

ny template