JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nvidia esitteli vuotuisessa GTC-konferenssissaan (GPU Technology Conference) koko joukon uusia tuotteita ja hankkeita. Pääjohtaja Jensen Huang sanoi, että fotorealismi on ollut grafiikan kehittäjien tavoitteena koko Nvidian 40-vuotisen historian ajan. Nyt se tulee työasemiin.

Huangin mukaan eilen esitelty Volta-pohjainen Quadrdo GV100-grafiikkaprosessori merkitsee tietokonegrafiikan suurinta edistysaskelta viimeiseen 15 vuoteen. – Olemme tavallaan uudelleenkeksineet työaseman, Huang hehkutti.

Käytännössä kyse on siitä, että Volta-arkkitehtuurin RTX- eli säteenjäljitystekniikka (RTX) on ensimmäistä kertaa tuotu työaseman grafiikkakortille. Kyse on tekniikasta, jossa seurataan valonlähteestä emittoituvan valon polkua eri objekteihin ja erilaisille pinnoille. Osa kohteista imee valoa, osa heijastaa sitä, joten fotorealistisen valon käyttäytymisen toistaminen ruudulla on erittäin vaikeaa.

Tämä vaatii myös suorituskykyisempää rautaa kuin aiemmin. GV100-prosessorilla on 32 gigatavua muistia. Koneoppimisalgoritmien suorituskyky kirjataan 118,5 teraflopsina. Kuvia uusi prosessori tuottaa eli renderöi lähes 100 kertaa CPU-pohjaista ratkaisua nopeammin.

Työasemiin uusi grafiikkakortti ehtii jo huhtikuussa. Tarkempaa saatavuutta ja ennen kaikkea kortin hintaa Huang ei vielä kertonut, mutta pelikehittäjät, 3D-suunnittelijat, arkkitehdit ja kaikki fotorealistista grafiikkaa haluavat ovat jonossa odottamassa. Nvidian kannalta tämä on iso, positiivinen ongelma, sillä yhtiöllä on ollut aiemminkin vaikeuksia vastata grafiikkakorttiensa kysyntään.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Moniydinsuorittimet tulevat lentokoneisiin

Ilmailun turvakriittisissä ohjausjärjestelmissä on aiemmin pitäydytty perinteisiin yhden ytimen prosessoriratkaisuihin. Nyt ilmailualallakin aletaan yleistä kehitystä seuraten siirtyä moniytimisiin suoritinarkkitehtuureihin.

Lue lisää...
 
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
ETN_fi What is Mindsphere IoT by Siemens?. Ilmari Veijola explains at ECF2018. https://t.co/PczsxwpCO4 @SiemensSuomi @ETN_fi
ETN_fi You dont need code to create an Android app. It can be done on Simulink and MATLAB models. See Antti Löytynoja at E… https://t.co/VJzXEfJoOM
 
 

ny template